Fırsatlar heyecan verici

Bugün bilinçaltının derinlerinden yükselen korkular rahatsızlık uyandırabilir. Fakat bu rahatsızlık aynı zamanda daha ciddi ve kararlı çalışmalar yapabilmeyi de beraberinde getiriyor.

Son derece zor ve başarılması imkansız gibi görünen durumlar karşısında ortaya çıkan fırsatlar heyecan verici olacak. Bugün aynı zamanda zorlayıcı ve sert durumlar ortaya çıkarak olayların akışını değiştirebilir.

Kusurların özelliğe dönüşmesi


Sahip olduğunuz özelliklerinizi değiştirmeye çalışmak yerine meziyete dönüştürün. Tabii öncelikle özelliklerinizi keşfetmeniz gerekiyor. Genellikle sahip olduğumuz özelliklerin bazılarını kusur olarak algılarız. Bu durum, kendimizden memnun olmayıp başkalarının yeteneklerine özenmeyi ve özellikle başarılı bulduğumuz insanların sahip olduğu özelliklere gıptayla bakmamıza neden olur. Tabii bunun sonucunda kendimize yeterince özen ve dikkat göstermeyiz.

Zaten memnun değilseniz, dikkat edilecek fazla bir şey de yoktur. En fazla kurtulmaya çalışırız. Sahip olduğumuz özelliğin bir nitelik ve geliştirilmeye değer bir tarafı yoktur ve bu duygu bizi kendimizden uzaklaştırmaya başlar.

Memnun olmadığınız şeyden uzak durmak, hayatı kolaylaştıracaktır belki fakat bizim kendimizi gerçekleştirmemizi de bir o kadar zorlaştıracaktır. Hatta kendimizi ortaya koymamız bu durumda imkansızdır.

Öncelikle kendinize dikkatinizi yöneltin ve özellikle beğenmediğiniz taraflarınızı tek tek yazın. Yazarak çalışmak kendinizi tanımak ve anlamak için müthiş bir yöntemdir. Sonra neden memnun olmadığınızı düşünün.

Diğerleriyle kendiniz arasında yaptığınız mukayeseleri yazın. Ve memnuniyetsizliğinizin gerçek nedenini bulmaya çalışın. Özellikle kusur olarak algıladığınız konuyu belirlemelisiniz. Sonra diğerlerine benzemeyen ve kusur olarak nitelediğiniz durumun aslında sizin bir özelliğiniz olduğunu anlamaya çalışın. Ve bu özelliğinizi hayatınızı kolaylaştıracak şekilde geliştirin. Özelliklerinizden kurtulmaya çalışmak yerine, kabul gösterip anlamaya çalışın. Böylece kendinizi anlamaya başlayacak ve kusurlarınız artık kusur olmaktan çıkıp başarınızın en önemli etkeni haline gelecektir.
Yazarın Tüm Yazıları