Türk teknoloji giriÅŸimlerinden Las Vegas’a çıkarma!

Güncelleme Tarihi:

Türk teknoloji girişimlerinden Las Vegas’a çıkarma
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2023 09:42

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES Fuarı’na katılan 53 adet Türk teknoloji girişimcisi, robotik teknolojilerden, disleksi, otizm veya alzheimer olan kişilerin bilişsel performanslarını artıran telefon yazılımına kadar teknoloji odaklı ürünlerini tüm dünyaya tanıtıyor.

Haberin Devamı

174 ülkeden teknoloji şirketlerinin katıldığı fuarda, Türk start-up’lar global pazarlarla buluşuyor.

ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023’de (Consumer Electronics Show)  Türk teknoloji girişimcileri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle İstanbul Pavilyonu kuruldu.

EUREKA Park Fuar alanında kurulan yaklaşık 260 metrekarelik İstanbul Pavilyonu’nda, tüketici elektroniği alanında yenilikçi ve teknoloji odaklı bir ürünü bulunan 53 Türk teknoloji girişimi yer aldı.

Türk teknoloji girişimlerinden Las Vegas’a çıkarma

Haberin Devamı

İstanbul Pavilyonu’nda tanıtılan Türk teknoloji girişimleri arasında; elektrikli, otonom hava taksi girişiminden, görme kaybı riskini erken aşamada tespit etmeye olanak sağlayan taşınabilir tanı cihazına; disleksi, otizm, zihinsel yetersizliği veya alzheimer olan kişilerin bilişsel performanslarını artıran telefon yazılımından, şehirde tarımı 365 gün mümkün kılan akıllı tarım teknolojileri ve kargo göndermek isteyenlerle seyahat ederek ek gelir etmek isteyen kullanıcıları bir araya getiren mobil platforma kadar inovatif girişimler bulunuyor.  

Türk startuplar fuarda, dört gün boyunca ürün ve teknolojilerini, sergileme ve müşteri görüşmeleri yapma imkanı bulacak.

Ä°stanbul Pavilyonu’nda sergilenen Türk teknoloji giriÅŸimlerinin tanıtımı içinÂ

https://ces2023.istka.org.tr/ web sitesi de oluÅŸturuldu.

Türk Hava Yolları da Türk teknoloji girişimcilerine sponsorluk anlaşması kapsamında indirimli bilet temin etti.  

Bu yıl 174 ülkeden teknoloji şirketinin katıldığı fuarda; yapay zeka, robotik ve dronlar, dijital sağlık, uzay teknolojisi, oyun ve spor , akıllı şehirler, araç teknolojisi, ev eğlencesi, kripto para birimi-NFT’ler ve daha birçok endüstriyi temsil eden 41 farklı teknoloji kategorisinden girişimler sergileniyor.

Haberin Devamı

CES 2023’de sergilenen yeni nesil teknoloji ürünlerinin tamamı ilk kez bu organizasyonda tanıtılıyor. Dünyanın en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune Global 500 şirketinden 323’ü de fuarda yer alıyor. 

Türk teknoloji girişimlerinden Las Vegas’a çıkarma

CES’te İstanbul Pavilyonu’nda Tanıtılan Türk Startuplar:

 Afara 

HMS-Auto Train Brain

Kidolog   

Byqee Teknoloji 

Pivony

ICYWAVE 

Ottobo

Car4Future 

Stroma  

Unitinia  

Advoard Robotics 

Rise  

Novus Technologies Inc Â

LugathÂ

Albert Health 

Adlema   

Gen Drones Â

Saha Robotik  Â

Co Print   

Vahaa  Â

GrakGrak Cargo     

Spero 3D   

Retinow    

MYTH AI  

Bugıworks Technology-HERGELE  

CatchPad Â  

Amazoi Tech

Arvia 

Haberin Devamı

Köstebek  

OCALIS   

Degz Robotics Â

THECLICOÂ

Mantiscope Â

MOVE ON  Â

MOBIQU Smart Boxes Â

ABRAKADABRA  

COWEALTHY   

EVODICE   

AirCar 

ONARFA

GNS Elektromekanik

Innovathink

Beebird 

Worknight Studios 

CY Sistem OcuSim 

GlaucoT 

Hype Wearables 

Interrupt Biomedical & Engineering 

Cerebrum

Huss Engineering-Rownd

Macellan

NaraXR

Octopus 

Türk Startuplar Hakkında: 

Afara: Pamuk hasadı sonrası yere dökülen milyarlarca dolarlık pamuğu görüntü işleme yazılımı ile tespit edip toplayan Türkiye’nin ilk patentli tarım robotudur.

HMS-Auto Train Brain: Disleksili, atipik otizmli, zihinsel yetersizliği veya Alzheimer olan kişilerin bilişsel performanslarını artıran bir mobil telefon yazılımıdır.

