Tarım ve Orman Bakanlığı haberleri sayfasında Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6221 Tarım ve Orman Bakanlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bakanlığın sosyal medya hesabından, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşım yapıldı. Çiftçiler taraşından 323,7 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi araştırmaları hız kazandı. Peki, Tarımsal destekleme ödemesi yattı mı, kaç TL? Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal destek ödemeleri 2024 açıklaması...
#Tarımsal Destekleme ÖdemesiHalkı zehirleyen ve kalitesiz ürünler satan firmalar bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgilere ekleme yaptı. Listeye yapılan eklemeye göre, çiğ börek harcına kanatlı eti ve sakatat (taşlık) katıldığı, zeytinyağına düşük kaliteli zeytinyağı karıştırıldığı tespit edilirken, parça ette tek tırnaklı eti, kaşar peyniri ve ayranda mantar önleyici madde natamisin bulundu. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan ürünler listesi!
#Taklit Veya Tağşiş Yapılan GıdalarHalkı zehirleyen ve kalitesiz ürünler satan firmalar bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı her gün taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları üretenleri yayınlıyor. Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgilere ekleme yaptı. Bakanlığın yayınlanan listesinde peynirde yapılan sahtecilikle ilgili bilgiler yer aldı. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan ürünler listesi!
#Taklit Ve Tağşiş Yapan ÜrünlerTarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesindeki bir işletmede yaşanan kanatlı hayvan ölümleri sonrası yapılan analizlerde; kuş gribi tespit edildiğini, hastalığın yayılmasını önlemek adına her türlü tedbirin alındığını ve salgın olarak nitelendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
#Kuş GribiTarım Bakanlığı hileli ürün ifşa listesi 16 Ekim tarihinde bir kez daha güncellendi. İnsan sağlığını tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan ürünlere bugün bir yenisi daha eklendi. Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası bazı yağ ürünlerinde tağşiş yapıldı tespit edildi. İşte, Sağlığı tehlikeye atacak sıvı yağ, pekmezler ve tağşiş-taklit yapılan sucuk, bal, zeytinyağları...İşte, Güvenilir Gıda üzerinden yayımlanan Tarım Bakanlığı ifşa listesi
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz çalışmaları, haksız cezanın önüne geçmek için hassasiyetle yapılıyor. Günlük 100 ila 150 civarında numunenin geldiği laboratuvarda yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz yapılıyor.
#Ankara Gıda Kontrol LaboratuvarıTarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz çalışmaları, haksız cezanın önüne geçmek için hassasiyetle yapılıyor. Günlük 100 ila 150 civarında numunenin geldiği laboratuvarda yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz yapılıyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım Bakanlığı ifşa listesi 11 Ekim 2024 kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Hangi ürünlerde tağşiş var? sorusu Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı listeler ile belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesi güncellendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapanları açıklamaya devam ediyor. Gıdada taklit-tağşiş, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine yenileri eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapanları açıklamaya devam ediyor. Bakanlık son yaptığı testlerde zeytinyağlarında gıdada kullanımına izin verilmeyen boyalar bulunduğunu duyurdu. Vatandaşlar sağlığını tehlikeye düşürebilecek Tarım Bakanlığı liste hakkında araştırmalara hız kazandırdı. İşte, Tarım Bakanlığı ifşa listesi...
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkTarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen üreticileri 2 Ekim’den itibaren anlık olarak yayınlamaya başladı. İfşa edilen firmalar vatandaşlar tarafından da dikkatle kontrol ediliyor. Ünlü pidecide domuz eti çıktı haberleri sonrası konunun detaylarını merak eden kişiler firmayla ilgili araştırmalara başladı. Kuşadası ilçesindeki ünlü pide işletmesinin pide harcında domuz etine rastlandı. Peki, Domuz eti çıkan firma hangisi?
