Acılı ezme, et yemeklerinin özellikle de kebapların olmazsa olmazı. Kahvaltıda veya akşam sofralarında ikram edebileceğiniz ezme tarifi ve yapımı da oldukça pratik. Sofralarınıza renk katacak bu nefis meze, tarif listeniz için enfes bir alternatif. Peki, evde acılı ezme nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, acılı ezme tarifi detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acılı Ezme TarifiPatlıcanla hazırlanan her tarif ayrı güzel oluyor. Sofraların sevilen mezelerinden babagannuş da onlardan biri. Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanıyor. Yapımı oldukça pratik. Peki babagannuş nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğiniz babagannuş tarifi...
#Babagannuş Nasıl YapılırAcılı ezme, kebap sofralanının olmazsa olmazı. Diğer et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Nar ekşisi, sebzeleri ve limon suyuyla tadına doyum olmuyor. En sevilen mezelerden biri olan acılı ezmeyi dilerseniz kahvaltılarda veya 5 çaylarında da tercih edebilirsiniz. Peki acılı ezme nasıl yapılır? İşte nefis acılı ezme tarifi ve malzemeleri...
#Acılı Ezme Nasıl YapılırRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 29 Nisan Perşembe, Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü...
#Ramazanİnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıAltı ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damak çatlatan köftesi ve altındaki acılı ezme ile sevdiklerinize bir akşam yemeği lezzet şöleni sunabilirsiniz. PEki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
#Altı Ezmeli KebapSıradan tavuk tariflerine bir alternatif arayanlar için ağız sulandıran bir önerimiz var: Milföy sarma but. Tavuk butları, dondurucuların olmazsa olmazı milföy hamuruyla sarılıyor, ortaya gözleri ışıldatan bir görüntü çıkıyor. Peki, milföy sarma but nasıl yapılır?
#Milföy Sarma But