Tasarrufu bir yaşam biçimi haline getirenler için artan yemeklerle yapılabilecek tarifler
31 Ekim tarihi dünyanın dört bir yanında Tasarruf Günü olarak kutlanıyor. Ancak tasarruf, sadece bir günle sınırlanabilecek bir şey değil, tam aksine yaşam biçimi haline getirmemiz gereken bir olgu. Özellikle 820 milyon kişinin açlıkla mücadele ettiği günümüzde gıda tasarrufu çok kritik. Biz de sizin için artmış yemeklerinizi değerlendirerek yapabileceğiniz birkaç yemeği tarifini derledik. İşte pratik ve leziz fikirler…
Patates gözlemesi tarifi
Artan sulu patates yemeğinizin içinden patatesleri bir kevgir yardımıyla alın. Pişmiş patatesleri mutfak robotundan geçirin. Geri kalan her şey tarifimizde…
Mac and cheese tarifi
Artan makarnalarınızı değerlendirmenin en enfes yollarından biri mac and cheese olsa gerek. Bol peyniriyle tam bir lezzet deposu olduğunu söylemek zorundayız.
Beğendili tas kebabı tarifi
Bonfile, nuar gibi parça etlerinizden artanları kuşbaşı doğrayıp biraz soğan ve salçayla lezzetlendirin. Altına da bir püre ya da beğendi eklediniz mi bambaşka bir yemek yarattınız demektir.
Supangle tarifi
Artan keklerle yapabileceğiniz en kolay şey supangle olsa gerek. Biraz çikolata sosuyla bambaşka bir tat yaratabilir, kekinizin aromasına göre lezzetini çeşitlendirebilirsiniz.
Mercimekli börek tarifi
Protein deposu mercimek yemeğinden artanlarla enfes börekler de hazırlayabilirsiniz. Bilmeniz gereken her şey tarifimizde...
Pirinç salatası tarifi
Artan pilavı değerlendirmenin en kolay yollarından biri de pirinç salatası olsa gerek. Somon ve birkaç yeşillikle 10 dakikada bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Damat paçası tarifi
Artan tavuklarla yapabileceğiniz bir diğer pratik tarif de damat paçası. Balkanlardan Rumeli'ye taşınmış bu yemek yöresel lezzetleri sevenler için.
15
Peki yenmeyen ekmekler nasıl değerlendirilebilir? Vatandaşlar artan ekmeklerle ne yapıyor? İşte cevabı...