Tekstil piyasasını sarsan karar az önce çıktı. 130 kadar mağazası bulunan Rodi Mood için mahkeme iflas kararı verdi. 1800 kadar kişinin çalıştığı şirkette şaşkınlık hakim. Rodi Mood avukatı Afşin Ersoy, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek Yargıtay sürecinin yaşanacağını söyledi. Av. Ersoy şirket hakkında 70 milyona yakın bir borç nedeni ile iflas kararı verildiğini söyledi.
#Abdullah ÇınarİSTANBUL Giyimkent İmalat ve Toptan Satıcıları Site İşletme Kooperatifi başkanlığı yanı sıra, eski İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi de olan Abdullah Çınar’ın 4 şirketi için 13 ay önce başlayan süreç iflas kararıyla sonuçlandı.
#MahkemeTekstil sektörünün önemli şirketlerinden biri daha, mali zorluğu aşamayınca, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Türkiye genelinde 150’ye yakın mağazası bulunan hazır giyim markası Rodi Mood için yapılan iflas erteleme başvurusunda mahkeme önceki gün tedbir kararı verdi. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Şirketin piyasaya olan borcunun 100 milyon TL seviyesinde. Tekstilde benzer durumlar Wenice Kids, Hey Tekstil ve sektörün önemli isimlerinden Hikmet Tanrıverdi ve Abdullah Çınar’ın şirketleri için de gündeme gelmişti.
Yüce Divan, rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ve rüşvet vermekle suçlanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da bulunduğu 16 sanığın beraatına karar verdi. Başkan Haşim Kılıç ve 3 üyenin karşı oy kullandığı, oyçokluğuyla alınan tarihi kararda, “Bazı deliller hukuka aykırı toplandı. Diğer deliller ise rüşvetten mahkûmiyete yeterli değil” denildi.
Mali darboğaza giren şirketler için can simidi olarak görülen iflas ertelemeye (tedbir talebi) son başvuran isimlerden biri de İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çınar oldu. İki yıl öncesine kadar Giyimkent’in yönetim kurulu başkanı da olan Abdullah Çınar dört şirketi için mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Mahkeme talebi yerinde buldu, Çınar’ın dört şirketi için iki kişilik bir kayyum heyeti atadı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda söz konusu şirketlerin borca batık durumları ortaya konuldu, ancak iyileştirme etkili bir şekilde uygulanması durumunda düze çıkılabileceği rapor edildi.
‘Yargıda rüşvet’ soruşturmasının odağındaki İDTM A.Ş.’nin 500 dönümlük arazisinde oteller, iş merkezleri ve fuar kompleksi var. 1982’de kurulan şirkete daha sonra İTO önderliğinde, İSO, İTB, TOBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi ortak oldu. Piyasa değerinin 5 milyar doları bulduğu söylenen İDTM A.Ş.’nin yıllık kira geliri 50 milyon doları buluyor.
Mehmet Yıldırım, “Ben Murat’ı uyardım. Çünkü müdürleri bana geldi ve ‘şu kadar para ver Murat’ın indirelim’ dediler. Ben ‘bildiğiniz bir şey varsa gidin basına anlatın’ dedim, karışmadım. Sonra da Murat’a ‘dikkat et, ayağını denk al, bunlar bazı açıkları yaptırırlar, sonra suç üstüne kalır. Sen kendini harcatma’ dedim. Ben 72 dava gördüm ama akçeli işlerle ilgili değildi. Sadece bu yönetim beni Formula 1 inşaatı için mahkemeye verdi ondan da birşey çıkmadı” dedi
350 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası’nda eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Yalçıntaş’la partinin kurucularından İbrahim Çağlar, başkanlık sandığında yarıştı. "İTO’da AKP meydan savaşı" diye nitelenen yarışı 133 oyla Murat Yalçıntaş kazandı. Çağlar da 110 oy alarak gücünü gösterdi.
Tarihi yarımadadadaki imatçı toptancıların kendilerine ait toplu işyerlerine taşınmaması ’siyasi popülizmin’ de başkonusu oluyor. Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, Sultanhamam, Mahmutpaşa, Mercan ve Tarihi Yarımada’nın diğer bölümlerindeki imalatçı toptancı işyerlerinin Giyimkent’e taşınması gerektiğini ancak bu konuda Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile AKP Eminönü İlçe Başkanı Hidayet Işık’ın sorumlu hareket etmediklerini ileri sürdü.