Haberin Devamı

Kidolog: Ebeveyn ve ebeveyn adaylarına 7/24 online uzman desteği sağlıyor.    

Byqee Teknoloji: Her tür bisikleti elektrikli bisiklete çeviren donanımı müşterilerine sunuyor.   

Pivony: Markaların gerek kendi gerekse rakiplerine ilişkin müşteri düşüncelerini analiz ederek iç görüler oluşturmalarını sağlayan SaaS platformdur.

ICYWAVE: Oda sıcaklığındaki içecekleri 5 dakikada hızlı soğutan, inovatif  bir hızlı soğutucudur. 

Ottobo: Otonom mobil robotlar ile lojistik depoların verimliliğini 4 kata kadar arttırarak dijital dönüşüm gerçekleştirmektedir. 

Car4Future: Elektrikli araç sahibi özel şirketler için enerji paylaşım ağı yazılımı ve araçtan araca, araçtan şebekeye/kaynağa, şebekeden/kaynaktan araca V2X enerji transfer donanımları geliştiriyor. 

Haberin Devamı

Stroma: Görüntü tabanlı yapay zeka teknolojisi ile endüstriyel ortamlarda kazaları önlemek ve kalite kontrol  için uçtan uca çözümler sunmaktadır.

Unitinia: Öğrencilerin başarı performansına göre yapay zeka tabanlı yazılı ve test soruları üretmekte, özel dersler sağlamaktadır. 

Advoard Robotics: Lojistik ve e-ticaret depolarında verimi artırmaya yardımcı otonom mobil filo robotik ve yazılım çözümleri üretmektedir. 

Rise : Akıllı simülasyon çözümleri geliştirerek medikal eğitimin, her yerde, her zaman mümkün olmasına yönelik çalışmaktadır. 

Novus Technologies Inc: Yapay zeka yardımıyla saniyeler içinde yazılı ve görsel içerik üretmeye imkan sağlamaktadır.     

Lugath: Yapay zeka destekli tercüme platformudur.

Albert Health: Sesli sağlık asistanı Albert Health, kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı oluyor.   

Adlema: Endüstriyel üretim tesislerinde üretilen ürünlerin seri imalat aşamalarındaki kalite kontrol süreçleri için sektörünün en hassas ve akıllı sızdırmazlık test cihazlarını geliştiriyor. 

Gen Drones: Yerli zirai ilaçlama dronları başta olmak üzere, tarım sektörü için çeşitli yazılım ve donanımlar üretmektedir.

Saha Robotik: Oteller, restoranlar, hastaneler gibi kapalı alanlar için hizmet, servis ve teslimat robotları geliştirmektedir.

Co Print: 3D yazıcı teknolojileri geliştiriyor. 

Vahaa: Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan Vahaa, topraksız yetiştirme yöntemi ve nesnelerin interneti teknolojisinden faydalanarak şehirde tarımı yılın 365 günü mümkün kılmaktadır.

GrakGrak Cargo: Kargo göndermek isteyenlerle seyahat ederek ek gelir etmek isteyen kullanıcıları bir araya getiren, sürdürülebilir kargo hizmeti sağlayan mobil platformdur. 

Spero 3D: 3D baskı sürecini ve deneyimini geliştiren  donanım ve yazılım ürünleri üreten bir şirkettir. 

Retinow: Görme kaybı riskini yüzde 98'e ulaşan doğrulukla tespit eden yapay zeka tabanlı taşınabilir erken tanı cihazı üretimini sağlamaktadır. 

MYTH AI: Yapay zeka tabanlı bir tasarım firmasıdır. Moda, tekstil, oyun tasarımı, metaverse tasarımı süreçlerini insana bağımlılıktan kurtararak saniyeler içinde çözümler sunmaktadır.

Bugıworks Technology-HERGELE: Her şey dahil paylaşımlı mobilite çözümleri sunar; filo yönetimi kontrol panosu, son kullanıcı mobil uygulaması ve saha operatörleri dahil olmak üzere araçlar ve beyaz etiketli yazılım altyapısıyla tamamen entegre, çalışmaya hazır paylaşılan bir mobilite iş modeli sunmaktadır.

CatchPad: İnteraktif egzersiz platformu Catchpad, oyunlaştırılmış 100'lerce egzersiziyle fiziksel ve zihinsel gelişimi destekliyor aynı zamanda performansa dair istatistikler sunuyor. 

Amazoi Tech: Sanal gerçeklik , artırılmış gerçeklik ve web simülasyon teknolojisi ile endüstriye özel ürünleşmiş ileri teknoloji simülasyon ve mobil uygulama geliştiriyor. Sektörlere özel mesleki eğitimler geliştiriyor.    

Arvia: E-ticaret firmalarına, web siteleri üzerinden müşterileri ile canlı video yayını üzerinden görüşme ve satış çözümleri sunuyor. 

