GeriEvcil Hayvanlar Kedi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kedi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kedi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kedi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Kedi Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kedi Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünyanın en zengin cinsine ve türüne sahip olan balık çeşitleri arasında kedi balığı gelmektedir. Peki Kedi balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kedi balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Oldukça popüler olan balık türleri arasında kedi balığı gelmektedir. Kedi balığının yenip yenmeyeceği ile özellikleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Aynı zamanda geniş familyaya sahip balık türleri içerisinde bulunduğunu ifade etmek mümkündür.

Kedi Balığı Nedir?

Kemikli balıkların üst sınıfına ait olan kedi balığı, aynı zamanda 34 familyaya sahiptir. Bununla birlikte 2400 kadar balık türünü kapsayan bir çeşit olarak öne çıkar. Genel olarak ise yassı yapılı tatlı su canlıları olarak da anlatmak mümkün.

Kedi Balığı Özellikleri Nelerdir?

Kedi balıkları tatlı suda yaşayan balık türleridir. Aynı zamanda yassı bir yapıya sahip olduklarını ifade etmek mümkündür. Sadece birkaç farklı türün denizden yaşamını sürdürür. Büyük bir çoğunluğu tatlı sularda yaşar ve çoğalır. Pulları olmayan bu balık türlerinin ağız bölgesinde bıyıkları sarkar. Ayrıca daha çok kıyı bölgelerde yaşayan canlı türleri içerisinde yer alır. Akdeniz iklimi olarak tropik iklimlerde yaşamını sürdürürler. Özellikle akvaryumcuların sıklıkla tercih ettiği balık türleri içerisinde gelmektedir.

Kedi Balığı Eti Yenir mi?

Dünya çapında eti yenen ve aynı zamanda yenmeyen farklı balık türleri bulunmaktadır. Bu balık türleri içerisinde merak edilenler arasında kedi balığı gelmektedir. Büyük bir çoğunluğu tatlı suda yaşaması ile beraber, eti yenen balık türleri içerisinde kedi balığı gelir. Hatta aynı zamanda lezzetli balık türleri içerisinde geldiğine dair bilgiler öne çıkmaktadır. Tabii daha çok tatlı su içerisinde yaşayan kedi balıklarının bu konuda öne çıktığını ifade etmek mümkün.

Kedi Balığı Türleri Nelerdir?

Deniz canlıları arasında en yüksek sınıf ve türe bağlı olan balıklardan biri olarak kedi balığı öne çıkar. Bu doğrultuda oldukça fazla sayıda kedi balığı türü bulunduğunu ifade etmek mümkündür.

- Clarias
- Çöpçü balığı
- Loricariidae
- Pangasius
- Ancistrus
- Silurus

Bu şekilde dünya çapında toplamda 2400 farklı kedi balığı türü olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda 34 familyaya sahip olması ile beraber dünyanın en zengin türüne sahip balık türleri arasında yer almaktadır. Bu yönüyle hem denizde ve hem de tatlı sularda yaşaması ile beraber, akvaryumda yaşayan canlı türleri içerisinde bulunmaktadır.

Kedi Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Kedi balıkları daha çok Akdeniz iklimi üzerinden tropikal iklimlerde yaşamını sürdürür. Bu doğrultuda Deniz ya da tatlı suların kıyı bölgelerinde yaşamaktadır. Aynı zamanda daha çok ılıman ve sıcak iklimlerde görülürler. Genel olarak ise kıyıya yakın 60 metre içerisinde yaşadıklarını ifade etmek gerekir. Özellikle güneydoğu Asya bölgesinde yaygın olarak görüldüğünü ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda akvaryumda da yine oldukça güzel bir görüntü veren balık türleri içerisinde geldiğini ifade etmek gerekir.

Kedi Balığı Nasıl Beslenir?

Kedi balıkları hem etçil hem de otçul beslenen balık türleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda yem ayrımı yapmayan ender balıklar içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Her ne kadar dayanıklı balık türleri arasında gelseler bile, aşırı yemekten uzak durmak gerekmektedir. Bu şekilde özel olarak hazırlanmış farklı yemi türlerini düzenli ve dengeli şekilde vermek yeterlidir.

Kedi Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Oldukça uzun bir dönem yaşamaları ile beraber kedi balıkları akvaryumda en çok beslenen türler arasında gelir. Bu doğrultuda ortalama 15 ila 20 yıl kadar yaşama süresine sahip olduklarını ifade etmek mümkün.

False