Antalya yemekleri haberleri sayfasında Antalya yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 973 Antalya yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antalya yöresel yemekleri birçok birey tarafında lezzetli olarak görülmektedir. Özellikle sık seyahat eden ve yeni tatlar denemek isteyen bireyler tarafından Antalya lezzetleri merak edilmektedir. En çok sorulan bu lezzetler hakkında soruların başında Antalya Yemekleri - Antalya'da ne yenir ve neyi meşhur? Antalya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antalya YemekleriAntalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…
#Antalya LezzetleriArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriAntalya’da turizm mevsimine nokta kondu diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Turizmin başkentinde her mevsim konuklara sunulacak bir hediye var. Doğanın cömert davrandığı bu kent benim gibi damağına düşkünler için lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. Şiş köftesi, tahinli piyazı, serpme böreği, döneri, kelle paça çorbası, Hibeş’i, kokoreci, Akdeniz’in lezzetli balıkları, mezeleri ve çeşit çeşit tatlıları... Hepsi birer başyapıt!
#ANTALYAAntalya yöresel yemekleri birçok birey tarafında lezzetli olarak görülmektedir. Özellikle sık seyahat eden ve yeni tatlar denemek isteyen bireyler tarafından Antalya lezzetleri merak edilmektedir. En çok sorulan bu lezzetler hakkında soruların başında Antalya Yemekleri - Antalya'da ne yenir ve neyi meşhur? Antalya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antalya YemekleriAntalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…
#Antalya LezzetleriArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriAntalya’da turizm mevsimine nokta kondu diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Turizmin başkentinde her mevsim konuklara sunulacak bir hediye var. Doğanın cömert davrandığı bu kent benim gibi damağına düşkünler için lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. Şiş köftesi, tahinli piyazı, serpme böreği, döneri, kelle paça çorbası, Hibeş’i, kokoreci, Akdeniz’in lezzetli balıkları, mezeleri ve çeşit çeşit tatlıları... Hepsi birer başyapıt!
#ANTALYABir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal BottoniMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünAtmosferi, doğa manzaraları ve temiz havasıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasabaları şu sıralar keşfe çıkmanın tam zamanı... Haftanın yorgunluğunu unutup biraz olsun huzur bulmak istiyorsanız, işte size 8 şehirden birbirinden güzel 8 öneri…
#Seyahat19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu sahnelere taşınıyor. Edis, Gaye Su Akyol ve Güneş, Maltepe Etkinlik Alanı’nda; Candan Erçetin, Miniatürk Açık Otopark’ta olacak. Ayrıca CRR Konser Salonu’nda 19 Mayıs’a özel ‘Bir Ulus Uyanıyor’ konseri gerçekleşecek.
#AjandaBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaSoğuk havanın ve karın keyfini çıkarmanın en eğlenceli yolu, ailenizle birlikte unutulmaz bir kayak tatiline çıkmak… Jürimize 19 Ocak Cuma günü çalacak son ders ziliyle, ‘Karlar Ülkesi’ filmindeki gibi bembeyaz bir dünyada, eğlenceyle dopdolu sömestir tatiline başlamayı planlayan aileler için önerilerini sorduk. İşte özel çocuk kulüplerinde yapılan etkinlikleri ve aile dostu atmosferleriyle kışın ortasında sımsıcak bir tatil vaat eden en iyi 10 otel.
#Pınar TAHİRLERGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#Gastronomi2023 yılı boyunca tattıklarım arasında seçim yapmak kolay değil. Avustralya’daki işlerimin başındayken Asya lezzetlerini denedim. Benjamin Cooper’ın Chin Chin restoranındaki massaman köri bence sadece bu senenin değil, her devrin en özel lezzetlerinden. Paris’teki Le Bon Georges’da çikolatalı mus da unutamadıklarımdan…
#Yemek