3D Yazıcı haberleri sayfasında 3D Yazıcı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 803 3D Yazıcı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kafa travmasına bağlı beyin kanaması rahatsızlığı geçiren Gökhan Keskinkılıç'ın (46) kafatasına 3 boyutlu yazıcıyla üretilen yapay kemik yerleştirildi.
#NiğdePasta yazıcısı mı? Nasıl yani! 3D yazıcıyla tiramisu mu yapılıyor? Kulağa fantastik gibi gelse de gerçek: Tatlı-tuzlu, hemen her yiyeceği üç boyutlu bir yazıcıyla ‘yazdırıp’ göz alıcı sunumlar hazırlamak mümkün. Peki, o yemeğin lezzeti kendi yaptığımızla bir olur mu?
#TiramisuHP, 2021'de 3D baskı ve dijital üretim öngörülerini paylaşıyor. Yapılan çalışmaya göre, 3D baskı sistemlerinin kullanımının yaygınlaşmasıyla inovatif yazılım çözümlerine daha fazla ihtiyaç duyulacak. Kişiselleştirme artarken, sürdürülebilirlik öne çıkacak.
#HpCovid-19 dijitalleşmenin fitilini ateşledi. 10 yılda yaşanacak teknolojik gelişmeler 1 yıla sığarken artık ofis işlerini yapan beyaz yakalı ve üretim ile hizmet sektöründeki mavi yakalıların yanında 3D yazıcılar, yapay zekaya sahip otomobiller ve robot üretimiyle ‘Metal Yakalı’ kesim de geldi. Teknoloji uzmanlarına göre 10 yıl içinde üretimin büyük bölümünü 3D yazıcılar yapacak, geleceğin en önemli mesleklerinden birini 3D üretim mühendisliği oluşturacak.
#3D YazıcıÖzel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak amacıyla hayata geçirilen Zeka Gücü Sınıfları, yüzlerce proje ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te finale kaldı. Türkiye’nin 30’dan fazla ilinde bulunan Zeka Gücü Sınıfları ile geleceğin teknoloji üreten nesilleri yetişiyor.
#TeknolojiTurgutlu Bilim Sanat Merkezinde (BİLSEM) sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesine destek olmak üzere geliştirilen proje kapsamında, 3D yazıcı ile Turgutlu Devlet Hastanesi doktorlarının talep ettiği medikal cihaz "video laringoskop" üretildi.
#3D YazıcıSosyal medyada bir araya gelerek, "3 Boyut Destek" adıyla kolektif üretim hareketi başlatan 3 boyutlu yazıcı sahibi firmalar, mühendisler, tasarımcılar ve yazılımcılar, sağlık çalışanları için ücretsiz koruyucu siperli yüz siperi üretiyorlar. Peki 3D yazıcı ile siperli maske nasıl üretiliyor?
#3D YazıcıKocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangın, yanındaki İzmit Belediyesi'ne ait 2 katlı 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi binasına sıçradı. 1250 metrekare kapalı alana sahip market tamamen kullanılamaz hale gelirken İzmit Belediyesi'ne ait binada da zarar gördü. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.
#KocaeliBİM aktüel ürünleri, bugünün BİM kataloğu ile 12 Nisan 2024 cuma günü raflarda yerini aldı. Bayramın 3. günü market alışverişlerinde bim'in ürünleri yine yoğun ilgi görüyor. Bim kataloğu aynı zamanda bim online alışveriş sitesi bim.com.tr'den de satışa sunuluyor. BİM 12 Nisan aktüel içerisinde ise; HP Victus FA0008NT Laptop 27.999 TL, Heifer Şarjlı Süpürge 1.199 TL, Erinöz 3 Kişilik Gölgelikli Luka Salıncak 7.999 TL, Musluklu Piknik Termos 6 Litre 279 TL, Tekli Arabalar 49,50 TL, Oyuncak Pelüş Hayvan Çeşitleri 299 TL, Çocuk Sandalyesi 119 TL, Güral Porselen Rölfeyli Porselen Yemek Takımı 849 TL, Hisar Çelik Çaydanlık 799 TL, Hisar Düdüklü Tencere 649 TL'den satışta olacak. Peki, BİM'de bu hafta neler var? İşte, BİM aktüel ürünler 9-12 Nisan 2024 kataloğu tamamı...
#BİM AktüelKocaeli’de bir köy okulunda görev yapan öğretmen Serdar Ergünal, öğrencilerine fen bilimlerini deneysel yöntemlerle anlatmanın yollarını aramaya 7 yıl önce başladı. Ve köy okuluna son teknoloji fen laboratuvarı kurdurdu. Kendi ürettikleri 3 boyutlu yazıcılar ve uzay gözlemleri yapabildikleri teleskop da kazandırdı.
#KocaeliBir seyahati sırasında kültürel mirasımızın zenginliğini fark eden girişimci İlker Vardarlı, “Her birine fiziksel olarak gitmek mümkün olmasa da, bu hikâyeleri evlere götürebiliriz” diyerek yola çıktı. Çocuklar için kültürel mirasları kutu oyunlarına dönüştüren Vardarlı, 2019 yılında kurduğu Arkerobox ile 45 bin çocuğa ulaşmayı başardı. Fiziksel oyunlardan sonra mobil oyunlar dünyasında da büyümeyi hedefleyen girişim, 2026 yılına kadar farklı coğraflarda 1 milyondan fazla çocuğa ulaşmak istiyor.
