Bal ve arı ürünlerinin insan vücuduna katkılarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın en saygın üniversitesi olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor. Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Balın FaydalarıEndemik bitki çeşitliliğinin zengin olduğu, yüksek rakımlı yaylalarda zorlu şartlarda üretilen ve hiçbir endüstriyel işleme tabi tutulmadan tüketiciye en doğal hali ile ulaştırılan ham bal, son yıllarda hem tıbbın hem de beslenme uzmanlarının dikkatle üzerinde durduğu besinlerin başında yer alıyor. Ham bal nedir? Ham balın önemi ve faydaları nelerdir? Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy merak edilenleri açıkladı.
#Ham Bal NedirYaz tatilinde tüketilen açık büfe yiyecek-içeceklerde ölçünün kaçırılması ve beslenme düzeninin değişmesi kilo almaya neden oluyor. Yazı fit bir görünümde geçirmek isteyenler ise sağlıklı ve vücut formunu korumaya yardımcı olan besin kaynaklarına yöneliyor.
#BalRamazan ayında artan hazım sorunu yaşamamak, mideyi rahatlatmak ve gün boyu susuzluğa karşı vücut direncinizi arttırmanızın bir yolu da ham bal tüketmekten geçiyor. İşlem görmemiş çiğ halde tüketilen ham balın metabolik stresi de azalttığı belirtiliyor. 35 yıllık üretici ve Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, ham balın faydalarını anlattı...
#BalSoğuk havaların etkisini iyice arttırdığı bu günlerde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için beslenme alışkanlığınıza arı sütünü ekleyerek hem bağışıklık sisteminizi koruyabilir hem de hücrelerinizin yenilenmesine katkıda bulunabiliyorsunuz. Arı sütünün bu kadar değerli olmasının sebeplerini anlatan Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütünün birçok hastalığa karşı iyileştirici özellik gösterdiğini ve hücreleri yenileyerek vücudu gençleştirdiğini dile getirdi.
#Ham BalKış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuyan hava, birçok bulaşıcı hastalığı da beraberinde getiriyor. Mevsim geçişleri ile birlikte yaygınlaşan hastalıklar, özellikle miniklerden büyüklere hemen her kesimin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar özellikle soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklara karşı ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerini tavsiye ediyor.
#BalOkullar açılıyor, çocuklar da aileler de tatlı bir telaş içinde. Okula giden çocukların belki en çok ihmal ettikleri şey sağlıklı bir kahvaltı! Okulların açılmasına az bir zaman kala mevsim geçişleri ile birlikte bulaşıcı hastalıklar özellikle minik öğrencilerin sağlığını tehdit etmeye başladı.
#Ham Balın FaydalarıTüketimi en yaygın ve en tatlı zehirlerden olan şeker, sağlıklı bir yaşam için en büyük engel! Uzmanlar, şekerin yüzyılın en tehlikeli zehri olduğunu belirtirken, sektör temsilcileri de sağlıklı bir yaşam adına şeker yerine gerçek bal kullanın çağırısında bulunuyor. Arıcılık uzmanı ve ham bal üreticisi olan Ahmet Bağran Aksoy, tatlıdan vazgeçmek yerine doğanın bize sunduğu şifa kaynağı mucize besin olan; işlenmemiş balın şeker yerine tüketilebileceğini söylüyor.
#ŞekerBal üretiminde Çin’in ardından dünya ikincisi olan Türkiye, geçen sezon 7 milyon 991 bin 71 kovandan 114 bin 471 ton bal üretimi gerçekleştirdi. Bu yıl ise bal hasadına az bir süre kala arıcılık sektörünün ilk yarı yılını değerlendiren Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, verimli geçen mevsimlerin şimdiden kovanları doldurmaya başladığını söyledi.
#BAL32 yıllık üretici ve bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, 3 yıllık test ve araştırmalar sonucu güzellik ve bakım sektörüne önemli bir katkıda bulundu. Aksoy, geliştirdiği ballı yüz maskesiyle, özellikle mevsim geçişlerinde yıpranan ciltler için veya genç görünmek isteyenler için kozmetik ve estetikle değil, tamamen doğal bir yolla çare oluyor.
#Bal“Şu hayatta ne öğrendiysem arılardan öğrendim” diyen Ahmet Bağran Aksoy bala âşık bir Rizeli. Yarım asra yaklaşan ömrünün yarısını kraliçe arının peşinde, dere tepe düz giderek geçirdi. Bal aşkına, yılın üç ayı Kaçkarlar’ın zirvesinde yaşıyor. Geri kalan zamanda ise Rize, Erzurum-Erzincan, Sivas ve Bodrum-Mersin hattındaki kovanları kovalıyor.
“Şu hayatta ne öğrendiysem arılardan öğrendim” diyen Ahmet Bağran Aksoy bala âşık bir Rizeli. Yarım asra yaklaşan ömrünün yarısını kraliçe arının peşinde, dere tepe düz giderek geçirdi. Bal aşkına, yılın üç ayı Kaçkarlar’ın zirvesinde yaşıyor. Geri kalan zamanda ise Rize, Erzurum-Erzincan, Sivas ve Bodrum-Mersin hattındaki kovanları kovalıyor.