"Türk Ruhu" dergisinin sahibi, araştırmacı-yazar Ali Haydar Öztürk, tedavi gördüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde doksan üç yaşında vefat etti. Türk yazı hayatında önemli yere sahip olan "Türk Ruhu" dergisi, Ali Haydar Öztürk tarafından 15 Aralık 1957'de İstanbul'da çıkarılmaya başlanmıştı.
#İstanbulSamsun lise taban puanları LGS sınav sonuçları öncesi merakla beklemiyor. Lise tercihi yapacak öğrenciler, Samsun lise taban puanları ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. Eğitimine liseden devam edecek adaylar için Samsun lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, tercih döneminde yardımcı olacak. Peki Samsun'daki liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri nedir? İşte Anadolu, Fen, İmam Hatip Lisesi taban puanları ve LGS yüzdelik dilim bilgileri...
#Samsun Lise Taban PuanlarıBayrampaşa’da vatandaşlarla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bayrampaşa’ya yapılacak olan üçüncü basamak hastanenin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. 2025 yılı aralık ayında bitmek üzere planlandı. Yapılacak olan hastane 85 bin metrekare kapalı alanı olan 400 yataklı 100 yoğun bakım yatağı olan bir üçüncü basamak hastane olacak" dedi.
#BayrampaşaBayrampaşa’da vatandaşlarla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bayrampaşa’ya yapılacak olan üçüncü basamak hastanenin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. 2025 yılı aralık ayında bitmek üzere planlandı. Yapılacak olan hastane 85 bin metrekare kapalı alanı olan 400 yataklı 100 yoğun bakım yatağı olan bir üçüncü basamak hastane olacak" dedi.
#Fahrettin Kocaİzmir’deki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan deprem eğitimi kitabı, çocukları deprem konusunda bilgilendirecek. İzmir’in sembolü olan saat kulesinin İZMO ismiyle illüstre edildiği kitapta, çocukların deprem deneyimlerini sağlıklı yönetmesi için erken bilinç ve farkındalık geliştirmesi hedefleniyor. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik çok yönlü bütünleştirici etkinliklerin bulunduğu kitapta, İZMO isimli kahraman üzerinden miniklere erken yaşta deprem eğitimi verilecek.
#1Ankara'da sınıf arkadaşı Nurullah D. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen Hüseyin Ünal'ın (17) görme engelli babası İlhami Ünal (58), "Çocuğum doğdu görmedim ama sesiyle avunuyordum. Şimdi sesi de yok cismi de yok; hiçbir şey yok. Peki, benim çocuğumun suçu ne?" ifadelerini kullandı.
#AnkaraAnkara'da sınıf arkadaşı Nurullah D. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen Hüseyin Ünal'ın (17) görme engelli babası İlhami Ünal (58), "Çocuğum doğdu görmedim ama sesiyle avunuyordum. Şimdi sesi de yok cismi de yok; hiçbir şey yok. Peki, benim çocuğumun suçu ne?" ifadelerini kullandı.
#AnnkaraSamsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. OMÜ eski rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, törene bu kez rektör cübbesiyle değil yeni mezun cübbesi ve kepiyle katıldı. Üniversitenin Hukuk Fakültesi’nden mezun olan eski rektör Bilgiç’in diplomasını ise görevi devrettiği OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal verdi.
#Samsun Ondokuz Mayıs ÜniversitesiCHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Onları da söyleyeyim. Biri 5'li çeteler. Aman Bay Kemal sakın olmasın. Olacağım. Milletin takdiri ve iradesi ile olacağım. İkincisi uyuşturucu baronları. Onlar da istemiyorlar. Söz verdim uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Gencecik evlatlarımızı kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğim" dedi.
#Kemal KılıçdaroğluAnayasa Mahkemesi’nin web sayfasına girip kendisinin biyografisine bakarsanız, karşınıza çıkan ilk cümle “Zühtü Arslan 1 Ocak 1964 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelmiştir” ifadesi olacaktır.
