Acılı ezme, et yemeklerinin özellikle de kebapların olmazsa olmazı. Kahvaltıda veya akşam sofralarında ikram edebileceğiniz ezme tarifi ve yapımı da oldukça pratik. Sofralarınıza renk katacak bu nefis meze, tarif listeniz için enfes bir alternatif. Peki, evde acılı ezme nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, acılı ezme tarifi detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acılı Ezme TarifiAcılı ezme, kebap sofralanının olmazsa olmazı. Diğer et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Nar ekşisi, sebzeleri ve limon suyuyla tadına doyum olmuyor. En sevilen mezelerden biri olan acılı ezmeyi dilerseniz kahvaltılarda veya 5 çaylarında da tercih edebilirsiniz. Peki acılı ezme nasıl yapılır? İşte nefis acılı ezme tarifi ve malzemeleri...
#Acılı Ezme Nasıl YapılırBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANLondra’nın en popüler Uzakdoğu restoranlarından Roka, İstanbul’u sevdi. 1’inci yılını dolduran ve kendi müdavimlerini edinen mekânın başarısının ardında, markayla uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra İstanbul mutfağını kuran şef Suna Hakyemez var. Şefle iki şehrin hikâyesini ve menüdeki lezzetleri konuştuk.
#RokaGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar MenüsüAltı ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damak çatlatan köftesi ve altındaki acılı ezme ile sevdiklerinize bir akşam yemeği lezzet şöleni sunabilirsiniz. PEki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
#Altı Ezmeli KebapPatlıcanla hazırlanan her tarif ayrı güzel oluyor. Sofraların sevilen mezelerinden babagannuş da onlardan biri. Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanıyor. Yapımı oldukça pratik. Peki babagannuş nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğiniz babagannuş tarifi...
#Babagannuş Nasıl YapılırGayrettepe’deki Akl-ı Selim Ocakbaşı’na kebap için gitmiştim, mezeler konusunda fazla beklentim yoktu. Yanılmışım çünkü kaliteli malzemeyle yapılmış taze mezeleri az ama özdü. Pek çok mekân gibi gideceğimden habersizlerdi. Özellikle belirtiyorum çünkü bana özel meze veya kebap hazırlanmasına imkân yok.
#AdanaSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüSıradan tavuk tariflerine bir alternatif arayanlar için ağız sulandıran bir önerimiz var: Milföy sarma but. Tavuk butları, dondurucuların olmazsa olmazı milföy hamuruyla sarılıyor, ortaya gözleri ışıldatan bir görüntü çıkıyor. Peki, milföy sarma but nasıl yapılır?
#Milföy Sarma ButBana bunları dedirten Adana Divan Oteli’nin restoranında tattığım yemekler. Levrek ceviche’yi ve kinoa salatasını tadarken gözümü kapasam, kendimi San Francisco’da bir lokantada sanabilirdim. Son zamanlarda karşıma çıkan en iyi Akdeniz mutfağı...
#Vedat MilorBana bunları dedirten Adana Divan Oteli’nin restoranında tattığım yemekler. Levrek ceviche’yi ve kinoa salatasını tadarken gözümü kapasam, kendimi San Francisco’da bir lokantada sanabilirdim. Son zamanlarda karşıma çıkan en iyi Akdeniz mutfağı...
#Adana Divan Oteli