İstilacı bir tür olarak denizlerde yer alan ve tüketildiğinde ölüme götüren sonuçlara yol açan balon balığı, rotasını Marmara'ya çevirdi. Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, "Bunlar Nisan aylarında, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabilmekteler. Yumurtalarının kesinlikle yenilmemesi gerekir. İç organlarının kesinlikle yenilmemesi gerekiyor. Bütün sularımız için tehlikeli çünkü bizim biyogüvenliğimizi tehdit ediyor. Bu türlerle mücadele etmek zorundayız. Yoksa balıklar kalmayacak. Ne hamsi kalacak, ne istavrit kalacak" dedi.
#Balon BalığıAvustralya'nın çöl bölgesinde yaşayan sakallı ejderler (bearded dragon), Türkiye'de internet ortamında çifti 9 bin liraya kadar fiyatla satışa çıkarılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uygulanıyor.
#Sakallı EjderDoğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilgi odağı olurken, Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 81 arttı. Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı 268 bin 500'ü bulurken, özellikle yabancı turist sayısında yüzde 112'lik artış olması dikkat çekti.
#TrabzonBorsa İstanbul’da çıkış hareketiyle birlikte yatırımcı ilgisi devam ediyor. Yüksek hacim ve yabancı alımlarının sekiz haftadır aralıksız devam ediyor olması bunun bariz göstergeleri. Hisse senetlerinde yabancı payı da tekrar yüzde 30’un üzerine çıktı. Diğer taraftan Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için 2024 yılının ortasını işaret etti. Enflasyon hatırı sayılır bir süre daha yüksek kalacak. Bu da yüksek enflasyonu yenecek yatırım aracı arayışı devam edecek demek.
#ABDABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası(BOE) beklendiği gibi faizi 50 baz puan arttırdı. Alınan kararla dış piyasalar dalgalandı. Yapılan açıklamalarda, enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar faizin yüksek seviyelerde kalması gerektiği vurgusu yapıldı. Merkez bankalarının tavrıyla resesyon beklentileri canlanırken, piyasalarda risk iştahı azaldı.
#ABD Merkez BankasıEvde balık besleyen kişiler için akvaryum hesabı yapmak çok önemlidir. Balıkların sağlıklı ve kaliteli yaşayabilmesi için formüle uygun doğru bir akvaryum hesabı yapılması gerekir. Akvaryumda bir çeşit su canlısı beslemeyi düşünüyorsanız, edineceğinizin akvaryumun öncelikle kaç litre olduğunu belirlemeniz gerekir. Akvaryum litre hesabı nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AkvaryumBalık lokantası konusunda ben klasikçiyim. Anlamsız yaratıcılıkları, soyalı, hardallı, aşırı soslu mezeleri gereksiz bulanlardanım. Ama klasikle sıradanı karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nicelikten ziyade niteliğiyle bizi tavlayan mekânların yeri her zaman başkadır. İşte tam da bu yüzden bayıldım Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı’na...
#BalıkÇekvalf; akışkanların aynı yöne akımını sağlayan vanadır. Sıvı, gaz ya da farklı akışkanların aynı yöne akmasını sağlamaktadır. Endüstriyel alanlarda kullanılan çekvalf, bünyesinde bulunan klapalarla hava kazanları aracılığıyla akımın farklı yöne akışını da sağlayabilmektedir. Merak konusu olan çekvalf nedir? Ne işe yarar ve nasıl çalışır? Çekvalf nereye ve nasıl takılır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#ÇekvalfAbant Gölü Tabiat Parkı 9 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye’nin 48’inci milli parkı oldu. Biz de geçen hafta özellikle yazın ziyaretçi akınına uğrayan gölü ve çevresini gezerek çiçeği burnunda milli parkımızı adımladık. Gördük ki renkleriyle insanları çeken göl ve çevresi kalabalıklardan uzaklaştıkça daha da güzelleşiyor.
