Bir insan dünyanın en nüfuzlu ailelerinden birinde dünyaya geldiği zaman bu büyük olay olur... Zaten ailesinden dolayı büyük bir varlığın içine doğan o bebeğe dünyanın birçok yerinden de hediyeler kelimenin tam anlamıyla yağar. Üstelik bunlar öyle herkesin satın alıp birine verebileceği hediyeler de olmaz.
#Prenses CharlotteGenç yeteneklerin ödüllendirildiği yaratıcı fikir yarışması Battle Of Minds (BAT) son başvuru tarihini ve ödüllerini duyurdu. Birinci olan ekibin 50 bin pound, 2’nci ve 3’üncü olan ekiplerin ise 25 bin pound yatırım desteğiyle ödüllendirildiği yarışmada son kayıt tarihi 30 Haziran.
#Battle Of Mindsİngiltere sosyal yardım sistemini suiistimal ederek, süper lüks hayat yaşayan bir kadını konuşuyor. Tania Amisi tam 22 belediyeyi dolandırarak köşeyi dönerken, devlet kanalı BBC'de yayınlanan bir belgeselde de şaşalı hayatını öve öve bitirememiş.
#Tania AmisiQuintessentially, Londra’da kurulan ve dünyada 17 şubesi olan bir sosyal kulüp. İki senedir İstanbul’da da faaliyet gösteren kulüp, üyelerinin seyahat, eğlence organizasyonlarını yapıyor ve orijinal birçok talebi de yerine getiriyor. Kulübün, üyeleri arasında bulunan Jennifer Lopez’in ev partisi için bir günde 12 albino tavuskuşu bulup gönderdiği bile oldu.
Economist Impact’in yayınladığı dünyanın ilk Sağlık Kapsayıcılık Endeksi, ülkelerin sağlık okuryazarlığından erişilebilirliğe kadar birçok konuda karnesini ortaya koydu. Haleon’un desteğiyle hazırlanan ve 40 ülkenin yer aldığı endekste Türkiye’nin genel notu ‘orta’ oldu. Tüm dünyada 170 milyar poundluk büyüklüğe sahip tüketici sağlığı alanında Türkiye’nin gitmesi gereken uzun bir yol var.
#Economist Impactİngiltere'nin Northumberland bölgesinde yaşayan 34 yaşındaki Melanie Hartshorn, nadir görülen genetik bir hastalığa sahip. Kafatasının omurgasından ayrılmasını önlemek için hayatının büyük bir kısmını sırtüstü yatarak geçiren kadın çığır açan bir ameliyatla ilk adımlarını attı.
#Ehlers-Danlos Sendromu2018’de ‘solucan’ projesiyle dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard’a burslu kabul edilen Uluç Kadıoğlu, mezun olur olmaz rotayı bilimden siyasete kırdı ve yine sayılı okullardan Oxford’da yüksek lisans programına yazıldı.
#Uluç KadıoğluMısır gerek Kızıldeniz’in muhteşem sualtıyla gerekse binlerce yıllık piramitleri ve tapınaklarıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ülke. Bunda anlaşalım... Arap coğrafyasında daha önceki seyahatlerimden bildiğim üzere bu yolculuğun kolay geçmeyeceği belliydi. Vize sürecinde başladı ve katlanarak gitti. İki sırt çantalı kadın, tursuz ve arabasız Mısır’da ne yaptık? Zor muydu? Kesinlikle evet. Bu yazı biz gezginlerin nelerle karşılaşabileceğini anlatmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için bir rehber niteliğinde yazıldı...
#Mısır