Üzerinde pırıl pırıl parlayan, kocaman, altın rengi metal kupaların olduğu tezgâha yanaşıyorum. Beyaz Trüf Festivali’nde gördüğüm en büyük trüf mantarları bunların içinde. Nemli kalmaları için kondukları camekânın içinde olanca heybetleriyle alıcılarını bekliyorlar. Kurursa aromaları azalıyor. Etrafta sıkı pazarlıklar dönüyor ve o esnada içerideki üç kişiden biri olan trüf avcısı Dario yanıma geliyor, sohbete başlıyoruz...
#Alba Beyaz Trüf FestivaliYılın en uzun tatili yaklaşıyor. Kışın soğuk, karanlık aylarına girmeden önce denizle vedalaşmak, açık havada iş hayatının stresinden arınmak, yeni keşiflerle dünyanızı zenginleştirmek için son fırsat. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız işte size 10 fikir, 33 seçenek...
Sıcak havanın yerini tatlı güz rüzgârlarına bırakmasıyla birlikte kâşif ruhlu gezginlerin dönemi de başlıyor demektir. Tüm dünyada en renkli etkinliklerin sonbaharda gerçekleştirilmesi de boşuna değil. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen birbirinden eğlenceli gastronomi festivalleriyle siz de farklı tatların peşine düşebilirsiniz.
#HürriyetMutfak; ülkeler, şehirler, kültürler ve insan hakkında çok şey anlatır. Eğer bir şehrin sosyal nabzını tutmak ve kültür hafızasına vâkıf olmak istiyorsanız önerim öncelikle yemeklerini takip etmeniz olur. Ancak bu işin püf noktaları var. Unutulmazlarınız arasına girebilecek bir yolculuk kâbusa da dönebilir. Yabancı olduğunuz bir yeri yemekleri üzerinden keşfetmenin inceliklerine birlikte bakalım.
#SeyahatMaceracı gurmeler yılın bu dönemlerinde İtalya’nın kuzeybatısındaki Piyemonte bölgesine ‘White Truffle’ için akın ediyor. Yeni Toskana diye adlandırılan Piyemonte, beyaz trüf mantarın yanı sıra dünyaca ünlü şaraplarıyla da biliniyor. Ekimden aralık başına kadar bağlar arasında kaybolmak, Kuzey İtalya’nın rafine mutfağını deneyimlemek isteyenler için gurme cenneti olarak göz kırpıyor.
#Trüf