Haziran ayındaki lise ve üniversite sınavına hazırlıklar çoktan başladı. Meslek hayatım boyunca sınav hazırlık kurslarını beğenmeyip beş kez değiştireni, özel öğretmenlerin kapısında sıra bekleyeni, piyasadaki tüm test kitaplarını çocuğun odasına yığan aileleri çok gördüm. Peki faydası oluyor mu?
#LGSYurt dışında eğitim alma hayali, öğrencilere küresel bakış açısı kazandırmak, yeni kültürler deneyimlemek ve kişisel ve akademik anlamda gelişim sağlamak gibi büyük fırsatlar sunar. Ancak bu süreç, karmaşık kararlar ve potansiyel zorluklarla doludur. Güvenilir bir eğitim danışmanıyla çalışmak, bu yolculuğu basitleştirmeye yardımcı olabilir, ancak bir danışmanda ne aramanız gerektiğini, yurt dışı eğitimdeki olası tuzakları ve öğrencilerin varış sonrasında ihtiyaç duyabileceği desteği anlamak çok önemlidir. İşte veliler ve öğrenciler için bu alanlarda yol göstermeye yönelik bir rehber.
#Yurt Dışı EğitimAkademik yaşam, öğrencilerin gelecekte inşaa edecekleri kimlikleri için önemli bir etken. İyi bir okulda öğrenim görmek sadece iyi bir eğitim almak anlamına gelmez. Aynı zamanda öğrenirken mutlu olmak ve geleceğe güvenle ilerlemek anlamına da gelir. Eğitim kurumlarının sunduğu olanaklar, kurulan arkadaşlıklar, öğrencinin motivasyonu ve kişilik özellikleri gibi pek çok faktör bir araya gelerek, öğrencilerin bulundukları eğitim kurumundan en üst düzeyde faydalanmalarına yardım eder.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve düzenlemeleri 07 Mart’ta yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesine göre; okullardaki fen ve teknoloji dersliğinin ismi Fen bilimleri dersliği olarak değiştirildi. Fen bilgisi laboratuvarı da Fen bilimleri laboratuvarı olarak düzeltildi.
#MEBMurat Kurum, İstanbul’la ilgili projelerini 10 ana başlıkta açıkladı. İstanbulluların gündeminin deprem ve kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Kurum, “Kentsel dönüşüme özel 100 bin sosyal konut üreterek, dönüşüme girecek ev sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız” dedi.
#Murat KurumAvrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen, gıda ve tarım alanında inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek üzere kurulan bir topluluk olan EIT Food’a Türkiye’den üye olan ilk üniversite Yaşar Üniversitesi oldu. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “EIT Food ile Avrupa’daki tarım-gıda girişimcilik ekosistemine ana hattan bir bağlantı sağlamış olacağız” dedi.
#Avrupa BirliğiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Engelli öğrencilerimizin yaklaşık 3'te 1'i kadınlardan oluşmaktadır. Kadın engelli öğrenciler, erkek öğrencilere kıyasla daha fazla dezavantajla karşı karşıya kalmakta ve üniversiteye erişimde sorunlar yaşamaktadır" dedi.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Engelli öğrencilerimizin yaklaşık 3'te 1'i kadınlardan oluşmaktadır. Kadın engelli öğrenciler, erkek öğrencilere kıyasla daha fazla dezavantajla karşı karşıya kalmakta ve üniversiteye erişimde sorunlar yaşamaktadır" dedi.
#YökHürriyet Ankara, ‘Etimesgut’u Keşfet’ turuna çıktı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı programda, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdik. ‘Biz, tarihi bugün değil, binlerce yıl önce Asya’da, Avrupa’da, Anadolu’da yazdık. Ve şimdi şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görmek, hissetmek, yaşamak ve yaşatmak için bu müzemizle herkese ‘Tarih seni çağırıyor’ diyoruz.’
#‘Etimesgut’U KeşfetMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Dünyada yaşanan 'kriz durumlarını', eğitim sistemlerimizi daha da dirençli hale getirmek için nasıl 'fırsata' dönüştüreceğimizi tartışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi. Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi" kapsamında düzenlenen, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda konuştu.
#MEBÜniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022’ sonuç raporu açıklandı. Değerlendirme sonuçlarına göre Yaşar Üniversitesi, vakıf yüksek öğretim kurumlarının ‘genel memnuniyet’ sıralamasında ilk on içinde yer aldı.
#Yaşar Üniversitesiİstanbul sanayi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleriyle yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer (YÜKA) Projesi” 13 ortak ve 7 iştirakçiden oluşuyor.
#Beykoz ÜniversitesiŞimdiye kadar iş dünyasından 45 kurumla projeler gerçekleştirip ortak patentlere imza atan Yaşar Üniversitesi, protokollere yenilerini ekledi ve son olarak fermente ürünler üreten Fersan ile motosiklet, bisiklet üreten Bisan ile iş birliği protokolleri imzalandı.
#Yaşar Üniversitesi