#Ünlü Pidecide Domuz Eti ÇıktıTarım Bakanlığı yeni taklit ve tağşiş listesini 4 Ekim Cuma günü yayınladı. Listede yer alan ürünlerin ardından tek tırnaklı eti gündemde yer almaya başladı. Anlık ve sürekli olarak güncellenecek olan; Tarım Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan gıdalar ile sağlığımızı tehlikeye düşürebilecek gıdalar yayınlandı. Kamuoyu duyurunsa, "Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülmektedir." açıklamalarına yer verildi. İşte güvenilir gıda Tarım Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan gıdalar ile sağlığımızı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi!
#TağşişGıda ürünlerinin ait olduğu partinin tanımlanmasını sağlayan işaretlemeye ilişkin usul ve esasları belirlendi. İşletmeciler, ürünlerde kullandıkları parti numarası veya işaretinin uygunluğunun kaydını tutarak, talep edilmesi halinde Tarım ve Orman Bakanlığına sunacak.
#Tarım Ve Orman BakanlığıYeni yıl öncesi, alışverişin tam da hızlandığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. İyi de yaptı. Sucuk ve dana kaburga yerine domuz eti, kıymalı pide ve börek yerine sakatat, bal yerine şeker, zeytinyağı yerine tohum yağı ve baharatta yabancı madde yemişiz. Gördük ki özellikle de sucuk, kıyma, zeytinyağı ve bal gibi ürünlerde sahtecilik had safhada. Kanser geçmişi de olan bir tüketici olarak, “İyi de onu yeme bunu yeme peki ne yiyeceğiz” şaşkınlığına düşmüş durumdayım. Yok mu bu sahtecilerden korunmanın bir yolu? Ve dahası ne ceza alıyorlar? İfşa edildiklerinde üretim ve satış duruyor mu? Hepsini sordum.
#Sucuk2025 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için son düzlüğe girildi. ÇKS’de kayıtlı çiftçiler, kayıt yenileme başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine gitmeden hızlı bir şekilde e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, çiftçilerin son tarih gelmeden önce kayıtlarını yenilemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Peki, ÇKS kayıt yenileme başvurusu nereden ve nasıl yapılır, son gün ne zaman? E-Devlet ÇKS başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
#Çiftçi Kayıt SistemiTarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalardan milli içeceğimiz çay da nasibini aldı. Geçtiğimiz haftalarda bakanlık dört çay markasının ürünlerinde doğal olmayan gıda boyası kullanıldığını duyurdu. Bu boyalar, çayın rengini artırmak amacıyla kullanılıyor ve uzun vadede ciddi zehirlenmelere ve sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, bu ürünler nasıl denetimden geçiyor? Çaydaki hileleri anlamanın bir yolu var mı? Hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık, çay alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#ÇayAB onayladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kanatlı eti işleme tesislerinden 8'inin Avrupa Birliği'ne (AB) ısıl işlem görmüş kanatlı eti ihracatı yapabileceğini, bunun AB tarafından kabul edildiğini açıkladı.
#Kanatlı ÜrünlerBakanlığın sosyal medya hesabından, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşım yapıldı. Çiftçiler taraşından 323,7 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi araştırmaları hız kazandı. Peki, Tarımsal destekleme ödemesi yattı mı, kaç TL? Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal destek ödemeleri 2024 açıklaması...
#Tarımsal Destekleme ÖdemesiSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeÇiftçilerin başına büyük bir bela olan kahverengi kokarca böceği için çeşitli çözümler geliştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2017 yılından bu yana çiftçiler için büyük bir problem olan kahverengi kokarca böceği ile ilgili aldığı önlemleri artırıyor. Samuray Arısı olarak bilinen arılar kahverengi kokarca böceği karşısında kullanılıyor. Samuray Arısı, 2025’te bakanlık tarafından 1 milyon üretilerek salınacak.
#Kahverengi Kokarca BöceğiTürkiye'de neslinin tükendiği düşünülürken, 2019'da ilk kez görüntülenen Anadolu parsına yönelik fotokapanla yürütülen çalışmalarda ülkede şu ana kadar 10 erkek birey tespit edildi. Fotokapanlarla kaydedilen görüntülerde net olmayan biri dışında tüm bireylerin erkek olduğu belirlendi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Dr. Yasin Ünal, "Anadolu parsı bireyinin dişisinin, akrabasının, hatta yavrusunun olduğunu düşünüyoruz" dedi.
