Fatih Karaca

Çok uzun zaman olmadı Fatih’i tanıyalı. Hatta tanımak demek bile yanlış belki, çünkü maalesef hiç karşılaşamadık.

Haberin Devamı

Fatih de benim gibi bir twitter kullanıcısıydı, onunla orada tanıştık. Gencecik, kanser hastası  bir öğretmen olan canım Şafak Bay ile yazışmalarımızı görmüştü.

Şafak tedavi için Amerika’ya gidecekti ve tedavisini devlet üstlenecekti ama bir türlü vize sorunu halledilemiyordu. Ben de herkes gibi, tüm twitter ahalisi gibi “Şafak’a vize verin” diye haykırıyordum.

Hatta bağırmalarımıza cevap gelmeyince, bir gece sağlık konulu bir programa bağlanıp oradan da haykırdım ve ertesi gün müjde geldi. Sesimizi duymuşlardı ve Şafak’a vize çıkmıştı. Şafak’ın iyileşmesi için  dua ederken, bir gün Fatih’e rastladım twitter’da. /images/100/0x0/55eb5545f018fbb8f8ba8432

Haberin Devamı

Sayfasına girip attığı tweetleri okudum. Gördüm ki Fatih de hastaydı, o da kanserden muzdarip gencecik bir adamdı. Kemik kanseriydi Fatih ama asla inancını, ümitlerini kaybetmemişti. Hayata sıkı sıkı tutunmuştu, attığı tweetlerden bunu görmek, anlamak mümkündü.

Bir gün Fatih’e bana mail atsana yaşadıklarını dedim. Haydi senin için de haykıralım, devletten yardım isteyelim. Böylelikle konuşmaya başladık. Bir gün bana; “Çok ağrım var, mail atacak gücüm yok şu an” yazdı. “Tamam” dedim, “mühim değil. Ben bekliyorum, kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman yaz canım.”

Bir gün Fatih bana bir mesaj attı; “Yazılarını ve seni çok sevdim,  ne olur bir gün bize gel sohbet, muhabbet edelim.” diye.

Biz böyle sohbet, muhabbet ederken, dost olmuşken bana başka biri bir tweet yazdı; “İnceliğin, ilgin için sağol, varol. Fatih seni çok seviyor.” İsme bir baktım ki Reyhan Karaca. Hani tanıdığımız, bildiğimiz şarkılarını sevdiğimiz o kadın. O ana kadar bilmiyordum ama o zaman anladım, Fatihle Reyhan kardeşti. Sonrasında Reyhanla da dost olduk, onunla da buluşamadık ama sık sık telefonla birbirimizi aradık. Dertleştik, arkadaş olduk. Bin türlü hastalık geçirdiğimden,  gerek Fatih’in gerek yakınlarının ne hissettiğini çok iyi anlıyordum.

Haberin Devamı

Derken bir gün Fatih’in attığı başka bir tweeti gördüm; “O kadar çok ağrım var ki  şu ilacın yanı sıra dayanamadım, bu ilacı da aldım.Benden bir süre ses çıkmazsa anlayın ki hastanedeyim.”

O gece hastaneye yattı Fatih, aradım anacığıyla konuştum. Sonra da Reyhanla. O günden bugüne dek de Reyhanla her gün konuştuk, özel şeyler paylaştık, kenetlendik, beraber dualar ettik.

Son günlerde Reyhan artık bitmişti, hiç uyumadan günler geceler geçirdi. Bir gün; “Ayşe, Fatih bilgisayar istedi.”dedi.

Çok sevindim; “Harika, bu hayata tutunduğuna işaret canım.” diye onu teselli ettim.

Hayatımda benim için başka bir yeri olan ama kim olduğunu anlatamayacağım bir kişi de sürekli Fatih için dualar etti. Reyhanla her gün konuştuk konuştuk konuştuk, anlatamayacağı şeyleri paylaştık. “Hadi,” dedik, “hadi kalkacak inşallah Fatih ayağa.”

