Hamburger hayatımıza ilk olarak 80’lerde Amerikan kökenli bir fast food ürünü olarak girdiğinde muhtemelen bu kadar sevileceğini kimse tahmin etmemişti. Halbuki bugün dışarıda yemek yemeyi sevenlerin ilk tercihlerinden biri durumunda. Üstelik artık o standart “iki ekmek arası incecik köfte” modeli burgerler de geride kaldı. Şimdi her damak zevkine göre özelleştirilebilen gurme burgerlerin zamanı.
#BurgerZeytin hasadı, cevizlerin toplanması, bağbozumu, balık sezonu, derken bir an durup düşündüm: Doğa tüm bereketini gösterirken ‘hazan mevsimi’ diyerek galiba sonbahara haksızlık ediyoruz. Sosyal yaşam da farklı değil, kültür sanattan yeme-içme dünyasına, sinema filmlerinden televizyon programlarına etkinlikler ardı ardına başlıyor...
#Kelebek 2Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, bir süre önce kurduğu İletişim ve Zarafet Akademisi’nin kadrosuna Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevinden ayrılan Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv’ü de dahil etti.
#Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım KapışmakSadece insan portreleri değil, doğa ve kent manzaraları da var onun fotoğraflarında. Kimi zaman bir çobanın yüzündeki çizgilerle anlatıyor hikâyesini, kimi zaman bir sokak arasındaki köhne bir bakkal dükkânının vitriniyle... Her kareyi nasıl çektiğini en ince ayrıntısına kadar hatırlıyor. Fotoğraf sanatının duayen ismi İzzet Keribar’ın ‘Renklerin Yolculuğu’ sergisi İstanbul Modern’de açıldı.
#İzzet Keribar