Türk mutfağını 3 kıtada temsil eden BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur ile yeme-içme operasyonunu yürüttükleri İstanbul Havalimanı’nda bir araya geldik. Cesur, havalimanını, Türk gastronomisinin dünyaya açılan kapısı ve vitrini olarak nitelendiriyor.
#Baran Süzerİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#Yazarlarİstanbul Yeni Havalimanı’nda da yeme-içme hizmeti sunan BTA, portföyüne iki Michelin yıldızlı Fransız şef Akrame Benallal’ı ekledi. Cezayir asıllı ünlü şefle havalimanındaki yeni dükkânında buluştuk. Uzmanlığı et ve burger olunca, konu tabii ki dönüp dolaşıp Nusret Gökçe’ye geldi.
#CheeseburgerDünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde havalimanı otelinde ekiple kalacağız. 6 Nisan saat 10.00’da kapıları yolculara açacağız” dedi.
#GazetehaberleriDünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. TÜRK Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı’nda yaptığı dünyanın en büyük özel yolcu salonunu kapılarını (CIP) ilk kez Hürriyet’e açtı. Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Cebeci izlenimlerini yazdı. Ayrıca İstanbul Havalimanı'nda Nusr-Et ve ilk defa Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal'ın da açılacağı öğrenildi. İşte tüm ayrıntılar...
#Uğur Cebeci