Türkiye’de ve dünyada yaşanan dönüşümler gazeteciliğin ölmediğini, sadece yeni bir forma büründüğünü gösteriyor. İçerik hala kral ve bu dijital çağda bile en kıymetli şey olmaya devam ediyor. 40 yıl Türkiye’nin yakın geçmişine tanıklık eden Hürriyet EGE’nin yanında olan siz değerli okurlarımıza da teşekkür ederiz.
#117 Ağustos Marmara depremi mesajları ve sözleri depremin 25. yıldönümü sebebiyle paylaşılıyor. 17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biridir. Gölcük depremi anma mesajları da sosyal medyada bu acı olayı anmak isteyen kullanıcılar tarafından gönderiliyor. Marmara Depremi olarak da bilinen bu felaket, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi merkezli olarak saat 03:02'de meydana geldi. Deprem, 7,4 büyüklüğündeydi ve yaklaşık 37 saniye sürdü. Marmara Bölgesi'nin birçok ilini etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, on binlerce insan hayatını kaybetti ve yüzbinlerce kişi yaralandı. 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili anma ve taziye mesajları, genellikle felaketin acısını paylaşmak, kayıpları anmak ve depreme karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla yazılır. 17 Ağustos deprem mesajları ve sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük Depremi Anma Mesajları 2024Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwa Türkiye'de deprem riski bulunan bölgeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beklenen İstanbul depremine dikkat çeken Moriwaki, '1760'da yine büyük bir deprem oldu ve bu dönemler arası yaklaşık 250 yıl sürdü. Bu nedenle, Türkiye'deki depremler her 100-150 yılda bir büyük birikmiş bir enerjiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor.' dedi. Moriwaki ayrıca, “Adana'dan Kıbrıs’a doğru giden bir fay hattı var. Bu fay hattının yakında kırılma ihtimali olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
#İstanbul17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#İstanbulİstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralar da 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi.
#Prof. Dr. Tuncay Taymazİstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Tuncay Taymaz, "Kahramanmaraş depreminin bıraktığı noktadan itibaren, Doğanyol- Sivrice depreminin ucundan Karlıova'ya kadar giden kısımda, Sivrice, Palu, Bingöl, Hazar arasındaki olan kesim ve oradan Karlıova'ya kadar olan bölüm kırılmadı. Buralar da 6.5, 7 büyüklüğünde deprem oluşabilecek potansiyele sahip" dedi.
#Deprem17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#KAHRAMANMARAŞ17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#Fulya ÖztürkMarmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük DepremiÖzellikle küçük yaşta olanlar ve hatırlamayanlar 24. yıldönümünde 17 Ağustos'ta hangi olayın yaşandığını merak ediyor. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki 17 Ağustos 1999 yılında ne oldu? İşte, detaylar...
#17 Ağustos'ta Ne OlduYaşanan büyük yıkım sonrasında, depremin etkilerini önemli ölçüde azaltan sismik izolatörler gündeme geldi. Bu dönemde devlet desteğini alan yerli bir marka çalışmalarını hızlandırdı. İnşaat Mühendisi Adnan Doğan’ın geliştirdiği ‘Deprem Fatihi’ için bir ay içinde üretime geçilmesi planlanıyor.
#DepremMalzemeden çalan, kalitesiz malzeme ya da deniz kumu kullanmaktan çekinmeyerek on binlerce insanın ‘katil’i olan müteahhitleri şüphesiz her büyük depremin ardından konuşuyoruz. O müteahhitlerin en bilineni, 1999 Gölcük Depremi’nde yaptığı evler 200 kişiye mezar olan Veli Göçer’di. 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen sadece 7.5 yıl hapiste kaldı. Bunları araştırırken tarihçi Murat Bardakçı’nın 1999’da kaleme aldığı bir yazıya denk geldim. Diyor ki: “Hırsızlığın bu çeşidi asırlardır hep var. Öyle ki padişahlar malzemeden çalınmaması için ferman üzerine ferman vermiş.” Anlayacağınız Osmanlı’dan bugüne Göçerler ile iç içeyiz ama onları denetliyor ya da yeteri kadar ceza veriyor muyuz? Var mı şöyle ‘okkalı’ bir ceza alan?
#1999 Gölcük DepremiDeprem sonrasında en çok konuşulan komplo teorilerinden biri olan ‘Depremi HAARP mı tetikledi’ iddiasını Fransız AFP Ajansı Amerikalı uzmanlara sordu. Amerikalı uzmanlar ise “İddialar çok çılgınca, böyle bir teknoloji olduğuna dair tek veri yok” yanıtını verdi.
#HAARPKahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili çöküntüye uğratan 7,7 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ederken 17 Ağustos depremi olarak hafızalara kazınan Marmara depremi detayları merak ediliyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. Son zamanlarda yeniden İstanbul depremi ne zaman olacağı konuşulurkeni 19 Ağustos 1999 depremi de araştırılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi hangi gün oldu, kaç şiddetinde ve kaç saniye sürdü? 17 Ağustos 1999 depremi saati ve detayları...
#17 Ağustos 1999 DepremiTürkiye, pazartesi sabahı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve ardından Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Yaşanan olası riskleri son yıllarda yüksek sesle dile getiren bilim insanları, bu sefer üç fayın kesiştiği, Bingöl ile Karlıova arasında kalan Yedisu fayının üzerinde duruyor. Biz de 1784'ten bu yana sessiz olan Yedisu fayını Dr. Kenan Akbayram ile konuştuk...
#Kahramanmaraş DepremiProf. Dr. Hasan Sözbilir, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili "Deprem bölgesine giderken dünden beri yaptığım gözlemleri deprem verileriyle birleştirdiğimde bu depremin, Türkiye'de son 100 yılda meydana gelmiş en büyük depremi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gördüğüm kadarıyla en az 3 fay segmenti kırılmış oldu. Toplam yüzey kırığı uzunluğu 500 kilometreyi aşmış durumda. Bu durum, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinin toplamından daha uzun bir kırılmanın geliştiğini gösteriyor" dedi.
#DepremOğuz Gündoğdu, 75 yaşında hayata gözlerini yummasının ardından kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim oldu. Kariyerini Jeofizik ve sismoloji alanında sürdürdüğü çalışmalarla şekillendiren Oğuz Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki uzmanlığıyla tanınıyordu. Peki, Oğuz Gündoğdu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte, Oğuz Gündoğdu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Oğuz GündoğduBursa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza'daki bir mağazada yaşanan çökmenin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Göçükten saniyeler önce mağazada alışveriş yapan bir grup kadının enkaz altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğu görüldü. Göçüğün tozu dumana karışırken görevlilerin mağazada "Kimse var mı" diye bağırması 1999 Gölcük Depremi'ni hatırlattı.
#BursaAtaşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, “İstanbul’a 27 yılda içinde 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapıldı. İstanbul’u yeniden ehline devretmek için çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz” dedi.
#Kentsel Dönüşüm