Hayatını kaybeden iş insanı Arif Develi (80) için Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede konuşan Orhan Gencebay, "Sevgili Arif Bey'in bugün cenazesine onu yolcu etmeye geldik. Türk halkına kendi kollarında çok büyük hizmet yapan bir iş adamımızdı. Bu dünyadaki görevini fevkalade yaptı" dedi.
#İSTANBULUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaHafta başında her gidişimde farklı bir heyecan duyduğum, tat aldığım Gaziantep’teydim. Sofra, mutfak, dekorasyon ve ev tekstili alanında Türkiye’nin önde gelen markalarından Karaca, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkılarıyla şekillenen bir projeye imza attı. Kentin simgesi Zeugma’nın mozaik desenlerini ürünlerine taşıdı. Tasarımların tanıtımı projeye ilham veren Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapıldı.
#Müge AkgünYEME-İÇME sektöründeki yatırım cazibesi giderek artarken, 102 yıllık Develi de yabancı fonların gözdesi oldu. Samatya’nın simgelerinden, Antep mutfağı ile ünlü Develi için Arap sermayeli fonlar harekete geçti. Araplar, kendi ülkelerinde zincir marka yapmak için ciddi tekliflerle Arif Develi’nin kapısını çalıyor. Develi ise kapıyı aralıyor.
Halen restoranın başında bulunan Arif Develi’nin dedesi Ali Develi tarafından 1912’de, Antep Elmacıpazarı’nda ufacık bir dükkanda kurulan Develi Restaurant bu yıl 100 yaşında. 2006’da The Observer gazetesi tarafından dünyadaki en iyi 100 lokanta arasında gösterilen restoranın iki kuşağıyla konuştuk