Güncelleme Tarihi:
Eser AYDIN/MUŞ, (DHA) - Muş'ta üretimi yapılan ve iklim şartları nedeniyle geç toplanan karpuza ilgi büyük olunca üreticinin yüzü güldü.
Organik karpuz yetiştirdiklerini söyleyen üreticilerden Ferit Yıldırım, "Dört aydan beri ekilen karpuzun bakımı ve sulamasını yaptık. Hasadına başladık. Ürtimde beklediğimizi aldık verimde yüzde yetmiş randıman alındı. Bu yıl karpuz rekoltesi yüksek oldu. Yetiştiriğimiz karpuzları Muş'un dışında İstanbul, Adana, İzmir, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Bitlis ve Bingöl illerine gönderiyoru" dedi
Karpuz üreticilerinden Mehmet Cantürk ise, karpuz üretimi için Mardin'den geldiklerini belirterek, "Bir dekar tarladan 7-8 ton ürün aldık, Muş karpuzu geç ekildiğinden hasadı da geç yapılıyor. Şu an tarlasında karpuz olan başka bir il yok. Bal gibi olan karpuzun kilosunu 50 kuruştan satıyoruz" diye konuştu
FOTOĞRAFLI