Haberin Devamı

Ama olmadı, maalesef dün sabah Fatih’i kaybettik. Reyhan’ın üzüntüden çenesi tutuldu, konuşamaz oldu.

Fatih tüm ailenin canıydı ama ben biliyorum ki Reyhan’daki yeri çok başkaydı.

Dünden beri hepimiz çok üzüntülüyüz, hatta onu benim gibi sadece twitter’dan tanıyan birçok kişi de.

Bu özel adam Allah’ın cennetinde şimdi. Ağrısı, sızısı yok artık. Ben yaşadığım sürece Fatih’i hiç unutmayacağım, nurlar içinde yatsın ve Allahım tüm sevenlerine, ailesine ve Reyhanımıza sabırlar nasip eylesin.

Aşağıda twitter’daki bazı dostlarının Fatih için yazdıkları var. Bende söz biter.

BEN SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM FATİH

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Ben Fatih ile paylaşım sitesi olan twitter’da tanıştım. Yurt dışında yaşadığım için hastalığı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Daha sonra öğrendim ve onun mücadeleci ruhuna hayran oldum.

Haberin Devamı

 

O dönemler o kadar ufak bir şeye kafa yoruyordum ki bir gün;“Hayat hiçbir şey için üzülmeye değmez” diye bir ileti yazdı kendi sayfasına.

 

Bu herkesin söylediği ama anlamsız gelen cümle Fatih söyleyince anlam kazandı benim için.

 

O kadar ağrısının sızısının içinde herkesle tek tek sohbet etti. Edemediği günler için özür diledi.

 

Belki inanmazsınız, yemin ediyorum ben her gün twitter’ı umarım bugün Fatih daha iyidir diye açtım.

 

Acil hastaneye kaldırıldığını ve durumunun kotu olduğunu duyduğumda anladım ki bir daha geri dönemeyecek.

(Bu illet hastalığa yakalanan başka bir yakınımdan bildiğim için)

 

Ama içimden bir ses dedi ki o savaşçı ruhlu döner. Dönemedi, belki de artık dönmek istemedi.

Haberin Devamı

 

Ayşe Hanım, pazartesi sabahı twitter’ı açarken böyle bir haber alacağımı hissettim ve ben hiç yüzünü görmediğim ama yıllardır tanıyormuşum, çok yakın dostum, arkadaşımmış gibi hissettiğim Fatih için iki gündür gözyaşımı durduramıyorum.

 

Biz kısacık arkadaşlığımızda ortak bir yanımızı bulduk. İkimiz de Jelibon ve Nutella’yı çok seviyoruz. Bana dedi ki; “ Ben yiyemiyorum benim için de ye”.Yemek için elim her gittiğinde Fatih aklıma düşüyor.

 

Ben artık çok eminim iyiler erken gidiyor. Mekânın cennet olsun, nur içinde yat Fatih. Ben seni hiç unutmayacağım.

 

Esra

 

……………..

 

FATİH'E DAİR

 

 

Merhaba Sevgili Ayşe Aral,

 

Hayat garip, gerçekten bazı şeyleri kaçırıyoruz. Sana daha önceleri de yazmak istedim, Twitter'dan, birkaç kez Metin Arolat'a, Fatih'e ve Reyhan Karaca'ya yazdıklarına denk geldim, o kadar güç verici, o kadar dostçaydı ki. Paylaşmak istedim bunları seninle, ama hep erteleriz ya, olmadı. Böyle bir güneymiş kısmet.

 

Fatih'i birebir tanımıyorum, maalesef de tanıyamayacağım. Hastalığını daha öncelerde televizyondan öğrenmiştim, tesadüf işte Twitter sayfasını gördüm, konuşmaya başladık.

 

Tüm duygusallığını, tüm kibarlığını, tüm zekasını, şu koca cam parçasına rağmen öyle hissettiriyordu ki.

Haftalardır sohbet ediyorduk ve bana hep "SİZ" diye hitap ediyordu, en son bana yazdığında, yani 24 Eylül tarihinde, fenalaşmadan birkaç gün önce, ilk kez "SEN" diye hitap etti. Artık iyice arkadaş olduk diye hissettim bir an için.

sonrası malum, ağrıları çoğaldı veee...

