Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Göztepe'yi konuk etti.
Belirsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde, sakinleşmeye çalışmak en önemli öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Sakinleşmek için birçok şey yapabileceğiniz gibi burcunuzdan da yardım alabilirsiniz.
Kahve tüketimi ve kanser arasındaki ilişki konusunda bugüne kadar pek çok araştırma yapıldı. Faydaları olduğu kadar zararlarını da olan kahvenin türü, tüketim şekli ve dozu vücuda etkisi üzerinde oldukça önemli kriterler.
Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında Bodrum FK ile deplasmanda karşılaştı.
Uzmanlar, bu hafta sonu yaşanan ani sıcaklık düşüşlerinin belli hastalıklara sahip kişileri olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.
Yaşlanma vücutta birçok değişikliğe yol açıyor. Yaş aldıkça ilk kaybettiğimiz dokunun iskelet kası olduğunu belirten uzmanlar, özellikle boğaz ve yutak kaslarında yaşanan zayıflığın kişiyi ölüme dahi götürebileceği uyarısında bulunuyor. Prof. Dr. Mehtap Kaçar, yaşlılıkta ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri olan sarkopeni yani yaşa bağlı kas kaybı ile ilgili bilgi verdi.
Lahana, salatalık, turşu, biber, domates ve daha fazlası... Çeşit çeşit turşular yaz kış demeden soframızda yemeklerin leziz birer yancısı olarak yer alıyor. Turşuları evde yapmak ise lezzeti ikiye katlıyor. Ev yapımı turşunun sağlık açısından birçok faydasının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Muhsin Konuk, "Ev yapımı turşunun sindirim sistemi üzerindeki en önemli etkisi; oldukça fazla miktarda lif içermesinden dolayı kabızlığı önleme özelliğidir" dedi ve ev yapımı turşu hakkında önemli bilgiler verdi.
Karaciğer, vücudun en büyük iç organı olarak, pıhtılaşmayı düzenlemek ve toksinleri uzaklaştırmak gibi kritik işlevlere sahip. Ancak son araştırmalar, birçok kişinin karaciğer fonksiyonlarında bozukluk yaşadığını ve bunun farkında olmadığını ortaya koyuyor. Uzmanlar ‘sessiz salgın’ olarak adlandırdıkları hastalıkta beş işarete dikkat çekiyor.
Sonbaharla birlikte havaların iyice soğuması ve kalabalık ortamlarda virüslerin çok kolay bulaşması nedeniyle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları hızla yaygınlaşıyor. Bu enfeksiyonların yol açtığı ateş, boğaz ağrısı, öksürük ve yorgunluk gibi şikayetler de soğuk algınlığı ya da grip gibi mevsim hastalıklarına yorulabiliyor. Ancak dikkat! Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Canpolat özellikle lenf bezlerinde büyüme olmasının çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklansa da, bazen de lösemi gibi ciddi bir hastalığın belirtisi de olabildiğinin altını çizdi.
E. coli bakterisinin ölümle dahi sonuçlanabilen ağır hastalıklara sebep olması endişeleri artırıyor. Peki bu konuda neler bilmeliyiz? E. coli salgınlarından korunmak için neler yapabiliriz?
Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirmek için sarımsak ve soğanın sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Günümüzde ekran karşısında tek başına yemek yemek oldukça yaygın bir durum haline geldi. Ancak araştırmalar aile üyeleriyle ve arkadaşlarla yemek yemenin aşırı yemeyi önlediğine ve kişiyi daha mutlu ettiğine işaret ediyor. İşte ayrıntılar...
Çeşitli sebeplerle antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz ancak bu ilaçlar bağırsak mikrobiyomumuzda hasara yol açabilir. Antibiyotik kullanırken çoğumuz bağırsaklarımızdaki iyi bakterilerin öldüğünü düşünüp “Hasarı en aza indirmek için ne yapabilirim?” diye düşünüyoruz.
UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup son maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Karadağ ile karşılaştı.
Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı vakaları artış gösteriyor. TikTok’ta Dr. Mom olarak bilinen aile hekimi Jessica Kiss, bu dönemde hastalıklardan korunmak için beş tuhaf sağlık önerisine bulundu. İşte soğuk algınlığını önlemenin beş yolu…
Sağlıklı bir gülüş, sadece estetik değil, aynı zamanda güçlü bir ağız ve diş sağlığının göstergesidir. Diş Hekimi Şahin Durmuş, sağlıklı bir gülüş için yapılması gerekenleri anlatıyor.
Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, rahatsızlık veren şikayetlerin ertelenmemesi ve doktorların tavsiyelerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Akciğer kanserini erken evrede, evre 1'de yakalayamıyoruz. 2. evre, 3. evre hatta 4. evre gibi ilerlemiş bir evrede yakalıyoruz. Şikayetlerimizi ötelemeyelim ve bu konuda bilgi sahibi olan hekimlerimize güvenelim. Ameliyatı olmamız gereken dönemde olalım. Hekiminiz, ikinci kez geldiğinizde ben sizi ameliyat edemiyorum demesin" dedi.
Son yıllarda sosyal medyada popüler hale gelen kütletme videoları, eğlenceli ve masum bir işlem gibi görünse de ciddi sağlık riskleri taşıyor. Kontrolsüz yapılan bu işlemler, omurga sağlığını tehlikeye atarak felç gibi geri dönülmez sorunlara yol açabiliyor.