31 Ekim tarihi dünyanın dört bir yanında Tasarruf Günü olarak kutlanıyor. Ancak tasarruf, sadece bir günle sınırlanabilecek bir şey değil, tam aksine yaşam biçimi haline getirmemiz gereken bir olgu. Özellikle 820 milyon kişinin açlıkla mücadele ettiği günümüzde gıda tasarrufu çok kritik. Biz de sizin için artmış yemeklerinizi değerlendirerek yapabileceğiniz birkaç yemeği tarifini derledik. İşte pratik ve leziz fikirler…
#TasarrufFazla yapılmış, tüketilememiş yemeklerinizi günlerce buzdolabında bekletip sonunda çöpe dökmek durumunda kalıyorsanız farklı alternatifler denemekten kaçınmayın. Hazır 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'yken artan yemekleri değerlendirmek için yapabileceğiniz birkaç tarifi derledik.
#Artan Yemekleri DeğerlendirmeYaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak hava ve yeterince dikkat edilmeyen besin hijyeni yaz ishali vakalarında önemli bir artışa neden oldu. Acil servisler son bir haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Özellikle çocuklarda sık görülen bu hastalık, son günlerde yetişkinleri de etkisi altına almaya başladı. Uzmanlar, hastalığın ani artışının nedenlerini ve alınabilecek önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Sağlık6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazKahvaltı masalarındaki ‘serpme kahvaltı’ modeli, otellerdeki ‘açık büfe’ uygulamaları pandemi önlemleri nedeniyle bir süre ara verse de, şimdilerde yine uygulanıyor... Kimse kusura bakmasın; ama bu uygulama ülkemizdeki gıda israfının en büyük nedenlerinden biridir diyebiliriz.
#AtıkPandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörü ve gastronomiyi bu alanın Türkiye’deki önde gelen aktörleriyle konuştuk. 3 ay boyunca kapalı kalmanın nasıl bir durum yarattığını konuştuğumuz sektör temsilcileri, gelecekte dikkat çekecek gelişmeleri şöyle sıraladı: “Hijyen çok daha önemli hale gelecek. Açık alanı olan restoranlar avantajlı olacak. Yerel tarım önem kazanacak. Doğal ve oynanmamış yemekler daha çok ilgi çekecek.”
#GazetehaberleriEn büyük şarap tadım ve yarışmalarından Avusturya’da düzenlenen AWC’de 36 ülkeden 11 bine yakın şarap tadıldı ve Sevilen Şarapçılık, dünyanın ilk 100 şarap firması arasına girdi. Sevilen Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, yarışmaya 5 ürünle katılıp 3 altın, 2 gümüş madalya aldıklarını belirterek, “Osmanlı Viyana’dan dönmüştü, biz içeri girdik. Burada şovalyelik yapıyoruz ama bir gecede ÖTV artışıyla moralimizi bozuyorlar” dedi.