Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Seçmen sayısının 64 milyon 113 bin 941 olduğunu belirten Yener, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili seçimi ve ikinci tura kalması halinde tekrar oy pusulasının basımı söz konusu olması nedeniyle oy basım pusulasının ihalesindeki rakamların abartılı olmadığı görülmektedir." ifadelerini kullandı. Ayrıca 14 Mayıs'ta seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar e-Devlet'ten ilan edildi.
#YSKSağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 4-10 Aralık arasında her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, "Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 ilimiz: Edirne, Artvin, Tekirdağ, Ordu, Trabzon, Kırklareli, Yozgat, Rize, Isparta" ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanıMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC bayrağının yakılması ile ilgili olarak ''En sert şekilde kınıyoruz. Bu ırkçı saldırılar KKTC Bayrağı'nın adada ebediyen dalgalanmasına asla engel olamayacak'' ifadelerini kullandı.
#Milli Savunma BakanıAK Parti'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırladığı yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklif ile ilaç ve eczacılık alanında düzenleme, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi gibi konular hedefleniyor. TBMM Başkanlığına sunulan teklif 43 maddeden oluşuyor. Teklifin perşembe günü Meclis Sağlık Komisyonu'nda görüşülmesi öngörülüyor.
#AK Parti316 AKP milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan 18 maddelik anayasa değişiklik teklifinin 1. tur oylamaları tüm maddeler kabul edilerek tamamlandı. İki günlük aranın ardından ikinci tur görüşmelerinin 18 Ocak Çarşamba günü başlaması bekleniyor.
#TBMMÜlkemizde sayısı 60 bini geçen okulların yıllık enerji faturası ortalama 1 milyar 500 milyon TL’yi buluyor. Uzmanlar, enerji tüketiminde yüzde 75 oranında dışa bağımlı olan Türkiye’de enerji tasarrufu bilincinin genç yaşta kazandırılması gerektiğini savunuyor.
#OkulHÜRRİYET EGE öncülüğünde bir araya gelerek sektörün en zengin bileşenli toplantısına imza atan ve sorunları “nokta atışı” ile tespit eden tarım ve gıda sektörü temsilcileri, sadece şikayet etmedi, “Nasıl olmalı?” sorusunun da yanıtını verdi. Toplantının en büyük faydası da eksik olduğu düşünülen kurumlar arası fikir alışverişi ve uyum için önemli bir adım atılmasıydı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 18 Aralık 1990’da aldığı “Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunmasına Dair Uluslararası Sözleşme” kararı, 13 yıl sonra, 1 Temmuz 2003’de yürürlüğe girdi.(1) 18 Aralık tarihi, 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” ilan edildi.