Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, 3 yıl sonra bir fabrika gibi üretim yapma hedefiyle eğitim hayatına başlayan ‘OSB Teknik Koleji’ni Hürriyet’e tanıttı. Son teknoloji cihazlarla eğitim hayatına başlayan ‘Antalya OSB Teknik Koleji’nin sadece okul değil bir fabrika gibi tasarlandığını söyleyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, “3 yılın sonunda burada bisiklet üretip dünyaya satacağız” dedi.
#Antalya OSB Teknik KolejiASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, lazerin gerek tespit, gerek konumlama gerekse de silah olarak kullanılmasını geliştirdiklerini belirterek, "Biz şu an ulaştığımız mesafeyi söylenmemesi gereken bir bilgi olduğu için söylemiyorum, çünkü teknolojimizin dışarıdaki farklı insanlar tarafından bilinmesi istenmez. Geliştirdiğimiz teknolojilerle önemli bir mesafedeki hedefi lazer silahımızla vurabilir durumdayız" dedi.
#ASELSANYILBAŞI sofralarının vazgeçilmezi hindinin kilo fiyatının, geçen yıla göre yüzde 16 oranında artışla 13-14 TL olması bekleniyor. Yılbaşı gecesi 700 bine yakın hindi tüketilmesi tahmin ediliyor.Daha çok batı geleneği olan yılbaşında hindi kesilmesi, son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Yılbaşına günler kala Türkiye'deki hindi sektörü de hazırlıklarını tamamladı. En büyük 5 üretici firmadan biri olan Bahar Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, yılbaşının yaklaşmasıyla hindinin yine çok konuşulur olduğunu söyledi. Bu yılbaşında 600-700 bin hindi tüketilmesini öngördüklerini belirten Bahar, ?Biz firma olarak 60-65 bin civarında hindi etini Türkiye'deki bütün raflara sunacağız. Türkiye'de 5 firma var. Raflarda olan ürünlerin tamamı bakanlık kontrolünde dedi. Geçen yılbaşında hindi kilo fiyatının 11-12 lira düzeyinde olduğunu hatırlatan Ali Bahar, yılbaşı hindisi için fiyatların piyasada son 15 günde belirlendiğini, bu yılki tahminlerinin 13-14 lira olduğunu kaydetti. Bu fiyat tahmininin biraz düşebileceği veya yükselebileceğini dile getiren Bahar, şöyle dedi. Dişi hindinin karkas ağırlığı 8-9 kilogramdır. Erkek hindi ise 16-17 kilogram ve neredeyse bir kuzu kadardır. Fakat yılbaşı için 4-5 kilogramlık özel hindi üretilir. Yani hindiler o kilogramdayken kesimi yapılır. Yılbaşı nedeniyle hem parçalı, hem de 5-7 kilogramlık bütün hindi satışları yapılıyor. Türkiye'deki kişi başına hindi tüketiminin 630 gram olduğunu ve hızla yükseldiğini aktaran Ali Bahar, hindiyi sadece yılbaşında tüketilen et konumundan çıkarmak istediklerini söyledi. Hindi etinin çok değerli olduğunu belirten Bahar, şöyle devam etti. Çünkü kırmızı etten daha yüksek proteine, beyaz etten daha düşük yağ oranına sahip. Bu, hindi etini özellikle sağlık açısından çok geçerli bir et haline sokuyor. Tüketim sadece yılbaşıyla sınırlı kalmamalı. Yılın her döneminde halk sağlığı açısından, özellikle çocuklar ve diyet yapanlar için çok doğru bir tüketim olduğunu düşünüyoruz. Hindi etinin daha çok tüketimi için sos kültürünün gelişmesi gerektiğini, sosun çok yakıştığı bir et türü olduğunu aktaran Ali Bahar, yılbaşında en çok hindi tüketiminin İstanbul ile turistik otellerin yoğun olduğu Antalya'da yapıldığını söyledi. Hindi ihracatıyla ilgili de bilgi veren Bahar, 2009'dan bu yana Birleşik Arap Emirlikleri, Afrika ülkeleri, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Suriye ve Irak'a ihracat yapıldığını söyledi.
#ANTALYAKıdem ve ihbar tazminatlarının ödenme şekli ile ilgili yürütülen düzenleme çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, “Fabrikasını satsa işçisinin tazminatını ödeyemeyecek durumda olan iş adamları var. Sanayici her yıl ödeyeceği tazminat bedeli bir fonda toplanmalı” dedi.
#Kıdem TazminatıAntalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, çocukluk arkadaşı M.Ç. ile tekneyle balıktan döndüğü marinada kaza geçirdi. Bahar, suya düşen teknenin pufunu almak için M.Ç.’den manevra yapmasını istedi. Bu sırada dengesini kaybedince denize düşen Bahar, pervaneye takılarak hayatını kaybetti.
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıAli Bahar kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1969 yılında Antalya Şarampol'de doğan Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı olarak tanınmaktadır. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Bahar, ticaret hayatına babasının izinden giderek başlamış ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstermiştir. Peki, Ali Bahar kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ali BaharBirçok iş kolunda yaşanan ara eleman sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi sonuç verdi. Ev kadınları aldıkları eğitim sonrasında fabrikalarda kaynakçı, paketlemeci, montajcı, boyacı ve pres operatörü olarak çalışmaya başladı. Antalya’da başlayan modelin Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.
#SanayiHÜRRİYET Editör Masası’nda yılın ilk konuğu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar oldu. Bahar, ATSO ve OSB bünyesinde yürütülen çalışmaları, kent sorunlarının çözümü için atılması gereken adımları ve proje önerilerini anlattı. Bahar, yerel seçim sürecini de yakından izlediklerini belirterek başkan adayları tarafından verilen vaatleri tek tek not ettiklerinin altını çizdi.
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıİŞ insanı Ali Bahar, tam 1 yıl önce Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkan adayı olarak Hürriyet’i ziyaret ettiğinde şu cümleleri kurmuştu: “Organize Sanayi Bölgesi’nde tek kanatlı meleğiz. Ticaret ve Sanayi Odası’nı da aldığımızda çift kanatlı melek olacağız.”
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, OSB’lerin hizmet alanlarının genişletilmesi gerektiğini belirterek, Antalya’da deniz ya da mera organize sanayi bölgeleri oluşturulabileceğini söyledi. Bahar, teklifi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a da sundu.
#AntalyaBir şef, restoran sahibi düşünün, yaşadığı kente gittiğinizde sizi sadece kendi mekânında ağırlamakla, yemeklerini tattırmakla kalmıyor. Sevdiği, gittiği lezzet duraklarından, bir başkasının rakip olarak göreceği yeni açılan restoranlara, yerel üreticilerden restore edilmiş tarihi yapılara önemli olduğunu düşündüğü yerleri göstermek, tanıtmak istiyor.
#Mehmet Akdağ