Beyşehir’de Sağlık Personeline Eğitim Semineri

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Sağlık Personeline Eğitim Semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 13:21

BEYŞEHİR İLÇESİNDE, SAĞLIK PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sağlık personeline eğitim semineri verildi.
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tezay Kovan tarafından Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, verem hastalığının hava yolu ile bulaşan bakteriyel bir hastalık olduğuna vurgu yapıldı.
Türkiye’de verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun tüm kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan haftanın Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak belirlendiğini belirten Dr. Kovan, tüberkülozun insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen halen tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumakta olduğunu hatırlattı.
Balgamında verem mikrobu tespit edilmiş vakaların başarı ile tedavi edilmesinin tüberkülozun kontrolünde en önemli hususlardan birisi olduğunu kaydeden Dr. Kovan, veremin hava yoluyla bulaşan ama önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, şu uyarılarda bulundu:
"Ülkemizde verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüberküloz ve dirençli tüborküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek tüberküloz ilaçları, Bakanlığımızca temin edilerek ücretsiz olarak hastalara verilmek üzere sağlık kuruluşlarına dağıtılmaktadır. Ülkemizde verem hastalarının tedavilerinin düzenli olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla hasta odaklı doğrudan gözetimli tedavi uygulanmaktadır. Doğrudan gözetimli tedavi uygulamasında hasta tüm tedavi süresince ilaçların her dozunu bir görevlinin ya da sorumlunun gözetiminde içer ve bu durum kayıt altına alınarak tedavinin başarıyla sonuçlanması sağlanır. Toplumu veremden korumanın en etkili yolu verem hastalarının erken teşhisi ve başarılı tedavisidir. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burunun bir kağıt mendille kapatılması, kağıt mendil yoksa ellere değil de kolun iç kısmına öksürülmesi ve hapşırılması önem arz etmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!