Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’yı eski çehresine kavuşturmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek “Tarihi eserleri çevreleyen, örten yapıları birer birer yıkıyoruz. Osmanlı başkenti olan Payitaht Bursa’yı aslına döndürmeye azmettik. Tarih ile yeşil gün yüzüne çıkacak” dedi. Aktaş ‘tematik kentsel dönüşüm’ olarak tarif ettiği sürecin sonunda Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğinin daha da belirgin hale getirileceğini söyledi.
#Gazetehaberleri‘Şehrin caz hali’ sloganıyla bu yıl 3-19 Kasım tarihlerinde 27’ncisi düzenlenecek Akbank Caz Festivali’nın programı açıklandı. 36 ayrı mekânda 53 konser, 3 söyleşi ve 15 atölye çalışmasıyla şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak festivalden 10 konser seçtik.
#Kitap SanatHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#BeyoğluHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiYüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. Önümüz güneş, çiçek, kelebek; bereketi, bolluğu, neşesiyle bahar gelecek. Doğayla birlikte biz de yenileneceğiz. Yağmurdan, çamurdan yorgun ruhlarımız dinlenecek; fırtınadan, soğuktan üşümüş kalplerimiz titreşecek. Sanatla, sporla, edebiyatla ama en çok da aşkla. Vatan aşkı, renk aşkı, spor aşkı, seyahat aşkı... Buyurun size sinemadan televizyona, teknolojiden modaya, seyahatten spora bizi bizden alacak aşk trendleri...
#2017 TrendleriSinan Akçıl (28) önce İzel için yazdığı şarkılarla tanındı. Aşk şarkıları ve yaptığı düzenlemelerle pop müzikte kendine bir yer edindi. Şimdiye kadar söz, müzik ve düzenleme olarak toplam 170 şarkı yaptı. İzel, Zeynep Casalini, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Ferhat Göçer onun şarkılarını söyledi.