Koronavirüs salgının git gide artması sonucu yeniden eve kapanmalar başladı. Evlerde sürdürülen yaşam beslenme alışkanlıklarını oldukça etkiliyor. Evlerde düzenli beslenme, ara öğünlerin önemi, insanların sürekli yeme ihtiyacı hissetmelerine ilişkin Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir görüşlerini paylaşıyor.
#Karantinada BeslenmeSon yıllarda internetin en fazla konuşulan kişilerinden olan Bryan Johnson, kendini ölümsüz kılmak amacıyla oluşturduğu akıl almaz beslenme ve sağlık rutiniyle gündemden düşmüyor. Kendi bedeni üzerinde yapabileceği deneylerin sonuna gelen Johnson, programını daha fazla kişiye açtı ve çok kısa sürede büyük ilgi gördü. Peki bilim insanları ve doktorların eleştiri ve uyarılarına konu olan bu programda ne var? Neden tüm uyarılara rağmen Johnson'ın protokolünü bu kadar popüler oldu?
#Bryan Johnsonİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek bünyesinde bulunan Delifer Enerji’nin, kayısı çekirdeğinden elde edilen bio plastik malzemesi ile ürettiği su tasarruf aparatı, hem doğayı hem de aile bütçesini koruyor. Birkaç dakika içinde musluk uçlarına takılan bu aparat, günde 2 saat kullanılan bir muslukta yılda ortalama 350-400 ton su tasarrufu sağlıyor, faturaları yüzde 35-45 düşürüyor.
#Su2022 Yılbaşı için süslemeler ve hazırlıklar devam ederken, en gözde dekorlardan olan yılbaşı çiçeği de her zamanki gibi evlerde yerini alıyor. Kırmızı tohumlarıyla yılbaşı çiçeği kokina özellikleri ve ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki yılbaşı çiçeği şans getirir mi, nerede yetişir? İşte yılbaşı çiçeğinin özellikleri...
#Yılbaşı ÇiçeğiÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl Adresleriİnsan sağlığına faydalı olan farklı meyve türleri bulunuyor. Herkesin sevdiği meyveler arasında kiviler bulunuyor. Kivi meyvesi hakkında bilgi edinmek isteyenler, kivilerin hangi mevsimde yetiştiğini araştırabiliyor. Kivi meyvesinin hangi aylarda markette bulunduğu merak edilen bilgiler arasındadır. Kivi hangi mevsimde yetişir ve toplanır? Kivi en taze hangi ayda markette olur ve bulunur? Kivi meyvesi hakkında tüm detayları ile sizler için derledik.
Sinameki ailesinden olan keçi boynuzu ağacı, meyvelerinden yararlanılmak için yetiştirilmektedir. 6 metreye kadar ulaşabilen bir ağaç olan keçi boynuzu içeriğinde yüksek oranda protein, karbonhidrat ve sodyum bulundurur. Keçi boynuzu nasıl ve nerelerde yetişir tüm detayları derledik.
Yılbaşının simgelerinden, sadece aralık aylarında satışa sunulan ve 'yılbaşı çiçeği' olarak da bilinen kokina, her yıl yeni yıl öncesi evleri süslemeye başlıyor. Her sene aralık ayı boyunca satılan kırmızı tomurcuklu kokina, yılbaşı yaklaşınca daha çok talep görüyor. Peki, kokina bakımı nasıl olmalı, kokina suya konur mu?
#KokinaKoç burcu 2021 yıllık burç yorumlarını okudunuz mu? Uzman Astrolog Aygül Aydın Koç burçları için 2021 yıllık burç yorumlarını açıkladı. 2021 yılında Koç burcunu neler bekliyor? 2021 yılı Koç burcu için olumlu geçecek mi? 2021 yıllık burç yorumlarına göre Koç burçlarını aşk, kariyer ve sağlık konularında neler bekliyor? Koç burçlarını 2021'de etkileyecek gökyüzü olayları neler? İşte Koç burcu 2021 yıllık burç yorumları...
#Koç BurcuBir yıl dört mevsimden oluşur ve her mevsimde doğada değişimler meydana gelir. Doğada ortaya çıkan değişimler canlılarda üreme, göç ve beslenme gibi faktörleri etkiler. Sizin için doğada meydana gelen değişimleri derledik.
#Doğada Meydana Gelen Değişimler- Şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle çiçeklenen bazı ağaçlar, Malatya ve Şanlıurfa'da dondan kaynaklı verim kaybı endişesi yarattı- İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asma:"Şu anda kayısı ağaçları fenolojik safhalara yaklaşık olarak 10-15 gün erken girdi diyebiliriz"- HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çullu:"Çiçek açan bu ağaçların bir kısmı sadece mart değil, nisan ayı ortalarına kadar don riski altındadır"
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya Başbakanı El Bağdadi Ali El Mahmudi’nin özel daveti üzerine önceki gün 100’e yakın müteahhitle günübirlik Libya’ya gitti. El Mahmudi, “İnşaat sektöründe 3 yılda 100 milyar, 5 yılda 150 milyar dolar yatırım yapacağız. Önceliği Türklere vereceğiz” çağrısı yaptı.
’Toyota Türkiye’de hafif ticari araç üretecek mi üretmeyecek mi." Bu soru son dönemde çok tartışılıyor çok konuşuluyor. Ama işin doğrusunu açıkçası ne Toyota, ne hükümet, ne de basın biliyor. Bu konuda bu yıl başından bu yana yapılan açıklamaları okuyunca nedenini sizde daha iyi anlayacaksınız.