Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve 10 binden fazla lezzetin oylamaya sunulduğu TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Adana kebabı toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti arasından ikincilik elde etti.
#Adana KebabıAdana’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, sokak satıcılarından aldıkları, meyan kökünden yapılan ’aşlama’ ile serinliyor. Beslenme Uzmanı Eliza Sabancı, aşlamanın bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini, ancak fazla tüketilirse müshil etkisi yaratabileceğini söyledi. Aşlama satıcısı Nuri Özcan (62) ise bardağı 1,5 liradan günde 60 bardak aşlama sattığını kaydetti.
#Aşlamaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıSon günlerde söylemleri dolayısıyla sosyal medyanın konuşulan isimleri arasında yer alan Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt, biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Bir süredir Toyota'nın Türkiye ayağında CEO olarak görev yapan Ali Haydar Bozkurt, Hürriyet'e verdiği röportajda hayatına dair merak edilenleri anlatmıştı. İşte, Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt kimdir nerelidir ve kaç yaşında sorularının cevabı ve hayatına dair merak edilen bazı bilgiler
#Ali Haydar Bozkurt2013’te küçük bir etkinlik olarak başlayan ‘Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’ bugün yüzbinlerce kişinin katıldığı, eğlencenin doruğa ulaştığı ‘Türkiye’nin tek karnavalı’ olma özelliğini taşıyor. ‘Nisanda Adana’da’ sloganıyla yapılan bu karnavala her yıl aynı coşkuyla katılıyorum. Her yıl o tarihin gelmesini iple çekiyorum.
#SeyahatUlusal Böbrek Vakfı Adana Şube Başkanı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Sağlıker, yaz aylarında özellikle Adana ve Güneydoğu bölgesinde sıkça tüketilen, halk arasında ‘aşlama’ diye adlandırılan ve böbreklere iyi geldiği bilinen meyan kökü şerbetinin, bilinenin aksine vücudumuza zararlı olduğunu söyledi.
Tutturdunuz “Mine Kılıç’ın yazılarını artık niye kullanmıyorsun, niye Sezai Bayar yazmıyor?” Bir değil, iki değil, yüz kişi belki... İllallah yahu! Sezai Abi’nin özel bazı işleri vardı, halletti yeniden yazıyor. Mine’nin bir yazısını apartmayalı da çok olmuş, haklısınız. Buyrun Adana üzerine bir yazısı..
Bilmem farkında mısınız, son zamanlarda memleketimden her zamankinden daha fazla söz edilir oldu. Farkında değilseniz de, şimdi farkında olun! Bir Adana modası başladı. Milliyet Gazetesi'nde bir Adana dosyası yayınlandı, Tempo Dergisi bir Adana rehberi verdi, Reyan Tuvi Antakya yapacak, dönüşte Adana'ya uğrayacak, izlenimleri bizim gazetenin seyahat ilavesinde yer alacak.