Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmaları başta olmak üzere farklı araştırmalar Covid-19 salgınının verem hastalığı ile savaşı olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Son bir yılda verem nedeniyle tanı koyulan hasta sayısı azaldı. Bunun nedenlerinin başında ise hastaların sağlık kurumlarına Covid-19 nedeniyle başvurmaması ya da sağlık kurumlarının Covid-19 dışındaki hastalara yeterli zaman ayıramaması geliyor.
#TüberkülozTürkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, verem hastalığının toplum sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Veremin tüm ölüm nedenleri arasında ilk on hastalık içinde yer alması tanı ve tedavi çalışmalarındaki yetersizliği gösteriyor” iddiasında bulundu.
Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, veremle savaş için Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerdiği ’Direkt Gözlem Altında Tedavi’ stratejisinin tüm Türkiye’de uygulandığını belirterek, başkentte bununla ilgili eğitim ve uygulama çalışmalarının 8 verem savaş dispanserinin koordinasyonuyla devam ettiğini bildirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi amirlerinden Nurettin Ayvaz, okulun konferans salonunda ilköğretim öğrencilerine ilk olarak itfaiye hakkında bilgi verdi. İtfaiyenin görevlerinden birinin de yangınlara müdahale etmek olduğunu belirten Ayvaz, ateşin oyuncak olmadığını söyledi.