Timsah Balığı Nedir Ve Özellikleri Nelerdir? Timsah Zargana Bakımı, Yemi Ve Üremesi Hakkında Rehber
"Timsah balığı, günümüzde kendi doğal ortamlarında “çöp balığı” şeklinde olarak olumsuz bir ün kazanmış olsa da aslında çok faydalı bir balık türüdür. 20. yüzyılda insanlar tarafından bu balığın ağlara zarar verdiği ve av balıklarını yediği gibi yanlış bir düşüncesine kapılarak, bu türü acımasız bir şekilde avlamışlardır. Timsah balığı nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik."
İnsanlar arasındaki yanlış anlama durumu zamanla düzeltildikten sonra, Timsah Zargana Balığının sayısı da önceki seviyelere geri döndü.
Timsah Balığı Nedir?
Deniz altında yaşayan pek çok canlının aynı ortamda yaşayan diğer canlılara herhangi bir zararı dokunmazken bazıları ise, çok tehlikeli ve zararlı olabiliyor. Bu canlılar yaşadığı ortamın ekosistemine zarar veriyor ve bazı su canlılarının neslini de tehdit ediyor. Timsah balıkları da bu bakımdan ele alınması gereken önemli bir balık çeşididir.
Timsah Balığı Özellikleri Nelerdir?
Timsah balığı, durgun sularda ve büyük göllerde rahatlıkla yaşayan bir balık türüdür. Timsah balıkları, etçil bir beslenme tarzına sahiptir. Bu nedenle de bulunduğu ortamdaki balıklarla beslenir. Timsah balıkları, hem acı hem de tatlı sularda rahatlıkla yaşayabilen kemikli bir balık çeşididir. Gölcüklerde ve nehirlerde yaşayan timsah balıkları avlarını pusu kurarak avlar. Saldırgan bir balık olan türü olan timsah balıkları, aç kaldığı zaman çevresinde yakaladığı bütün balıkları yiyebilir. Aynı zamanda akvaryum ortamına uygun olmayan boy ve ağırlıkta olan bir balıktır.
Timsah Balığı Bakımı ve Beslenmesi
Timsah balığı, Meksika'da ve Amerika kıtasında yaşayan bir balık çeşidi olarak belirtilir. Timsah balıkları, etçil bir balık türüdür. Bulundukları ortamdaki balıklarla beslenirler.
Timsah Balığı Ne Yer ve Yemi Nasıl Seçilmelidir?
Timsah balıkları etçil bir balık türü olduğundan bulundukları ortamdaki balıklarla ve deniz canlıları ile beslenirler. Evde bakılmaya uygun bir balık türü değildir.
Timsah Balığı Nasıl Ürer ve Üremesi Nasıldır?
Uzun bir boya sahip olan timsah balıklarının dişileri ise, aynı anda birden fazla erkekle yumurtlayabilir. Bahar aylarında ise, yumurtlayan bu balıkların boyları oldukça uzun ve ağırlıkları daha fazla olabilir.
Timsah balıklarının yumurtaları zehirli olduğundan dolayı başka canlılar tarafından tüketildiği zaman sağlık bakımından olumsuz sonuçlara neden oluyor. Bilim insanları, Timsah balığının üreme gelişimini ve döngülerini daha gelişmiş bir şekilde araştırma fırsatı bulamadılar. Yapılan birkaç araştırma sonucunda ise, Timsah Zargana balığının üreme mevsimi genellikle Mayıs ve Temmuz ayları arasında gerçekleştiği tespit edilmiştir.
Timsah Balığının Doğum Belirtileri Nelerdir?
Yumurtalamadan yaklaşık olarak 6-8 gün sonra yavrular küçük bir boyda dünyaya gelirler. Kaslı ve uzun vücut yapısına sahiptir. Ama bir sopaya benzerler. Burunlarının üzerinde yer alan bir disk yardımı ile yumurta sarısından geriye kalanları emerek hızlı bir şekilde büyümeye devam eder. Kayalara ve bitkilere bağlı olarak kalabilirler. Yumurta sarısını yedikten sonra kendileri için de savaşmaya hazır olmaları gerekir.
Timsah Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
Timsah balıkları akvaryumda beslenmeye uygun bir balık türü değildir. Bu nedenle evde bakımı önerilmez.
Timsah Balığı Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir?
Timsah balığı, kendinden büyük ya da kendi büyüklüğünde balıklarla ancak aynı ortamda yaşayabilir. Timsah balığı, etçil bir balık türü olduğu için bulunduğu ortamdaki balıkları yeme eğilimine sahiptir.
Timsah Balıkları Ne Kadar Süre Yaşar ve Büyür?
Timsah balıkları, genellikle vahşi doğada 10 yıl ila 50 yıl arasında ortalama bir yaşam süresine sahiptir. Dişi Timsah balıkları, erkeklere oranla daha uzun yaşar. Bu nedenle oldukça uzun ömürlü bir balık türüdür.