Elif Nur’un ismi eğitim merkezinde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Elif Nur’un ismi eğitim merkezinde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2023 11:38

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremde hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer’in adının verildiği Malatya Beydağı Konteynır kentindeki eğitim merkezini ve çocuklara psikososyal destek verilen bir çadır sınıfı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Özer, Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK
“Tüm okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışman öğretmenlerimiz sahada çocuklarımızın bu travmayı atlatması için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Diğer taraftan okul öncesi eğitim çadırları, ilkokul, ortaokul çadırları kurmaya da devam ediyoruz. Yine aynı zamanda gece gündüz vatandaşların tedavisi için emek veren sağlık çalışanlarımızın çocuklarının da eğitimden kopmaması için 10 ildeki hastanelerde hastane sınıfları oluşturmaya devam ediyoruz. 3 gün içerisinde bu bağlamda 40 tane hasta sınıfını bu 10 ilde oluşturduk. İnşallah 1 Mart’a kadar on ildeki tüm çalışan hastanelerde hastane sınıfı kurmaya devam edeceğiz ve tamamlayacağız.

Elif Nur’un ismi eğitim merkezinde yaşayacak


KONTEYNIR KENTE TELEVİZYON
Malatya’daki Beydağı konteyner kentinde çocukların okul öncesi, ilkokul ve ortaokul eğitim sürecine adaptasyonunu destekleyen bir eğitim merkezini açtık. Öğrenciler, bu sıcak ortamda öğretmenleriyle buluşarak, hem psikososyal hem de akademik destek alacaklar. Konteynır kentin tamamına televizyonlar kurulacak. Böylelikle çocuklar hem çizgi film izleyebilecek hem de EBA TV’deki eğitim içeriklerini takip edebilecekler. İlk konteynır kent okuluna depremde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer’in adı verildi. Annesiyle birlikte bugün burayı gezdik. Ben Şeyma kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızı da acil şifalar diliyorum.”

Haberin Devamı

Elif Nur’un ismi eğitim merkezinde yaşayacak

'MEHMETÇİK OKULLARI' AÇILIYOR
Özer, "Deprem bölgesinde sürdürdüğümüz 'her şart altında eğitime devam' anlayışıyla 10 ilimizde Bakanlığımız ve Millî Savunma Bakanlığı ile çadır kent ve konteyner kent alanlarında 'Mehmetçik Okulları' açıyoruz. Dayanışma ve beraberlik ruhumuzla çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ÖNCE GÜVENLİK
Özer, saban saatlerinde de bölgedeki bir çadır sınıfı ziyareti sırasında çekilen videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Çocuklarla konuşan bakan paylaştığı videoda, “Öncelik güvenlik olmak üzere bütün çocuklarımızı okullarıyla buluşturacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!