BERLİN’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde meslek okulu işleten işadamı Nihat Sorgeç, 14 Ekim’de Türk İş-Kur ile Alman İş Ajansı yöneticilerinin bir araya geleceğini belirtirken, Almanya’nın Türkiye’den iş gücü alacağı yönünde bazı gazetelerde çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını kaydetti.
Berlin Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Nazif Garibağaoğlu, Türk gençleri arasında işsizlik oranının Almanlara göre üç kat fazla olduğunu söyledi. Garibağaoğlu, "Bu nedenle sadece emeklilikle ilgili değil, meslek eğitimi ile ilgili de yoğun çalışmalar da yapıyoruz" dedi.
Federal Alman İş Ajansı İdare Kurulu Başkanı Peter Clever, Almanya'nın önümüzdeki 5 yıl içinde yüzbinlerce kalifiye göçmene ihtiyaç duyduğunu açıkladı. DIHK Başkanı Georg Braun ise hükümete yabancı kalifiye göçmenler konusunda daha fazla cesaretli olması çağrısında bulundu.
Almanya\'da işsiz Türk gençlerinin meslek öğrenmeleri ve iki ülkede iş bulmaları için Türk ve Alman iş ve işçi bulma kurumları arasında işbirliği genişletiliyor. İşkur ve Alman İş Ajansı, otel ve gastronomi ile yaşlılar bakımı konusunda gençlerin ücretsiz eğitilmesini karara bağladılar.
Elbette havayolu taşımacılığındaki büyümenin kahramanları dev jet yolcu uçakları ama bu büyüme sürerken az yolculu ara noktalarda havacılık giderek geriledi. Hele coğrafi zorlukları olan bölgelere uzun pistler yapılamayınca özellikle bazı turizm bölgeleri hiç gelişemedi. İşte tam da bu noktada yeni bir çözüm olarak Turboprop motorlu D328eco uçakları öne çıkıyor. Hem sorunlu yerlere uçabilecek hem de küçük yerleşim yerlerini birbirine bağlayabilecek bu uçaklar çevreci olmalarıyla da dikkat çekiyor.
#AirbusAlmanya Federal İş Ajansı (BA), işsizlik rakamlarına ilişkin ekim verilerini açıkladı. Buna göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, ekimde eylüle göre 27 bin kişi artarak 2.86 milyon oldu. Piyasalarda işsiz sayısına ilişkin beklenti ekimde 15 bin kişi artması yönündeydi.
#AVRUPADAN HABERSon yıllarda yaşanan Kovid-19 salgını, tedarik zinciri kesintileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi çok sayıdaki kriz, Alman ekonomisinin zayıf yönlerini su yüzüne çıkarırken, yüksek enerji fiyatları, Çin’den gelen rekabet ve imalat sektöründeki kalıcı zayıflık ülke ekonomisinin büyümesini baskılıyor.
#Almanya