YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteli öğrenci sayısının 8 milyona yaklaştığını söyledi. İstanbul Üniversitesi'nde, YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı'nın devlet üniversitelerinde doktora eğitimi alan öğrenciler buluşmalarında konuşan YÖK Başkanı doktora yapan öğrenci sayısının ise 97 bin olduğunu belirtti.
#YökYÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, "YÖK 100/2000 Burs Programı'nda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibarıyla beşinci kez çağrıya çıkıldı ve yaklaşık 3 bin 700 öğrenci burslandırıldı. Hedef, bu yıl itibarıyla bu sayıyı 4 bine çıkarmak" dedi.
#YÖKYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, doktoralı mezun sayısının Çin’de 1000 kişiye 2.2, ABD’de 1000 kişiye 1.7, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 1000 kişiye 1.5 kişi düşerken, Türkiye’de bu oranın 1000 kişiye 0.4 olduğunu söyledi. Saraç, "Kalkınmış ülkeler arasındaki sıralamamızı yükseltebilmemiz için doktoralı insan kaynağımızı da artırmamız şart" dedi.
#YÖKYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK 100/2000 Projesi, geleceğin bilim hayatını şekillendirecek, üniversitelerimize bir sıçrama yaptıracak bir proje. Bütün amacımız, doktoralı insan kaynağı oranını artırmak. Bu istikamette ciddi mesafe kaydettiğimizi bir yıl zarfını aşmayacak kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
#YÖKYÖK, Türkiye için öncelikli 100 tematik alanda 2 bin kişi için sağlanan ‘100/2000 YÖK Doktora Bursu’nu Mart 2019'dan itibaren 2 bin 250 liraya yükseltti. İş dünyasından gelen talepler neticesinde çalışan doktora öğrencilerine verilmeye başlanan burs da 550 liraya çıkarıldı. Türkiye'nin gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli tematik alanında toplam 3 bin 200 doktora öğrencisi burs alıyor.
#YÖKYükseköğretim Kurulunca (YÖK), öncelikli alanlarda doktora yapan araştırma görevlilerinin tez çalışmalarına ve yurt dışında araştırma amaçlı doktora yapanlara yönelik başlatılan iki farklı burs programından yararlananların sayısı 3 bin 314'ü buldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise, Türkiye'de doktoralı sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, doktoralı insan kaynağı ihtiyacının karşılanması için 2016-2017 akademik yılı bahar döneminde, 100 öncelikli alanda 2 bin doktora öğrencisine burs verme hedefiyle başlatılan ‘100/2000 YÖK Doktora Burs Programı’nın dördüncü çağrı dönemi başlıyor.
#YÖKYÖK tarafından, 2016-2017 akademik döneminde başlatılan ‘100/2000 YÖK Doktora Burs Programı’nın dördüncü çağrı döneminde desteklenecek üniversiteler ve alanlar belli oldu. Bu kapsamda 75 üniversite, 100 alan ve 392 alt alanda 2 bin öğrenciye burs verebilecek. Başvurular ve değerlendirme süreci 14 Eylül’de sona erecek. Başvuru tarihleri ve şartlar üniversitelerin internet sitelerinden açıklanacak. Kazananlara ayda 2 bin TL destek sağlanacak.
#YÖKYÖK tarafından yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 öncelikli alanda burs verilmesini kapsayan ‘100/2000 YÖK Doktora Burs Programı’ için üniversiteler 6 Temmuz'a kadar başvurabilecek. Doktora bursu almak isteyen adaylar, üniversitelerin başvurularının YÖK tarafından değerlendirilmesinin ardından başvuru yapabilecek.
#YÖKYÖK tarafından ‘100/2000 YÖK Doktora Bursu’ ile ilgili usul ve esasları güncellendi. Böylece herhangi bir iş yerinde çalışan ve çalışmayan öğrencilere verilecek burs miktarı ve süreleri açıklandı. Buna göre çalışmayanlara verilecek burslar 2 bin, çalışanlara verilecek olanlar ise 500 TL olarak belirlendi. Burslar mart ayından itibaren aylık olarak ödenecek.
#YÖKÖzvar, "Eğitim ile istihdam ilişkisini güçlendirmek için yeni perspektifler belirlemeye ve üniversite, sanayi iş birliklerini artırmak için yeni modeller geliştirmeye, paydaşlarımızın desteğiyle önümüzdeki dönemde daha fazla gayret sarf edeceğiz" dedi.
#Yükseköğretim KuruluYükseköğretim Kurulu (YÖK) ‘2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni’ YÖK Başkanlığında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yılın ödül kazanan üniversitelerinin rektörlerinin online katıldığı törende Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da yer aldı.
#Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak ÖdülüÜniversitelerin yüz yüze eğitim ile açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitimlerin belirli düzenlemeler ile başlamasının ardından üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. İşte üniversitelerin açılışı ile ilgili bilgiler
#YÖKOrta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, araştırma, geliştirme, girişimcilik alanlarında çıtayı çok daha yukarı taşıdıklarını, nihai hedeflerinin ODTÜ'nün dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarda ilk 100 içinde sürekli olarak yer almasını sağlamak olduğunu bildirdi.
#Eğitim39 yılı geride bırakan YÖK, yeni yaşında üniversitelerde kaliteyi ve liyakatı önceleyen yenilikçi çalışmalara ‘Yeni YÖK’ mottosuyla imza atmaya hazırlanıyor. Yeni YÖK'ün akademide liyakata dayalı araştırma görevlisi ve öğretim üyesi alımlarının merkezi bir planlamayla kritik teknoloji alanlarında yapılması için başlattığı çalışmalar artarak sürecek. Projenin son aşamasında, YÖK tarafından liyakat sahibi nitelikli doktoralı gençler ile üniversiteler ülkede ilk defa uygulanacak kurgu ile bir platformda eşleştirilecek. Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesinin hedeflendiği ‘YÖK Anadolu Projesi’nin ise bu ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.
#YökMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için MEB yatırım bütçesini, 5.8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11.3 milyar liraya çıkartıyoruz" dedi.
#EğitimCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen '2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" dedi.
#YökYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Engelsiz Üniversite Ödülleri için geçen yıl 80 üniversiteden farklı kategorilerde 668 başvuru yapılmış iken bu yıl 116 yükseköğretim kurumu tarafından yapılan başvuru sayısı 841'e ulaştı. Engelsiz üniversite dediğimizde sadece mekanla ilgili düzenlemeler değil, sosyal ve kültürel faaliyetleri de içinde barındıran bir üniversite tasavvur edilmeli" dedi.
#ÜniversiteYÖK, Türkiye'nin savunma sanayisine katkı amacıyla, ‘YÖK 100/2000 Doktora Projesi’ne yönelik yeni bilim alanları ekledi. Yeni dönemde savunma sanayisinde çalışacak doktora adayları için denizaltı tasarımları, bacaklı robotlar, biyomekanik robotlar, uydu tasarımı, radar ve görünmezlik teknolojilerinin de aralarında olduğu yedi yeni program olacak.
#YÖK