Gerçekten üzgünüm, bugün öğle namazı saatinde dua ettim içimden; "Nurlar içinde yat, yerinde rahat uyu, ağrın olmasın artık"diye.

Ne diyeyim ki başka, başta anne ve ablaları olmak üzere, tüm ailesinin başı sağ olsun. Fatih yattıkça, Allah onlara sağlıklı ömür, güç versin. 

 

Sevgimle.

 

Ferah Dalkılıçlar

 

……………….

 

FATİH'İ HİSSETMEK

 

 

Öncelikle Fatih'in mekanı cennet olsun diyorum.

 

Beni bu olayda en fazla etkileyen şey genç birisinin vefatından çok kardeşinin yaşadığı süreç.

 

Kendime benzettim onu, ağladım onunla başka şehirlerde olsak da. Geçen haftaydı twitter'a şöyle bir yazı düştü; ''Allahım alma onu yanına, çok genç. Dayan Fatihim.

 

Uyutulmayı istedi, umudunu kaybetti, ben onsuz yapamam, yapamam...''

Hıçkırarak ağladım.

 

Canınız hasta, tıp yetersiz, duadan ve ümitten başka bir şeyiniz yok. Kendimi onun yerine koydum. Düşüncesini bile kaldıramadım.

 

Güzel kardeş Reyhan Karaca, Allah size ve ailenize sabır versin.

 

FERHAT ŞAHİN

 

…………….

 

 

FATİH

 

İyi günler. Ben kısa süredir twitter kullanıcısıyım, Fatih kardeşimizi tanımam, hayatımda görmedim, göremeyeceğim bir kişiydi.

 

Fakat Reyhan Karaca’nın yaşadıklarını Twitter'da paylaşması sayesinde bizler de dualarımızı esirgemedikama Reyhan Karaca’nın kardeşi olduğu için değil, insan olduğu için.

 

Üzüntüsüne ortak olamasak da manevi olarak yanında oldum sanki. Vefat haberini aldığımda sanki benim bir yakınım ölmüş gibi üzüldüm.

İnsanlar birbirlerini tanımasalar da bir insanı kaybedince üzülüyorlar.

Her ne kadar tanımasam da manevi gücüm onun yanında olsun. Mekânı cennet olsun.

 

ERSİN KARAGÖZLÜ

 

 

……………….

 

FATİH İLE İLGİLİ

 

 

Her anını öğrendik. Reyhan o kadar çok yoğunlaşmıştı ki bu konuya, biz de Twitter'dan her anına tanık oluyorduk.

 

İyi haberlerle seviniyor, biraz umutlar tükendiğinde aynı şekilde üzülüyorduk.

Reyhan en doğrusunu, yapması gereken her şeyi yaptı. Ne mutlu ona.

Fatih şu an bu dünyada değil belki ama şu bir gerçek ki onun bu kadar süre direnmesi birçok insana örnek oldu.

 

Reyhan'a ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Evet, söylediği gibi Fatih artık melekleri ile birlikte.

 

UMUR ÇOLAK

 

………………

 

 

FATİH KARACA

 

 

Fatih’i tanıyalı çok olmadı ama çok çok üzüldüm. Aklıma hep bana bilgisayarla ilgili yaptığı yardımları ve paylaştığı şarkılar geliyor. Fatih sonu olan bir dünyadan sonsuzluğa erişti.Mekânın cennet ruhun şad olsun Fatih.

 

Görüşmek üzere.

 

 

Selen FİLİZ

 

…………………….



FATİH KARACA


Reyhan Abla’yı az da olsa öyle anlıyorum ki, Allah'tan Fatih'in
mekânını cennet etmesini diliyorum. Reyhan Abla kardeşi için elinden
geleni yaptı, hiç üzülmesin. En az Fatih kadar sevenleri de onun
kardeşi. Dualarım Fatihle.

Sevgilerimle,


S.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları