Darmstadt Devlet Orkestrası’nın usta kemancılarından Emre Tamer, Türkiye’de başlayan Barok müzik sevgisini Almanya’da da sürdürüyor. Yüzlerce yıldır kütüphanelerin tozlu raflarında unutulan eserleri adeta bir ‘arkeolog’ gibi ortaya çıkarıyor ve 20 yıl önce kurduğu ‘Darmstadt Barok Solistleri’ grubuyla birlikte müzik dünyasına kazandırıyor.
#ALMANYAİyi bir eğitim almak isteyen ve bu amaçla yurt dışındaki üniversitelere başvurmayı düşünen üniversite öğrencileri için burslara başvuru dönemi başladı. Önümüzdeki yıl lisans ya da yüksek lisans öğrenimi için yurt dışına gitmeyi planlayanların karşısında birçok ülkede farklı burs seçenekleri bulunuyor. Burs başvuruları genellikle Mart ayında son buluyor. İşte ülke ülke burs seçenekleri ve bu burslara başvurmak için öğrencilerde aranan şartlar.
#Yurtdışı Burs RehberiAlmanya’nın başkenti Berlin’deki ünlü ‘Gendarmenmarkt’ (Jandarma Pazarı) meydanındaki tarihi ‘Konzerthaus’ (Konser Evi) ‘Aus den Fugen’ (Çığrından Çıkmış) adı altında bir müzik festivali düzenledi. 27 Kasım’a kadar her akşam farklı sanatçıların sahne alacağı bu festivalin açılışını hafta başında, dünya çapında tanınan Türk piyanist ve bestekâr Fazıl Say yaptı. Konser Evi’nin büyük salonu tıklım tıklım doluydu.
#DüsseldorfYaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Can Özer, Berlin Teknik Üniversitesi ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından elektronik müziğin kurucusu sayılan Edgard Varse adına verilen ‘Edgard Varse Ödülü’ne layık görüldü. Özer, 20 yıldır verilen bu ödülü alan ilk Türk müzik insanı oldu.
#Edgard Varse Ödülüİzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) dereceyle mezun olan Yonca Kandemir, Türkiye’de sadece 30 kişiye verilen yüzde 100 bursla Almanya’da uygulamalı dil bilimi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı.
#İzmir Ekonomi Üniversitesi’Nden (İEÜ)Üniversite adayları, 31 Ağustos’ta yerleştiği bölümü öğrenecek. Kazanamayanlar bir sene daha hazırlanacak. 2019’da sınava ilk kez girecekler için de hazırlık heyecanı başlayacak. Ayrıca yurtdışında eğitim düşünen bazı adayların arayışı sürüyor. Dünyanın iyi üniversitelerinde eğitim için öğrenim ücretine yurt gibi diğer masraflar da eklendiğinde yüzbinlerce liraya varan ödeme yapmak gerekiyor. Ancak başarılı bir öğrenciyseniz ve nereye bakmanız gerektiğini biliyorsanız, kapsamlı burslar bulabilirsiniz.
#GazetehaberleriTEV Yurtdışı Bursları kapsamında bu yıl 88 öğrenciyi daha yurtdışına gönderiyor. Şu ana kadar toplamda 165 öğrencinin faydalandığı program için TEV paydaşların desteğiyle bu sene 4 milyon doların üstünde bir kaynak oluşturdu. Bursiyerlerin tanıtım toplantısında konuşan TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gençlere eğitimlerinden sonra Türkiye’ye dönme çağrısında bulundu.
#TEVTürk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici ve mesleğinde uzman kişilerin yetişmesi için sağlanan yurt dışı burslarının 2017-2018 başvuru dönemi başladı. Bu yıl 77 öğrencinin yararlanmaya başlayacağı yurt dışı bursları, Amerika’dan Avrupa’ya ve Uzakdoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada eğitim yolculuğuna çıkacak genç liderleri destekliyor.
#BursSadece Türkiye’de değil, dünyada da milyonlarca öğrenci iyi bir üniversitede okumanın hayalini kuruyor. Peki dünyada öğrenciler nasıl üniversiteli oluyor? Hangi süreçlerden geçiyor? Ülkeler bu sistemleri nasıl uyguluyor? Bunları sizin için araştırdık. İşte ABD, Birleşik Krallık ve Almanya’da üniversiteye giriş sistemleri.
#ÜniversiteBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Biz Türk-Alman Bilim Yılını çok önemsiyoruz. Bu bilim yılı, etkinlikler sonucunda hem Türkiye'nin hem de Almanya'nın çok ciddi kazanımlar elde edeceğine, ama kazanımların sadece Türkiye ve Almanya arasında kalmayacağını tüm bölge ve dünya bilim ve teknolojisi için de ciddi kazançlar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
İş hayatına bir adım önce başlamak isteyen üniversiteliler ve mezunlar için ABD’den Avrupa ülkelerine birçok ülkede burslu eğitim imkanları sunuluyor. Yıllık 35 bin, aylık 600 dolara kadar ulaşan burs imkanlarına seyahat, yemek, konaklama, vize masrafları da dahil.
#Burs