#Anadolu ParsıIsparta'nın Eğirdir ilçesinde kesin korunacak doğal sit alanı olarak korumaya alınan ve özel izinle girilebilen dünyadaki tek kasnak meşesi ormanında, sonbaharla renk cümbüşü yaşanıyor. Ormana sadece özel izinle bilimsel ve eğitim amaçlı giriş yapılabiliyor. Araştırmalara göre alanda 23 memeli, 442 bitki türü tespit edildi.
#IspartaHalkı zehirleyen ve kalitesiz ürünler satan firmalar bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgilere ekleme yaptı. Listeye yapılan eklemeye göre, çiğ börek harcına kanatlı eti ve sakatat (taşlık) katıldığı, zeytinyağına düşük kaliteli zeytinyağı karıştırıldığı tespit edilirken, parça ette tek tırnaklı eti, kaşar peyniri ve ayranda mantar önleyici madde natamisin bulundu. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan ürünler listesi!
#Taklit Veya Tağşiş Yapılan GıdalarTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkAkçansa’nın, Marmara Adası Gündoğdu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği iş birliğinde hayata geçirdiği ‘Marmara Adaları Yapay Resif Projesi’nde bir yıllık sürenin ardından ilk takip dalışı gerçekleştirilerek izleme raporu hazırlandı. 280 yapay resifin Marmara Denizi tabanına yerleştirildiği projenin ilk bulgularına göre resifler etrafında deniz yaşamı hareketlenmeye başlarken, geçen bir yıllık sürenin sonunda 10’u balık olmak üzere 33 farklı türün tespit edildiği açıklandı.
#T.C. Tarım Ve Orman BakanlığıHalkı zehirleyen ve kalitesiz ürünler satan firmalar bakanlık tarafından ifşa ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı her gün taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları üretenleri yayınlıyor. Bakanlık, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki bilgilere ekleme yaptı. Bakanlığın yayınlanan listesinde peynirde yapılan sahtecilikle ilgili bilgiler yer aldı. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan ürünler listesi!
#Taklit Ve Tağşiş Yapan ÜrünlerÜlkemiz, zengin doğası ve kültürel mirasıyla dikkat çekerken, milli park sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Sivas’ın Divriği ilçesi, tarihî ve doğal zenginlikleriyle birlikte milli park ilan edilerek Türkiye’nin 50'nci milli parkı oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre, Divriği’nin bu yeni statüsü, bölgenin doğa ve tarih tutkunları için cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak. Biz de bu güzel gelişme sonrası, güz mevsiminin en çok yakıştığı 8 milli parkı derledik. İşte tam da şu sıralar büyüleyici bir atmosfer sunan milli parklar…
#SeyahatTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dünyanın farklı ülkelerinde kahverengi kokarca pandemisi yaşandığını belirterek, "Biz bununla mücadele ediyoruz. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğümüz ilgileniyor. Yukarıdan ilaçlayalım kökünü kurutalım gibi bir uygulama yok. Valilerimiz ile bu konuda görüşeceğiz. Kışlak mücadelesini iyi yapmalıyız ve burada halk sağlığı konusu var" dedi.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesindeki bir işletmede yaşanan kanatlı hayvan ölümleri sonrası yapılan analizlerde; kuş gribi tespit edildiğini, hastalığın yayılmasını önlemek adına her türlü tedbirin alındığını ve salgın olarak nitelendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
#Kuş GribiİLAÇ etkin maddesi amaçlı üretilecek kenevir kotası belirlendi. Resmi Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ülke toplam kotası 5 bin metrekare yetiştiricilik alanında yıllık 120 bin kök bitki ile sınırlandırılırken, belirlenen kotanın dağıtımında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili kılındı.
#İlaç Sanayi