Fırsatları değerlendirin

Güneş bugün Başak burcuna geçiyor. Böylece Başakların dönemi başlıyor. Yani çalışma zamanı.

Bugün değiştirmek istediğiniz ne varsa bunlarla ilgili çalışmalar yapabilirsiniz. Hem alışkanlıklarınızı değiştirmek için, hem de kendinizi yenilemek için harekete geçmeli ve karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Venüs ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim, hayatınızı güzelleştirmek ve iyi yaşamak için isteklerinizi gerçekleştirebileceğinizi işaret ediyor.

Karamsarlıktan kurtulmak

Karamsarlığın altında yatan başlıca neden, yine etrafımızı çevreleyen şeylerden kaynaklanıyor. Başa çıkamayacakmış gibi algıladığımız doğa güçlerinden tutunda (Kar, fırtına, sel,vb.) farkında olmadan içine düştüğümüz sıkıntılı durumlara kadar bizi çevreleyen şeylerden umutsuzluğa kapılabiliyoruz.

Bizi çevreleyen nesneler, alacağımız tavırlardan oluşturduğumuz karaktere, duygularımızın gösterdiği çeşitlilik ve hareketliliğe kadar bizi oluşturuyor, biçimliyor, etkiliyor...

Düşünün bir, pırıl pırıl bir gökyüzü, çevremizi canlandıran parlak güneş, ışıl ışıl renk cümbüşüyle doğa bir anda sizi bulunduğunuz halden tamamen çıkartıp bambaşka bir hal içine sokuverir. Gözlerinizi kamaştırıp içinizi bir anda ısıtıverir.

Neşeyle koşuşan çocuklar, aşkın ateşiyle yanan gözler ve içimizden taşan yaşama sevinciyle yerimizde duramayacak hale gelebiliriz... Ve bir şeyler yapmak için yanıp tutuşmaya başlarız. Hayatımızı anlamlı kılacak yeni isteklerin içimizde kabardığını hissetmek, büyük bir coşku içinde atılımlar yapma arzusuna dönüşür. Veee büyük bir enerjiyle yeni atılımlarda bulunmaya hazır hale geliveririz.

İçimizden taşan bu arzuların ve geleceğe yönelik yepyeni beklentilerin oluşmasının nedeni, çevremizdeki şeylerin üzerimizde yarattığı etkiden başka birşey değil.

Çevremizde bulunan şeylerin tümü, kimi zaman tek tek kimi zaman hepsi birlikte bilincimizi etkiliyor ve biçimliyor. Düşüncelerimizin oluşmasına neden olurken, düşüncelerimizin bütün olarak değişmesine de neden olabiliyor.

BİZİM DIŞIMIZDAKİLER BİZİ ETKİLİYORLAR

Anlayışımız, alıgılamamız, değerlendirmelerimiz, beklentilerimizin altında daima ‘Şeyler’ yatıyor. Şeylerin bize yansımasıyla biçim kazanan bilincimiz, bizi bir yerden başka bir yere taşıyor.

Evet, bizim dışımızda bulunan her ne varsa, doğa olayları ve insan ilişkileri dahil hemen hepsi şuurumuzun derinliklerine kadar sızıp sonra da bizi biçimlemeye başladığını pek kolay olmasa bile anlayabiliyoruz. Ve anlıyoruz ki, kimi zaman istem dışı yaptığımız bazı davranışların kökeninde iklim değişikliklerinden tutun da, sokak lambalarına kadar bir çok unsur var.

Çölde doğmuş biri sıcağa dayanıklı olurken kutuplarda doğmuş biri de soğuklara dayanıklı olacaktır.

DEVAM EDECEK
Yazarın Tüm Yazıları