Son depremler, günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Gaziantep'te, bir dakika arayla Richter ölçeğine göre 3 ve 2.9 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Peki, yayımlanan son verilere göre son depremler nerede meydana geldi? İşte, 10 Şubat 2021 tarihli son depremler listesinde yer alan merkezler ve sarsıntı boyutu
#Son DepremlerSon dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 116 bin 103 Kovid-19 testi yapıldı, 1693 kişiye hastalık tanısı konuldu, 66 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 1408 oldu, son 24 saatte 1311 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 299 bin 679'a yükseldi.
#KoronavirüsABD Başkanı Trump, dünkü Temsilciler Meclisi genel kurulundaki azil oylaması öncesi, Meclis Başkanı Pelosi’ye çok sert bir mektup yolladı. Azil sürecini ‘partizan bir darbe girişimi’ olarak niteleyen Trump, 17’nci yüzyıldaki Salem Cadı Mahkemeleri’nde bile daha adil yargılama olduğunu savundu.
#GazetehaberleriKışın Sicilya’ya gitmek avantajdır. Yerlilerle kaynaşır, günlük hayatın akışına katılırsınız. Dini ritüeller İstanbul’un yaz başı düğünleri sıklığındadır. Siracusa’nın tarihi bölgesi Ortigia Adası’nda düzenlenen törenler meraklı gezginlere ortaçağ atmosferini yaşatır.
Mimarisi, mutfağı, hayatı renklendiren ilginç ritüelleriyle Akdeniz’in en özgün adalarından biri Sicilya. Ne tam olarak İtalya’ya benziyor ne de Akdeniz’in diğer kıyı kentlerine, adalarına. Tarih boyunca adadan geçen Yunan, İspanyol, Norman, Roma ve Araplar özgün bir kültür potası oluşturmuş. Yazın sıcaktan kavrulan, dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan Sicilya, kışın kendi özgün hayatına dönüyor. Bugüne kadar 60 ülkede, 300’e yakın şehir gezen Mehmet Ertan geçen yıl şubat ayında 12 günlük ada turu yaptı, izlenimlerini yazdı.
1693 yılının ramazanı, İstanbul’a hiç de uğurlu gelmemişti. Ramazanın son cuma günü Fatih Camii’nde vaaz dinlemeye giden binlerce kişinin heyecana kapılıp ezilmesi ve çok sayıda kadınla çocuğun can vermesinin ardından bayramın üçüncü günü Cibali’de çıkan bir yangın da şehrin büyük bir bölümünü küle çevirmişti.
Bu sorunun yanıtını 1550-1850 yılları arasında yaşanan Küçük Buzul Çağı'ndaki Türkiye'deki duruma bakarak vermek doğru bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Yaklaşık 150 yıl önce Türkiye ile beraber Avrupa'da hava sıcaklıkları bugüne göre yaklaşık olarak 5 C0 daha düşüktü ve küçük de olsa bir buzul çağı yaşamıştık. Bu tür şiddetli hava olayları ve doğal afetler, ya savaşların kaderini değiştiren ya da salgın hastalıklara, kıtlıklara ve isyanlara neden olan olaylar olduğu için tarih kitaplarında da yer aldı.