Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Mesleki eğitimdeki yeni yönelimde Ar-Ge çalışmaları merkezi bir konumda yer alıyor. Türkiye'de tarım alanında yeni Ar-Ge merkezleri açma niyetindeyiz” dedi. Bakan Özer, Hollanda ziyareti kapsamında tarım, sanayi ile eğitim sektörünün birlikte çalıştığı bir meslek okulu olan World Horti Center'daki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
#Milli Eğitim BakanıTBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, “Sağlık Bakanlığı’nda çalışan ve emekli olan hekimlerin özlük haklarını düzenleyen ve Genel Kurul’da oybirliği ile kabul edilen düzenlemenin Komisyon Başkanı’nın, Komisyon’u toplamadan tek başına imzaladığı bir gece yarısı tezkeresinin Genel Kurul’da okutulmasıyla teklifin geri çekilmesi, Anayasa’ya, yasalara ve TBMM içtüzüğüne aykırıdır; bu durumu doğru bulmuyoruz” dedi.
#TBMMTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 5 yıl önce hayata geçirdikleri “Yarını Kodlayanlar” projesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak. Aynı zamanda EBA Destek Noktaları olarak kullanılacak olan bu sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneKoronavirüs hiç aklımıza gelmeyen bambaşka bir hayat çıkardı karşımıza. Tüm alışkanlıklarımız değişti, teknolojiyi daha aktif kullanmaya başladık ve her geçen gün yeniliklerle tanışmaya devam ediyoruz. Eğitim konusunda da durum aynı. Belki de yıllardır süregelen sistemsel sorunlar bu yeniliklerle daha hızlı ve faydalı şekilde çözülmeye başlandı. Ama daha bitmedi. Yeniliklere yenileri eklenecek ve bambaşka bir eğitim modeli çıkacak karşımıza. Nasıl mı? Bu soruyu işin erbabına; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Anıl Yılmaz’a sorduk.
#YeğitekKoronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye’de okullarda eğitime ara verilerek 23 Mart’tan itibaren öğrenci ve öğretmenlere uzaktan eğitim programı sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen uzaktan eğitim süreci dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve üç kanaldan verdiğimiz televizyon yayınları üzerinden sağlandı. Uzaktan eğitim süreci farklı ortamlardaki öğretmenler, öğrenciler ve öğretim materyallerinin teknoloji aracılığıyla bir araya getirilmesiyle yapıldı.
#ÖğretmenTürkiye'de uzaktan eğitimin merkezi haline gelen EBA, nisan ayında da küresel eğitim platformları arasında ilk sıralardaki yerini korudu. MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz, "EBA, 1.2 milyar kez tıklanarak dünyadaki pek çok eğitim platformu arasında 6'ncı sırada yer alıyor. Türkiye'de en çok ziyaret edilen 12'nci site. Geçtiğimiz ay da bu noktadaydık. Yeni verilerle de EBA, dünyadaki eğitim platformları arasındaki yerini sağlamlaştırmış oldu. EBA'yı aktif kullanan öğrenci sayısı 6 milyon 90 bin 383, öğretmen sayısı ise 900 bin 188" dedi.
#EbaMilli Eğitim Bakanlığı koronavirüs önlemi olarak 16 Mart’tan itibaren bütün okullarda bir hafta tatil kararı aldı. 23 Mart’tan itibaren de uzaktan eğitim modeline geçilecek. Bakanlık, eğitimi internet üzerinden ulaşılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve TRT kanalları üzerinden vermeyi planlıyor. Tamamen eğitime ayrılan bu kanallardan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sabahçı ve öğlenci olmak üzere belirli zaman dilimlerinde faydalanacak.
#YazarMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), milli işletim sistemi "yeni nesil Pardus"u okullarda yaygınlaştırmak üzere harekete geçti. Sistemi ilk etapta 60 bin etkileşimli tahtada uygulamaya alacak Bakanlık, ardından tüm okullardaki tahtalar ve bilgisayarlarda Pardus dönemini başlatacak.
#LinuxMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, "2-4 Nisan'da FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı birleşik etkinliğini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu büyük buluşmada, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireylerin yetişmesi için toplanacağız” dedi.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiTürkiye’de eğitim sektörünü bütünsel dijital dönüşüm anlayışı ve verimli eğitim araçlarıyla güçlendirmeye devam eden Microsoft Türkiye, bu kapsamda Ankara’da “EduDay” adıyla eğitim etkinliği düzenledi. Türkiye’nin her yerinden eğitim kurumu yöneticileri ve öğretmenlere yönelik gerçekleşen etkinlikte, K12 düzeyindeki kurumların dijital dönüşüm yol haritası oluşturması için dünyadan örnek programlar, okulların ihtiyacına özel eğitim çözüm örnekleri, bilimsel araştırma verileri ve başarılı dönüşüm modelleri ele alındı.
#EğitimMEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, "Dijital olmayan kitaplar, diğer materyaller giderek hayatımızdan çıkıyor. Biz de eğitim sistemimizde dijital içerikleri ana materyal haline getirmeyi hedefledik. Kendimize bir hedef tarih belirledik, önümüzdeki dönemin başlaması itibarıyla yani eylül ayına hedefliyoruz bunu. Yeni dijital içerik platformumuzu hizmete açacağız. Bunun en önemli özelliği kişiselleştirilmiş bir platform olması. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz kendilerine hitap eden içeriklerle çok fazla emek sarf etmeden buluşacaklar" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıMEB tarafından düzenlenen ve kodlama, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zeka gibi konuların ele alınacağı ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknolojiyle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz" dedi.
#Milli Eğitim Bakanlığı