Taş Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Taş Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Taş Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi Taş Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 15:17

Taş balığı deniz altında yaşayan farklı balık türlerinden bir tanesidir. Özelikle görüntüleri nedeniyle bu ismi almaktadırlar. Taş balığı ağırlıklı olarak okyanuslarda yaşayan bir balık türüdür. Taş balığı ile ilgili pek çok kaynak bulunmaktadır. Taş balığı ile ilgili bilgileri bu kaynaklardan öğrenmek mümkün olmaktadır. Taş balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Taş balığı zemine uyum göstererek yaşayabilen bir balık türüdür. Pasifik ve Hint Okyanusunda daha çok görülmektedir.

Taş Balığı Nedir?

Taş balığı görüntü olarak taşa benzemektedir. Bu nedenle kendisine bu isim verilmektedir. Bulunduğu zemine uyum sağlayarak nerdeyse görünmez olmaktadır. Genellikle okyanuslarda görülmektedir. En zehirli balıklar arasında yer almaktadır. Taş balığının ortamı yaratıldığı sürüce akvaryum içinde bakılması mümkün olmaktadır.

Taş balığı Özellikleri Nelerdir?

Taş balığı zehirli bir balık türüdür. Bu balık zehrini sırt kısmında bulunan yüzgeçlerde taşımaktadır. Üzerine basılması durumunda kendini korumak için zehrini salgılamaktadır. Tedavi edilmezse zehri öldürücü olabilmektedir. Kaya balığı kaya diplerinde ve lagünlerde yaşamını sürdürmektedir. Kamufle olma yeteneği çok yüksek bir balıktır. Ortalama olarak 40-45 cm uzunluğunda olmaktadır. Balığın ağırlığı ise 2 – 2,5 kg olmaktadır. Bu balığın birden fazla türü bulunmaktadır.

Taş balığı zemin bölgesinde konumlanarak hem kendini korur hem de avlarını daha kolay yakalar. Taş balığı uzun süre hareket etmeden avını bekleyebilmektedir. Bu balık yaklaşık 10 yıl yaşamaktadır. En önemli özelliği ise suyun dışında da 24 saat hayatta kalabilmesidir. Balığa stone fish adı da verilmektedir.

Taş Balığı Eti Yenir mi?

Taç balığı sıklıkla yenen bir balık türü değildir. Zehirli olması nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir. Düzgün bir şekilde zehrin temizlenmesi gerekmektedir. Fakat Japonya’da bazı restoranlarda servis edilmektedir. Sashini adı verilen ve lüks olan yemeklerde servis edilmesi ile bilinmektedir. Balığı temizlemeyi bilmeyen kişiler tarafından tüketilmemesi gerekir.

Taş Balığı Türleri Nelerdir?

Taş balığının türleri ile ilgili çok geniş bir bilgi bulunmamaktadır. Bu balık türünün özellikle Hint ve Pasifik Okyanusunda yaşadığı bilinmektedir. Çok güçlü zehre sahip bir balık türüdür. 5 farklı türü olduğu söylenmektedir.

Taş Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Taş balığı özellikle Hint ve Pasifik Okyanusunda bulunmaktadır. Dip bölgelerde yaşayan bir balık türüdür. Bu balık türünü dalgıçlar görebilmektedir. Ama bu her zaman kolay olmamaktadır. Çünkü balığın kamuflaj özelliği çok yüksektir. Kızıldeniz’de dalış yapan kişiler dikkat ettikleri takdirde balığı görebilir. Deniz dibine elini veya dizini koyan kişiler balığın zehrine maruz kalabilir. Bunu saldırı amaçlı değil de savunma amaçlı yapmaktadır. Sırt bölgesinde 26 adet zehir kesesi bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul akvaryumda taş balığı bulunmaktadır. Görmek isteyen kişiler ziyaret ederek görebilir.

Taş Balığı Nasıl Beslenir?

Taş balığı son derece sabırlı bir avcıdır. Avını saatlerce hareketsiz olarak bekleyebilir. Yakınına gelen küçük balıkları anında yutmaktadır. Balıkların dışında yumuşakça ve kabuklu da yemektedir. Bu balık görünüm olarak iskorpite benzemektedir. Ama farklı balıktır. Denizde dip yaşamına bağımlı olmaktadır. Bu balık 48 saat hareket etmeden avını bekleyebilmektedir. Tropik suların dışında Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusunda bulunur. Deniz diplerinde kaya oluklarında bulunur. Kimi zaman kayalık ve kumluğun birleşme noktalarında görülmektedir.

Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Taş balığı yaklaşık olarak 10 yıl yaşamaktadır. Bu süreden kısa veya uzun olabilmektedir. Deniz dibine bağımlı tüm canlılar gibi onunda güçlü zehri bulunmaktadır. Bu zehir onun kendisini diğer balıkların saldırısına karşı korumaktadır. Yaşam alanı tehdit edilmediği sürece insanlara saldırma özelliği bulunmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!