#Zühtü ArslanEdebiyatımızda röportaj / söyleşi türündeki ilk eserler 20. yüzyılın başında yayımlanmıştır. Soru cevap şeklinde ilerleyen bu kitaplar ''düşünce yazısı'' olarak nitelendirilir. Bu eserlerden biri olan ''Diyorlar Ki'' kitabının ilk baskısı 1918 yılında yapıldı. Bu zamana kadar birçok baskısı yapılan eser, en çok okunan söyleşi kitaplarının başında gelir. Diyorlar Ki kitabı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Belli başlı konular hakkında insanlara bilgi vermek amacıyla kaleme alınmış yazılara metin denir. Metinler kendi içerisinde sanatsal (kurmaca) ve öğretici olmak üzere iki ana başlıkta toplanır. Öğretici metinlerde örnekleme, tanık gösterme ve sayısal verilerden yararlanma gibi düşünceyi geliştirme yöntemleri kullanılır. Gazete çerçevesinde gelişen metinler ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Eğitim27 Mayıs 1960 darbesinin ardından eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şunu açık açık ifade etmek isteriz, herkesin de duymasını isteriz; şu arkamızda yatanlar bu iftiralara, bu ihanetlere karşı nasıl dik durmuşlarsa başlarına gelenlere karşı nasıl vakar içerisinde ölüme gitmişlerse bize her gün parmak sallayanlara söylemek isteriz ki bizler de aynı şekilde aynı yoldan, sonunu düşünmeden yürümeye hazırız" dedi.
#İçişleri Bakanı Süleyman SoyluLGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak öğrenciler, Kocaeli lise taban puanları ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. Kocaeli lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, lise eğitimine devam etmek isteyen adayların, tercih döneminde yardımcısı olacak. Peki Kocaeli' de sınavla öğrenci kabul eden okulların taban puanlarını ve yüzdelik dilimleri nedir? İşte 2021 yılına ait Kocaeli Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanları bilgisi
#LGSBoğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması üzerine sert bir tartışma ortamına girdik. Bir yanda kutuplaşma, diğer tarafta eylemler nedeniyle asıl tartışmamız gerekeni tartışamıyoruz. Oysa yüzde 1’lik, yüzde 2’lik dilimlerde Türkiye’nin en parlak öğrencilerini alan Boğaziçi Üniversitesi bir süredir ciddi bir gerileme içinde. Boğaziçi’ne gönül veren öğretim üyelerinin üzerinde kafa yorması gereken bir tablo duruyor önümüzde.
#Boğaziçi ÜniversitesiAnadolu ve İslam medeniyeti sentezi için çabalayan, 'Hareket' dergisinin kurucusu, sosyolog, felsefeci, yazar ve öğretmen Nurettin Topçu vefatının 45. yılında anılıyor. Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe doktorası veren ilk Türk Nurettin Topçu'nun 'İsyan Ahlakı' adıyla Türkçe'ye çevrilen tezi, Paris'te 1934'te, Türkiye'de ise 1990'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanmıştı. Peki, Nurettin Topçu kimdir, ne zaman öldü?
#Nurettin Topçu KimdirDün 27 Mayıs 2020 idi... 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıldönümü. Türkiye’nin yakın tarihinde önemli bir dönemeç. 60 yıl sonra geriye bakarak, soğukkanlı bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Geriye bakarken kullanacağımız iki gözlük var. Tarihçiler bunları prospektif ve retrospektif olarak adlandırıyorlar. Prospektif gözlük, dünün olaylarına o günün koşullarıyla bakıyor. Retrospektif görüş ise düne, bugünün algıları ve yargılarıyla bakıyor. Bence tehlikeli olan ikincisi. Çok çarpıcı örnekler verilebilir.
#27 Mayısİstanbul’un birçok ilçesinden elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın 17 Mart 2020 tarihli kesinti listesine göre hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’ndaki pek çok ilçeye elektrik verilemeyecek. Peki, İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek, kesintiler kaç saat sürecek?
#Elektrik KesintisiBAYRAMPAŞA'da metro istasyonunda yabancı uyruklu bir kişi, 18 yaşındaki genç kızı taciz ettiği iddiasıyla linç edilmek istendi. Güvenlik kulübesine saklanan şüpheli, zırhlı polis aracıyla olay yerinden götürüldü.
#Bayrampaşa