Gökyüzünün konumu ilişkilerin sorgulanacağını işaret ediyor

Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olaylar, radikal değişiklikler olabileceğini işaret ediyor.

Büyük beklentilerin açığa çıkardığı istekler günün ilk ışıklarıyla birlikte uyanıyor. Ve siz de böyle bir duyguyla uyanabilirsiniz bugün. Öğleden sonra son derece seçici ve kritikçi bir yaklaşım içinde uzun vadeli planlar yapılabilir. Yatırıma yönelik arzular yükselirken tedbirli ve kararlı bir tavrın ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda ilişkilerin sorgulanacağını işaret ediyor.

Yaşamaktan zevk almayı bilmek

Hemen her yerde karşımıza çıkan "Yaşamak" kavramı, aslında zevk almanın da kuralı... Ve yaşamak, aslında tamamen düşüncelerimizle bağlantılı. Kötü düşündüğümüz zaman kötü yaşıyoruz, iyi düşündüğümüz zaman iyi yaşıyoruz.

Aslında kendinizi hayatın akışına bıraktığınız zaman, yani gerçekten yaşıyorken düşünmezsiniz. İyi mi, kötü mü, yorum yapmazsınız. Yaparsanız, yaşayamazsınız. Ancak yaşadıktan sonra düşünmeye başlarsınız ve yaşadıklarınızın iyi ya da kötü olduğu sonucunu çıkarırsınız. Fakat henüz bir şey yaşamadan yaşayacaklarınızın iyi olup olmadığını düşünmeye başlarsanız, yaşamanız mümkün olamaz. Ve hatta olduğunuz yerde öylece kalırsınız. Yerinizden kıpırdayamazsınız. Ya kötü olursa!

İyi olacağından emin olmadan adım atmazsınız. Ve bunun sonucunda olağanüstü yaşam deneyimini kaçırmış olursunuz...

Elbette ki, bir işe girişirken veya bir hamle yaparken öncesinde düşünce vardır. Pek tabii düşünürsünüz, planlarsınız, istekler ve beklentiler içinde bulunursunuz. Fakat hamlenizi yaptıktan sonra kendinizi akışa bırakmalı ve önünüze gelenlerin keyfini çıkarmalısınız. Yani yaşamalısınız.

Yaşanılanlar bazen öngördüğünüzden çok başka olabilir. Bazen tam beklediğiniz gibi çıkar, bazen ummadığınız durumlarla karşılaşırsınız. Bazen ızdırap verici, bazen mutluluktan uçurucu olabilir. Ve aslında bunların hepsi müthiş bir heyecandır. Yaşam enerjisini iliklerinize kadar hissedersiniz. Bu durum son derece sarsıcı duyguların açığa çıkmasına neden olabileceği gibi durup düşündüğünüz zaman şaşırtıcı olacaktır. Fakat yaşadıklarınızın duygusu devam ederken düşünceleriniz iyi ya da kötü olduğu yolunda yorum yaptıracaktır.

Bu yorumlar genellikle aceleci kararlara neden olur. Ve hatta karşılaştığınız günün ne talihsiz bir gün olduğunu düşünürsünüz. Bu arada yaşadıklarınızın keyfini unutmuş olarak sadece acı duygusuyla talihsizliğinize söylenirsiniz.

Veya kendinizi çok şanslı bulur ve sizi karşılaştıran olaylara teşekkür edersiniz.

Fakat iyilikler ve kötülükler iç içe bulunmaktadır ve sizin hangisini yaşayacağını belirleyecek olan o sıradaki düşünce biçiminizdir.

Yaşamak için, kendinizi hayata bırakmak için, keyif almak ve keyif vermek için ilk önce düşüncelerinizin bu yönde olması gerekiyor. Düşünceleriniz hayatın akışına uyumlu değilse, elbette yaşayamazsınız. Ve yaşadıklarınızdan keyif alamazsınız. Çünkü, düşüncelerinizle hayat arasında iletişim kurmanız mümkün olamaz. Sonra yaşadıklarınızı yorumlamak için durup kendinize ve yaşadıklarınıza baktığınızda yapacağınız yorum yine düşüncelerinizin yönü ile bağlantılıdır. Yaşadıklarınızdan memnun olmaya yönelik düşünceler içinde bulunursanız, yaşadıklarınız anlam kazanmaya başlayacak ve yaşamayı başaracaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları