Kıdem tazminatında yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz ayı memur maaşı yüzde 8.45 zamlanınca kıdem tazminatı tavanı da bu oranda yükseldi. Kıdem tazminatı, son işyerinde çalışılan her tam yıl için 30 günlük son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Peki,2 021 kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor? Kıdem tazminatıyla ilgili son gelişmeler
#2021 Kıdem TazminatıKıdem tazminatı tavanı yeni memur maaşlarının açıklanmasının ardından belli oldu. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren, mali ve sosyal haklarıyla ilgili bilgiler ile tazminattan asgari ücrete artış oranlarını içeren genelge Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlandı. Bakan Lütfi Elvan imzasıyla yayınlanan genelgede 2021 kıdem tazminatı tavan ücretinde kesin rakam duyuruldu. İşçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 7.638,96 TL oldu. İşte, merakla beklenen 2021 kıdem tazminatıyla ilgili bilgiler.
#Kıdem Tazminatı TavanSon dönemde ABD Merkez Bankası'nın 2024'ün ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dair beklentiler farklı enstrümanlarda yönelim yarattı. Kripto paralar da bu enstrümanlar arasında yer aldı. Bitcoin bugün 44 bin doların üzerine yükseliş gerçekleştirdi.
#Bitcoinİş adamı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp'in plakasıyla başı derde girdi. Kutlualp 34 FB 1907 plakasına uzun yıllardır sahip durumda. Sorun olan durum ise Gürcistan’da tescili yapılmış aynı plakalı aracın Türkiye’de kullanılması. Bundan dolayı Kutlualp köprü, otoyol ücretleriyle birlikte kesilen cezaları da ödemek zorunda kalıyor. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Kutlualp, bir yıldır bu sorunla uğraştığını, dün şahsın kendisine ulaştığını ve avukatıyla irtibat kurduğunu söyledi. Aracın gerçek sahibi olan Tuna Aydınmakina ise Kamal Aliyev denen kişiyi tanımadığını, aracın fotoğrafını Gürcistan'da çekildiğini söyledi. Aydınmakina, HGS ve varsa cezaları ödemek istediğini, Kutlualp'e ulaşamadığını da söyledi.
#Hakan Bilal KutlualpKonu emeklilik olunca son günlerde gündem, EYT düzenlemesine odaklandı. Oysa diğer tarafta emekliliği gelen çalışanlar var. Sene sonu yaklaştı ve emeklilik hakkı elde etmiş okuyuculardan gelen sorular da arttı. Merak edilenlerin başında da, ‘Sene sonuna kadar mı emekli olsam, yoksa 2023’e mi ertelesem?’ sorusu geliyor. Kimileri de, ‘Emekliliğim geldi birkaç ay daha çalışıp, 2023’in başlarında emekli olsam emekli maaşım daha mı yüksek olur?’ diye soruyor.
#EYT DüzenlemesiYatırımcılar, oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde ve senaryolarında… Peki, nasıl bir yıl geçirdik? Yeni yılda en çok neleri konuşacağız? 2023’te hangi yatırım aracı yıldız olabilir? Birbirinden değerli 10 uzmana sorduk… İşte o önemli öngörüler…
#2023Trafikte hem taşıtlara hem yolculara yeni kurallar geldi. Olası sert frenlerde, kazalarda bebek ve çocukların anne kucağından fırlamasına karşı minibüs, otobüs ve taksilerde “çocuk bağlama sistemleri” zorunlu oldu. Otobüs ve minibüslerde tüm yolcular emniyet kemeri takmadan harekete izin verilmeyecek. Kemer takmayan yolcular polise bildirilecek. Gece motosiklet, bisiklet ve scooter kullanırken ‘reflektif yelek’ giyilecek.
#TrafikBerlin Brandenburg Televizyon ve Radyo (RBB) Yayın Danışma Kurulu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa eden RBB Genel Müdürü Patricia Schlesinger’i görevden uzaklaştırdı. Kurul, yapılan olağanüstü toplantının ardından Twitter paylaşımıyla alınan kararı duyurdu. 23 kişilik kurul üyelerinden 22’si Schlesinger’in görevine son verilmesi yönünde oy verirken bir kişi ise çekimser kaldı.
#ALMANYATicaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayı dış ticaret ihracatında tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rekorunun kırıldığını duyurdu. Haziran ayında ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar oldu. "Yılın ilk 6 ayında ülkemiz toplamda 126 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir" diye konuşan Muş, "Böylelikle 2022’nin ilk 6 ayının tamamında en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık ve 6’da 6 yaptık." ifadelerini kullandı.
