Ve Patricia Schlesinger görevden alındı!

Güncelleme Tarihi:

Ve Patricia Schlesinger görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 13:47

Berlin Brandenburg Televizyon ve Radyo (RBB) Yayın Danışma Kurulu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa eden RBB Genel Müdürü Patricia Schlesinger’i görevden uzaklaştırdı. Kurul, yapılan olağanüstü toplantının ardından Twitter paylaşımıyla alınan kararı duyurdu. 23 kişilik kurul üyelerinden 22’si Schlesinger’in görevine son verilmesi yönünde oy verirken bir kişi ise çekimser kaldı.

Haberin Devamı

PATRICIA Schlesinger de Yayın Kurulu toplantısına katıldı. Yayın Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerine görevdeyken yaptığı çalışmaları savundu ve aynı zamanda suçlamalar sonucunda yayın kuruluşu ve çalışanlarının maruz kaldığı koşullar için özür diledi. Bundan sonra RBB Yönetim Kurulu’nun sözleşmenin feshine son vermesi gerekiyor. Olası bir kıdem tazminatı veya yayıncının Schlesinger’e karşı olası tazminat talepleri gibi ayrıntılar da ele alınacak. 61 yaşındaki Schlesinger, yaklaşık 1 hafta önce de ARD yayın kuruluşu yöneticiliğinden istifa etmişti. Schlesinger, ARD bünyesinde adam kayırmacılık ve benzer farklı suçlamalarda bulunuldu.

Ve Patricia Schlesinger görevden alındı

Haberin Devamı

GÖREVİ 2026’YA KADAR DEVAM EDECEKTİ
Ancak Schlesinger, en çok ofisini yeniletmek için 1.4 milyon Euro masraf yapması, ek olarak genel müdürlük maaşının yüzde 16 artışla 303 bin Euro’ya yükseltilmesi ve 2021 yılı için ek ikramiye ödenmesi gibi konular nedeniyle eleştirildi. Olay, yayın kuruluşunu daha önce benzeri görülmemiş bir krize sürükledi. Krizin genel anlamda kamu yayıncılığının üzerinde de yansımaları olması bekleniyor. Patricia Schlesinger 2016 yılından bu yana RBB Genel Direktörlük görevini yürütüyordu. İkinci dönemi 2026 yılına kadar devam edecekti.

BAKMADAN GEÇME!