Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki 'beceri temelli' yeni müfredatla sınıflarda öğretmenlerin "sonuç odaklı ölçme" sistemi yerine öğrencilerin gelişimini takip edebilmelerine olanak sağlayan "süreç odaklı ölçme"ye de geçiş yapıldı.
#Türkiye Yüzyılı Maarif ModeliTürkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde ele alınan, sosyal duygusal becerilerin geliştirilmesi amacına kaynaklık edecek pek çok materyal; öğrenci, öğretmen ve velilerin kullanımına sunuldu. Sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen afiş, broşür ve sunum içeriklerinin yanı sıra okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik oyun içerikleri ve hikâye kitapları da hazırlandı.
#Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli“Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, yapay zeka ve robotik gibi alanlar hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı. Bu değişim ve gelişimle birlikte, geleceğin bireylerini yetiştirmek için eğitim sistemimizin de değişmesi ve adapte olması gerekiyor. Bu noktada, çocuklar için felsefe eğitiminin önemi ve değeri giderek artar.”
#Bayburt ÜniversitesiÖğretim programları çocukların neyi, neden, nasıl ve ne zaman öğrenmesi gerektiğini açıklayan metinler. Önemsiz şeyler için zaman ve para harcamamak için hazırlanırlar. Oluşturulan komisyonlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin dayandığı kuramsal yapıya ve değerlere uygun olarak öğretim programlarını geliştirdiler. Programlar, genel müdürlüklere bağlı komisyonlardan Talim ve Terbiye Kurulu’na onaylanmak üzere gönderildi. Süreç görüşlerin alınması, Talim ve Terbiye Kurulu’nun incelemeleri, değişiklikler ve onaylama ile devam edecek.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanı Özer’le deprem gölgesindeki eğitimi konuştuk. Özer, “1 Mart tarihinden sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Eğitim sadece Çevre Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği okullarda yapılacak” dedi.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yaptığı düzenlemeyle ‘siber ve akran zorbalığı’na karşı 10 önlem aldı. Akran zorbalığı yapan öğrenciye disiplin işlemi uygulanacak. Ceza gerektiren hallerde de iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalar yapılacak.
#Milli Eğitim BakanlığıGörme engelli psikolojik danışman ve rehber öğretmen Şule Özcan, “Çok farklı engel dereceleri var elbette ama lütfen aileler de çocuklar da vazgeçmesin. Hayalleri olsun, yapmak istedikleri, ilgi duydukları konuların peşinden koşsunlar. Engelliler için en önemlisi fırsat vermek” dedi.
#Burcu ÇALIK/AASağlık Bakanlığı ‘COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni yeniledi. ‘Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Bölümü’nün eklendiği rehberde, alınacak önlemler şöyle sıralandı:
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, okullarda ilk dört günün nasıl geçtiğini, başka sınıfların da açılıp açılmayacağını anlattı, EBA TV'ye yapılan siber saldırıyla ilgili flaş sözler söyledi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitim sisteminde sınavların yüz yüze yapılacağını, detayların en kısa sürede açıklanacağını belirtti.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Prensip olarak her öğrenciyi zorunlu olarak yüz yüze eğitime davet etmek konusuna çok da sıcak bakmıyoruz. Kendisinde veya ailesinde bir takım sağlık sorunları veya kronik hastalığı olan öğrencileri zorlamayı doğru bulmuyoruz. Hukuksal olarak bu tür bir devamsızlık olduğunda bunun bir müeyyideye karşılık gelmemesi için de gereken çalışmaları sürdürüyoruz." dedi.
#Ziya SelçukUzaktan eğitim süreci için geri sayım devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), üç haftalık uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamalarının gerçekleştirilebileceğini bildirdi. Peki, uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? Üç hafta sürecek uzaktan eğitim nasıl olacak? İşte uzaktan eğitim süreci hakkında bilgiler...
#Uzaktan EğitimMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca kişinin merak ettiği konularla ilgili canlı yayında açıklama yaptı. Uzaktan eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuk, "Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı başlangıca göre bu süreçte asgari 10-12 kat artırıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, "Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak; bugün yine operatörlerden olumlu haber geldi. İki katına çıkarılıyor çocuklarımızın eğitimle ilgili kotaları. Bu anlamda da daha yeni gelişmeler olacak." diye konuştu. Selçuk, 21 Eylül'de okullar açılacak mı sorusuna da "Hiçbir çocuğumuzu ve öğretmenimizi riske atan bir karar imza atmayız. 21'inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Salgının seyri itibariyle, sürekli değerlendirme söz konusu olduğu için biz bunu takip ediyoruz. Buna uygun olarak da durumumuzu dikkate alacağız." yanıtını verdi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Selçuk, ''Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı'' dedi. LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' diye konuştu. LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrencilerle ilgili bir soruya Bakan, ''Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" yanıtını verdi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran’da yapılacak LGS’nin 18 bin okulda gerçekleşeceği, 353 bin kişinin görev alacağını açıkladı. Bakan Selçuk, sosyal mesafenin korunması için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyerek, Covid-19’lu çocukların ise velilerinin bildirmeleri halinde ayrı bir okulda sınava alınacaklarını belirtti.
#LgsMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öncelikli olarak 1000 öğretmenimizin eğitici eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve akabinde ilk fazda 18 bin 443; ikinci fazda ise 280 bin okulöncesi ve sınıf öğretmenimizin mesleki gelişim sertifika programına katılmasını planladık. Bundan sonraki hedefimiz, ülkemizde bulunan bu branşlardaki öğretmenlerimizin birikimini dünya standartlarına yükseltmek. Sadece özel eğitim öğretmenlerimizin değil, tüm öğretmenlerimizin bu konudaki farkındalığını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
#MebMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın eğitiminde görev alan öğretmenler ve ailelerimizin 'otizm spektrum bozukluğu ve beslenme' konusuyla ilgili duyarlılık kazanmaları amacıyla rehber kitapçıklar hazırladık" dedi.
#MebYeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, okulların açıldığı günlerin sosyalleşme baskısı nedeniyle öğrencilerde duygusal değişimlerin yoğun olduğu bir dönem olduğunu belirtti. Öztürk, anne babalara çocuklarını okula başladıkları ilk günlerde biraz daha yakından takip etmelerini ve izlemelerini önerdi.
#YeşilayKimisinin ailesi okumasına izin vermiyor, kimisi tek göz evde ders çalışacak yer bulamıyordu. Kimisinin bir test kitabı dahi yoktu. Tüm bu ‘yoklar’ içinde onlar başarıya ulaştı, üniversiteye gitti, öğretmen oldu. Şimdi hepsinin tek bir amacı var, kız çocuklarına yardım etmek, okumalarını sağlamak ve destek olmak. Önlerine çıkan zorlu yolları tek tek aşan kadınlar Hürriyet’e konuştu.
#Kadın