Erkan Topuz müritleri alışverişte

Markette dolanırken iki kadının konuşmasına kulak misafiri oldum:

- Ooo, bu elma sirkesi pahalı bir şeymiş, üzüm sirkesiyle yıkasak olmuyor mu?

- Olmaz, elma sirkesi dedi, vardır bir bildiği.

- İyi de para dayanmaz ki buna.

- Yok yok, sebze yıkamak için ayrı şişeler var. Daha büyük ve ucuz oluyor, kalmamış galiba.

- Kühne’nin sirkesiyle de bulaşık yıkayamayacağım artık, başka markete bakalım.

*

Market raflarında elma sirkesi kalmadı sevgili okurlar. Tüm stoklar sebze ve bulaşık yıkamak, halı silmek için kullanılıyor. Sizin için fark etmiyorsa salatada, işkembe çorbasında üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Elma sirkesi rezervleri kanserle mücadeleye ayrıldı.

*

Anneannemin bakıcısı da evdeki tüm vücut şampuanlarını, saç şampuanlarını, duş jellerini çöpe atmış. Toptan Hacı Şakir’e dönmüşler. Bir punduna getirirse Ayvalık’tan halis zeytinyağı sabunu sipariş edecek. Evin kanserojen envanterini çıkarmış, temizlik malzemesi namına bir şey kalmamış. Varsa yoksa Arap sabunu.

*

İki gün önce arkadaşlardan biri ağlamaklı aradı. O da takı kutusunda kanser taraması yapmış. Tüm küpeler, bilezikler bakır çıkınca aklını kaçırmış. Sarı veya metalik renkli olanları bile kazıyınca altından bakır çıkıyormuş. Beyin kanseri olacağından emin, kutuda tek bir aksesuvar kalmadığından üzgün, söylenip duruyordu. Alışverişe çıkıp ahşap ve boncuktan yapılma küpe, kolye, bilezik toplayacaktı. Plastik de kanserojen çünkü.

*

Ben bu insan tipine -ki sayıları hızla artmakta- kısaca Erken Topuz müritleri diyorum. Prof. Dr. Erkan Topuz tecrübeli bir onkolog. Aynı zamanda İ.Ü Onkoloji Enstitüsü Direktörü. Son zamanlarda sık sık yaptığı açıklamalarla popülaritesi tavan yapmış durumda. Ağzından çıkan her şeyi uygulamaya çalışan müritleri var. Salata yapacakları zaman marulun ilk dört yaprağını, tarım ilacı işlemiştir diye çöpe atıyor, meyve suyunu içmek yerine çiğneyerek tüketiyorlar. En faydalı yeri posası çünkü, posa olduğu gibi suyun içine boca ediliyor. Haliyle içmek bu noktadan sonra pek mümkün olamıyor.

Erkan Topuz televizyonda göründü mü, gözler ve kulaklar ekrana kilitleniyor, ağzından çıkan her şey not ediliyor. Bu aralar çay sohbetlerinin de baş konusu bu. "Duydun mu şu kanserojenmiş, bunu yersen kanser olmazmışsın, yoğurdu evde yapmak lazımmış sende tarif var mı..."

Alışveriş listesi de Erkan Topuz’un söylediklerine göre hazırlanıyor. Normal tuz yerine kaya tuzu, ayçiçeği yerine kanola yağı, bolca ceviz, fındık ve badem, haftada 1 kiloyu geçmemek şartıyla balık, prebiyotik yoğurt, beyaz yerine esmer şeker bu listenin demirbaşları.

Market rafları çoktan bu alışveriş listesinden etkilenmeye başladı.
Yazarın Tüm Yazıları