Eskişehir'de yemek borusundaki darlık (Akalazya) nedeniyle yediklerini yutmakta zorlanan Hüseyin Oran (16), Şehir Hastanesi'ndeki 45 dakikalık endoskopik balon dilatasyonu yöntemiyle sağlığına kavuştu. 10 yıldır ilk kez rahatlıkla yemek yediğini anlatan Orhan, "Hiç yutamıyordum. Şu anda daha rahat yemek yiyebiliyorum ama eskiden hiç yutamıyordum. Su ile yesem bile yutamıyordum. Şu anda en çok yemek istediğim şey, dürüm" dedi.
#AkalazyaBurdur'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır kendisine yiyip içme zorluğu yaşatan Akalazya hastalığından geçirdiği ameliyatla kurtuldu. Şimşek, “En çok istediğim bir bardak suyu tek seferde içebilmekti, şimdi içebiliyorum şükürler olsun" dedi. Akalazya hastalığının ameliyat aşamasına gelmesinin pek sık görülmediğini belirten Doç. Dr. Gömceli, “Şu anda gayet iyi ve istediği her şeyi yiyip içebiliyor. Bu ameliyatın özelliği hem kapalı olması, hem de çok nadir görülen bir hastalık. Bu hastalık yaklaşık 100 binde 1 görülüyor.'' ifadelerini kullandı.
#Fatma ŞimşekBurdur'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır kendisine yiyip içme zorluğu yaşatan Akalazya hastalığından geçirdiği ameliyatla kurtuldu. Şimşek, “En çok istediğim bir bardak suyu tek seferde içebilmekti, şimdi içebiliyorum şükürler olsun" dedi. Akalazya hastalığının ameliyat aşamasına gelmesinin pek sık görülmediğini belirten Doç. Dr. Gömceli, 'Şu anda gayet iyi ve istediği her şeyi yiyip içebiliyor. Bu ameliyatın özelliği hem kapalı olması, hem de çok nadir görülen bir hastalık. Bu hastalık yaklaşık 100 binde 1 görülüyor.' ifadelerini kullandı.
#AntalyaReflü ve meydana gelen yanmalar ile ilgili bilgiler veren Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Enver Avcı, domates, ketçap, narenciye, kafein, kolalı içecekler ve gıdaların reflüyü artırabileceğini ifade ederek, göğüsteki her yanmanın reflü olmadığını belirtti.
#SağlıkYutma bozukluğunun önemli sağlık sorunlarının ilk habercisi olabileceğini aktaran Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, "Yutma bozukluğunu hafife almayın, yemek borusu, mide kanseri veya akciğer tümörünün belirtisi olabilir." ifadelerini kullandı.
#SağlıkYemek borusu kanseri nispeten daha nadir görülen bir kanser türüdür. Türkiye'de Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde daha sık görülür. Hastalar çoğunlukla yutma güçlüğü nedeniyle başvururlar. Erken evrede yakalanma ihtimali daha yüksektir, ancak bazen ileri evrede hissedilebilmektedir.
#Yemek Borusu KanseriObeziteye karşı mide botoksu uygulaması yaygınlık kazanıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necati Şentürk, mide botoksu uygulaması, kimlere yapıldığını, uygulama sonra beslenme ve işlem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Mide BotoksuSindirim sistemi rahatsızlıkları yarattığı şikayetlerle yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyebilir. Özellikle de yemek seçimlerimizi etkiliyor ve günlük hayatı çekilmez kılıyorsa. Göğüste ağrı ve yutma güçlüğünün yanı sıra geçmeyen reflünün de sebebi olan Akalazya hastalığının bilinmeyen yönlerini Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay anlatıyor.
#Nasıl Tedavi EdilirAkalazya hastalığı, yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen bir hastalıktır. Adını çok sık duymadığımız bu hastalığı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay anlattı. Akalazya hastalığı nedir? Akalazya hastalığının belirtileri neler?
#Akalazya Hastalığı