#İhracatKıdem tazminatı tavanı için araştırmalar başladı. Kıdem tazminatı tavanı hakkında yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Kıdem tazminatının 2021'de tavanı 8 bin 651,62 liraya yükselmişti. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak bu kalemde de artış yaşandı ve 10 bin 596 liraya yükseldi. Peki, kıdem tazminatı artacak mı?
#Kıdem TazminatıBursa'da Süleyman Okur (35), Covid-19 aşısı olmadığı ve PCR testi yaptırmadığı gerekçesiyle çalıştığı firmadan tazminatsız olarak çıkarılmasının ardından dava açtı. Mahkeme, genelgenin tavsiye niteliğinde olduğunu ve aşı isteminin iş sözleşmesinde değişiklik yaratacağını belirterek, firmanın Okur'a 37 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Avukat Semih Ayaş ise kararın emsal niteliği taşıdığını belirtti.
#Süleyman OkurSon günlerde sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak istemesi ve bu süreçte yaşananlarla gündemde olan Elon Musk’a yöneltilen bir cinsel taciz suçlaması manşetlere ilk sıradan yerleşti. Elde edilen belgelere göre, bir SpaceX uçuş görevlisi Elon Musk'ın kendisini taciz ettiğini iddia etti. İşte yaşananların şoke edici detayları…
#Elon MuskSakarya’da bir fabrikada işçi olarak çalışan Arzu K. ailesinin karşı çıkmasına rağmen kaçarak evlendi, 10 gün işe gidemedi. İşveren devamsızlık yaptığı gerekçesiyle genç kadının iş akdini feshetti. Genç kadın alacakları için iş mahkemesine dava açtı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, “kadının devamsızlığının haklı bir nedene dayandığı” gerekçesiyle, kıdem tazminatı ve bazı işçi alacaklarının kendisine ödenmesine hükmetti.
#İşçiİstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası… Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? Uzmanlar, hurriyet.com.tr okurları için yanıtladı. Ayrıca aidatlardan şikayetçi vatandaşların görüşleri de haberimizde...
#Aidat ZammıKıdem tazminatı tavanı, asgari ücrete yapılan zam oranı ile belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna yapılan zam oranı ile beraber kıdem tazminatı da artış gösterdi. Kıdem tazminatının 2021'de tavanı 8 bin 651,62 liraya yükselmişti. Peki, 2022 kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte hesaplama ve detaylar
#Kıdem TazminatıKıdem tazminatı tavanı, asgari ücrete yapılan zam oranı ile belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna yapılan zam oranı ile beraber kıdem tazminatı da artış gösterdi. Kıdem tazminatının 2021'de tavanı 8 bin 651,62 liraya yükselmişti. Peki, 2022 kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte hesaplama ve detaylar
#Kıdem TazminatıKıdem tazminatı tavanı, 2022 asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından yeniden güncellendi. Senede iki kere, bakanlık tarafından yayımlanan genelge ile belirlenen kıdem tazminatı, 2022 asgari ücrete yapılan zam ile beraber arttı. Belli şartları sağlayan işçilere verilen kıdem tazminatının 2021'de tavanı 8 bin 651,62 liraya yükselmişti. Öte yandan milyonların yakından takip ettiği kıdem tazminatı hesaplama işlemi, son işyerinde çalışılan her tam yıl için 30 günlük son brüt ücret üzerinden gerçekleşiyor. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte, yeni kıdem tazminatı taban ve tavan fiyatları
#Kıdem TazminatıKıdem tazminatının ne kadar olacağı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. 2021’in ikinci yarısında kıdem tazminatının tavanı da artarak, 8 bin 284 lira olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete yapılacak olan zam ile beraber kıdem tazminatında da artış oldu. Peki, Kıdem tazminatı 2022 tavanı ne kadar? Kıdem tazminatı hesaplama
#Kıdem TazminatıKıdem tazminatının ne kadar olacağı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. 2021’in ikinci yarısında kıdem tazminatının tavanı da artarak, 8 bin 284 lira olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete yapılacak olan zam ile beraber kıdem tazminatında da artış oldu. Peki, Kıdem tazminatı 2022 tavanı ne kadar? Kıdem tazminatı hesaplama
#Kıdem Tazminatı