#OyuncakBaşkent Millet Bahçesi’nde oluşturulan Ankara’nın en büyük bilim merkezi, yakında açılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Çocuklarımız gelsin, öğrensin, keşfetsin istiyoruz. Ankara’daki önemli bir açığı da kapatacak olan Altındağ Bilim Merkezi inanıyoruz ki Teknofest kuşağı tarafından da çok sevilecek” dedi.
#Altındağ Bilim MerkeziUzayın derinlikleri asırlardır insanoğlunun zihnini kurcalıyor. Bilinmeyen gezegenleri keşfetmeye olan merak her geçen gün artarken, bilim insanlarının yeni hedefi Ay üstünde kalıcı yaşam merkezleri kurmak. Peki ama "ev konforunda" olacağı söylenen bu Ay üssü nasıl inşa edilecek?
#UzayGEÇTİĞİMİZ hafta sona eren İzmir İktisat Kongresi adına layık bir şekilde yeni yüzyılın kongresi oldu. Kendi payıma, ekonomiden dış politikaya, eğitimden bilim teknolojiye pek çok konuda yeni bilgilerle zenginleştim. Sadece teorik fizikçi bilim insanı Michio Kaku’yu dinlemek bile insanın ömrünü uzatıyordu. Bugünden 100 yıl sonrasına kadar neler olabileceğini öğrenirken sanki o yıllarda yaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Hayal mahsulü değil, gerçek. Çoğunun prototipi hazır, maliyetler uygun olduğunda üretilmeye başlayacak teknolojideki akıl almaz gelişmeleri Kaku bakın nasıl anlatıyordu:
#1ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES Fuarı’na katılan 53 adet Türk teknoloji girişimcisi, robotik teknolojilerden, disleksi, otizm veya alzheimer olan kişilerin bilişsel performanslarını artıran telefon yazılımına kadar teknoloji odaklı ürünlerini tüm dünyaya tanıtıyor.
#Las VegasYeni teknolojilerin her zamankinden daha hızlı ilerlediği bir döneme ta-nıklık ediyoruz. 2023’te de zaman zaman bizi hayrete düşürecek, ilerleyen dönemlerde vazgeçemeyeceğimiz uygulamalara zemin hazırlayacak yeni pek çok teknolojiyle karşılaşacağımızı şimdiden söyleyebiliriz. Ancak asıl önemli olan, bu yeni teknolojileri doğru analiz ederek, gelişmeleri takip etmek; teknolojilerin birbirleri ile olan ilişkilerini anlamaya gayret ederek, hayatımızı kolaylaştırması, yaşadığımız problemlere çözüm getirmesi için kullanabilmek olmalı... Her bir birey, kendini bu şekilde geliştirmeye gay-ret edip, teknolojiye yönelik farkındalığını artırırsa, ülke olarak da çok daha fazla gelişme kat edebiliriz…
#Chatcptİzmir’in Buca ilçesindeki Necla Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, elektrik ve elektrikli ürünler üreterek 9 ayda yaklaşık 2 milyon lira ciro elde etti. ‘Milli ve yerli teknoloji’ hamlesine katkı sağlayacak projeler yürüttüklerini belirten müdür başyardımcısı İsmet Aslan, “Fabrika okul konseptine uygun olarak hem üretim hem ders yapıp, ekonomiye katkı sunuyoruz” dedi.
#Necla Tevfik Karadavut Meslekiİzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler iş birliği ile düzenen “İzmir Bilim Şenliği – “Gece Gündüz Bilim” etkinlikleri dün başladı. 1 Ekim’e kadar açık olacak şenlikte 415 etkinlik ve 50’den fazla atölye yapılacak. Şenliğin ilk gününde çocuklar astronot kıyafeti giyip uzay deneyimi yaşadılar.
#İzmir İl Milli Eğitim MüdürlüğüMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklendiğini belirterek “FATİH Projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 47 bin etkileşimli tahta kurulumu tamamlanarak okullardaki etkileşimli tahta sayısı, 522 bin 691'e ulaştı” dedi.
#Milli Eğitim BakanıNİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kafa travmasına bağlı beyin kanaması rahatsızlığı geçiren Gökhan Keskinkılıç'ın (46) kafatasına 3 boyutlu yazıcıyla üretilen yapay kemik yerleştirildi.
#NiğdePasta yazıcısı mı? Nasıl yani! 3D yazıcıyla tiramisu mu yapılıyor? Kulağa fantastik gibi gelse de gerçek: Tatlı-tuzlu, hemen her yiyeceği üç boyutlu bir yazıcıyla ‘yazdırıp’ göz alıcı sunumlar hazırlamak mümkün. Peki, o yemeğin lezzeti kendi yaptığımızla bir olur mu?
#TiramisuTürkiye Vodafone Vakfı, 2021’de de “İyilik için teknoloji” vizyonuyla çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, 14 yılda toplam 4,2 milyon kişinin hayatına dokunurken, reel değeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 210 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle de 5 bini aşkın kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni bir adım daha atıldı. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneSadece ülkemizde değil dünya çapında yükselişte olan ve büyük sıkıntılara yol açan bireysel silahlanma sorunu 3D yazıcıların devreye girmesiyle birlikte ayyuka çıkmış durumda. Avrupa'da giderek yayılan 3D silahlar metal detektörlerde fark edilmediği için polisi alarma geçirdi, Hollanda'da da büyük çaplı bir soruşturma başlatıldı.
#3D PrinterTürkiye genelinde 12 veri merkezi, 16 ofis binası ve 25 binden fazla baz istasyonunda tüketilen yıllık toplam 515 gigawatt saat elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından satın aldıklarını açıklayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Böylece, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefimize planlanan tarihten 3 yıl daha erken ulaştık. Şebekesinin tamamında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör olduk” dedi.
#Gazetehaberleri