#SeyahatEvde bakmak için en uygun olan hayvanların başında balıklar gelmektedir. Çeşit çeşit akvaryumlarda bakılan balıkların eve ayrı bir hava kattıkları bilinmektedir. Evde, ofiste veya istediğiniz yerde akvaryum balıklarına zevkle bakabilirsiniz. Akvaryum balıkları ve isimleri nelerdir? Evde evcil olarak beslenen akvaryum balıklarının özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Çay balığı, genellikle çaylarda ve derelerde yaşayan 10-20 cm boyunu geçmeyen, yaşayan çeşitli balık türleridir. Genellikle avcıların sevdiği balıklar arasında yer alır. Avcılar ve balıkçılar bu balığı daha çok serpme yöntemi ile avlarlar. Özellikle de ciğer avlanma sırasında en çok tercih edilen balık yemidir. Çay Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Balık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Denizlerde ve okyanuslarda yaşayan birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Bu balık çeşitlerinden bir tanesi vatoz balığıdır. Vatoz balığı; deniz canlıları içerisinde en çok merak edilen hayvanlardan ve deniz canlılarından birisi olarak bilinmektedir. Vatoz balığının kendine has bazı özellikleri bulunmaktadır. Son dönemlerde ise vatoz balığı çokça araştırılmaktadır. Peki vatoz balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Vatoz balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Taş balığı deniz altında yaşayan farklı balık türlerinden bir tanesidir. Özelikle görüntüleri nedeniyle bu ismi almaktadırlar. Taş balığı ağırlıklı olarak okyanuslarda yaşayan bir balık türüdür. Taş balığı ile ilgili pek çok kaynak bulunmaktadır. Taş balığı ile ilgili bilgileri bu kaynaklardan öğrenmek mümkün olmaktadır. Taş balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
Balıklar, yüzebilen ve suda yaşayan bir hayvan türüdür. Bu hayvan türü diğer hayvanlara göre daha farklıdır. Bunun sebebi ise iskelet ve solunum sistemlerinin farklı olmasıdır. Balıklar kendi içerisinde de türlere ayrılmaktadır. Bu türlerden bir tanesi pirana balığıdır. Pirana balığı nedir? Özellikleri nelerdir? Pirana balığının eti yenir mi? Türleri nelerdir? Nerelerde yaşarlar? Nasıl beslenirler ve ömürleri ne kadardır detayları ile sizler için derledik.
Dünya çapında pek çok farklı köpek balığı türü bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle ilgi çeken türler arasında Pengasus köpek balığı gelmektedir. Peki Pengasus köpek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik.
Dünyanın en zengin cinsine ve türüne sahip olan balık çeşitleri arasında kedi balığı gelmektedir. Peki Kedi balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kedi balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Günümüzde her bir balığın farklı özellikleri bulunmaktadır. Özellikle zebra balığı görüntüsü ile dikkat çeker. Beslenme şekillerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Zebra Danio balığı nedir? Zebra Danio balığı özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Japon balıkları pek çoğumuz tarafından merak edilen balık türlerinden birisidir. Dünyada pek çok türü bulunan bu balıklardan birisi de yelpaze kuyruklu Japon balığıdır. Peki yelpaze kuyruklu Japon balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Bakımı, yemi ve üremesi hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
Timsah balığı, günümüzde kendi doğal ortamlarında “çöp balığı” şeklinde olarak olumsuz bir ün kazanmış olsa da aslında çok faydalı bir balık türüdür. 20. yüzyılda insanlar tarafından bu balığın ağlara zarar verdiği ve av balıklarını yediği gibi yanlış bir düşüncesine kapılarak, bu türü acımasız bir şekilde avlamışlardır. Timsah balığı nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.
Teleskop gözlü olarak bilinen Japon balığı ya da diğer adı ile teleskop Japon balığı olarak bilinen teleskop balığı, bir tür Japon balığıdır. İsmini ise, iri gözlerinden alır. Gözleri hariç yelpaze kuyruğu Japon balığına çok benzer. Bir de gövdesi daha tıknaz ve kısa bir yapıya sahiptir. Teleskop balığı nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.
Herkesin severek baktığı ve evlere neşe veren çok güzel balıklar bulunmaktadır. Özellikle akvaryumda bakılabilen balıklar çok ilgi çekmektedir. Evde veya iş yerinde balık besleyen çok sayıda insan olduğu görülmektedir. Sizler için süs balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Süs balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında rehber gibi merak edilenleri detaylarıyla derledik.
Birçok farklı rengi ile beraber iskaroz balığı, aynı zamanda papağan balığı olarak bilinir. Diğer yandan kemikli bir balık türüdür. Peki Papağan (İskaroz) balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Papağan balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında detayları derledik.
Akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen Neon Tetra balığıdır. Aynı zamanda en bilinen de bir balık türüdür. Küçük akvaryumlar için çok fazla tercih edilmektedir. Bu balıklar yüzbinlerce sürüler halinde dolabilmektedir. Bundan dolayı bu balıkları yakalamak çok kolaydır. Neon Tetra balığı nedir? Özellikleri nelerdir? Neon Tetra balığın bakımı nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.