Yazı iple çekme nedenlerimden biri kesinlikle karpuz ve kavun... Hele bu sıcaklarda dolaptan çıkarıp ‘buzzz’ gibi yemenin keyfini bence başka hiçbir meyve vermiyor. İkisi de yüksek oranda su içerdiği için granita ve sorbe gibi dondurulmuş tatlılara yakışıyor. Karpuzu; domates, peynir, taze nane ve fesleğenle harmanlayıp salatasını yapmayı çok seviyorum. Kavundan bir sos hazırlayıp cheesecake’in üzerine gezdirmek de müthiş oluyor. Hatta kavunla, kırmızı soğan ve acı yeşil biberli salata yapabilir; bunu ızgara etin yanında servis edebilirsiniz. İşte kavun ve karpuzlu tatlı-tuzlu; serin önerilerim...
#KavunMUŞ'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Balotu Köyü'nde yetiştirilen kavun ve karpuzlarda hastalık görülmesi üzerine üreticiler perişan oldu. Tek geçim kaynakları olan kavun ve karpuzu hastalık yüzünden toprağa gömdüklerini söyleyen köylüler, “Kavun ve karpuz çaresiz hastalığa yenik düşünce beş parasız kaldık. Kışı nasıl geçireceğiz onun korkusunu yaşıyoruz” dedi.