Köstebek: Firmaların elektronik atık envanterini uçtan uca, en çevreci ve en ekonomik şekilde yönetmesini sağlayan entegre bir e-atık yönetim platformudur.

OCALIS: Fiziksel ve tekrarlı iş yapan operatörlerin kas iskelet hastalıklarını önleme amaçlı endüstriyel ve giyilebilir dış iskelet sistemleri geliştirmektedir.

Degz Robotics: Farklı özelliklere sahip insansız sualtı araçları ve yardımcı parçalar geliştiriyor.

THECLICO: Markalar hakkında farklı platformlar üzerinden gelen müşteri geri bildirimlerini tek bir platformda toplayarak değerlendirmeye olanak sağlayan, itibar yönetimi yazılımıdır. 

Mantiscope: Hastalıkların ön tanısında kullanılabilen, mikroskopi ve kolay paylaşım için buluta bağlı uygun maliyetli yaygınlaştırılabilir biyolojik numune tarayıcıları içeren yapay zeka tabanlı bir platform hizmeti sunuyor.

MOVE ON: Traktörleri yapay zeka ve bulut teknolojileri ile otonom hale getiren dünyadaki 5 firmadan biri, Türkiye'deki tek firmadır.

MOBIQU Smart Boxes: Gıda, soğuk zincir ve koli/kargo teslimatı için teslimat optimizasyon teknikleri ve teslimatları koruyan, takip eden, izleyen sensörlere sahip IoT özellikli paketleme çözümleri sunuyor.

ABRAKADABRA: Metaverse için oyunlaştırma teknolojileri geliştiriyor. 

COWEALTHY: Hayvanlardan veri toplayıp bu veri ile katma değer üreten erken aşamadaki bir girişimdir. 

EVODICE: Masa oyunları, video oyunları, edTech, Blockchain, IoT ve Metaverse'de etkin bir şekilde kullanılan, bir mobil uygulama aracılığıyla kolayca programlanabilen, her yüzeyinde dijital dokunmatik ekran bulunan, özelleştirilebilir etkileşimli bir platformdur. 

AirCar: Elektrikli, otonom, hava taksi üreticisidir. 

ONARFA: Optik analog sistemler ile yeni nesil bilgisayar çevre birimleri geliştiren bir Ar-Ge firmasıdır.

GNS Elektromekanik: Elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarında verimliliği ve güvenliği arttırıp, cihazların ağırlığında ciddi azalmaya sebep olacak yeni nesil elektronik komponent üretimi gerçekleştirmektedir.

Innovathink : Hava kalitesini yöneten işletmelere, şehirlere ve kurumlara gerçek zamanlı, veriye dayalı ve eyleme geçirilebilir çevresel bilgi sağlar.

Beebird: Küçük ev aletlerinde yapay zeka destekli, IoT tabanlı yazılım ve tasarımlarını, mutfak aletlerine uygulanan yazılımlar geliştiren bir firmadır. 

Worknight Studios: Dünya'nın ilk arttırılmış gerçeklik teknolojisi tabanlı masaüstü rol yapma oyunu platformudur. 

CY Sistem OcuSim: Dünyanın ilk mobil Glokom (Göz Tansiyonu)  tarama/izleme donanımı ve yazılımıdır. 

GlaucoT : Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom hastalığının tedavisi için Dünya'da ilk ve tek giyilebilir, uluslararası patentli, nöroprotektif tedavi cihazını geliştirmektedir.

Hype Wearables: Yenilikçi sağlık teknolojilerini günlük çözümlere dönüştürmek ve dünyanın ilk giyilebilir spor koçunu üretmek için çalışılmaktadır.

Interrupt Biomedical & Engineering: Kronik hastalığı bulunan bireylerin yaşam kalitelerini arttıracak alternatif teknolojik çözümler sunmaktadır.

Cerebrum: Metaverse'de yer alan bir iletişim ve verimlilik platformu olan Cerebrum, sanal toplantılar ile gerçek toplantı deneyimleri sunarak iş seyahatlerinden kaynaklanan karbon salınımını azaltıyor.

Huss Engineering-Rownd: Masaüstü CNC torna tezgahı, ahşap, plastik, alüminyum gibi bir çok malzemeyi işleyebilecek, hazır tasarımları üretebilme ve bir oyun konsolu kumandası ile kullanılabilme özelliklerine sahip akıllı bir talaşlı imalat makinesidir.

Macellan: Şirketlerin ve kamu kuruluşlarının işlerini dijitalleştirmeleri sağlanmaktadır.

NaraXR: Eğitim için Metaverse teknolojileri geliştiren bir girişimdir.

Octopus: Yapay zeka modülüyle müşterilerin etkileşimini analiz ederek, kişilerin beğenilerini raporlar. Bu sayede satış ve pazarlama stratejilerine destek olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!