Duygusal patlamaların yaşanabileceği bir gün

Aniden meydana gelen olayların son derece etkileyici olacağı bir gün.

Duygusal patlamalar yaşanabilir. Ayrıca gerilimli duyguların ortaya çıkarabileceği tartışma ortamları, kazalar, karışıklıklar da yaşanabilir... Savaş potansiyelinin açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu, aynı zamanda tahammülsüzlük ve sabırsızlıktan kaynaklanabilecek sakarlıklara karşı tedbirli olmak gerektiğini gösteriyor.
Yeni çağı anlamak isteyenler (2)

Dünya, şimdiye kadar öğrendiğiniz standart bilgilerle baktığınız zaman çözümlenmesi imkansız gibi görünen çok karmaşık bilgiler içeriyor. Tıpkı "insan" gibi. Halbuki dün için imkansız sayılan, bugün mümkün hale gelmiş bulunuyor. Peki bunun kaç kişi farkında? Kaç kişi bugün dünyanın geldiği son durumu biliyor ve anlıyor?

Yeni çağı anlatabilmek için önce bugünün anlaşılması gerek. Çünkü, içinde bulunduğumuz dönem, "hazırlık" dönemi. Bizler şimdi Yeni Çağ’ı hazırlayanlarız. Elbette hepimizin içinde bir heyecan, huzursuzluk ve merak var. Kabımıza sığamıyoruz. Fakat, daha fazlasını istiyoruz. Önce sahip olduklarımızı içimize sindirelim, fazlasını alabilmek için yer açalım. Yoksa, işe yaramaz.

Vakit, elbette çok değerli. Üstelik hızlanmış durumda. Mesela eskiden 72 yılda bir Zodyak’ta bir derecelik bir kayma meydana gelirken şimdi 71,625 yılda bir derece kayıyor. Bu da demek oluyor ki, 30 X 72=2160 yıl süren burç periyodu (Güneş’in ilk bahar noktasına gelişi) hızlanmış bulunuyor. Şu anda Güneş’in ekinoks noktası hálá Balık burcunda. (Beş derece Balık. Yani Kova burcuna geçiş için beş derecelik bir süre kaldı.) Diğer bir deyişle Balık Burcu Çağı (Son dönemi) devam ediyor. Ancak, Kova burcuna geçiş için 2160 yıl gerekmiyor. Bu geçiş eski zamanlara göre çok daha önce olacak.

Bu nedenle şimdi yaklaşmakta olan çağın hazırlığını yapmaktayız. Bilsek de, bilmesek de... Farkında olsak da, olmasak da, zaten hazırlanıyoruz. Fakat, doğru ve hızlı biçimde hazırlanabilmek için sahip olduklarımızı iyi anlayıp sindirmemiz gerekiyor. Böylece zamanı da iyi kullanabiliriz. Tabii bütün bunları ancak yaşamayı öğrenmiş olanlar yapabilir. Bugünü yaşamayan, yarını anlayamaz ve de yarın hakkında anlatılanlar da bir işe yaramaz.


KİTAP


Sağlıklı yaşamak isteyenlerin bedenlerine özen göstermeleri gerekiyor. Ancak gereken özeni gösterebilmek için de bilgilenmek lazım. Uyku düzeniniz, spor, duygusal ve zihinsel durumunuz ve beslenmeniz, sağlıklı olmanın temel unsurları...

Beslenme ise, bütün bu unsurların başında yer alan çok önemli bir bilgi. Besinleri tanımak ve hangi besinlere hangi dönemlerde ihtiyacınız olduğunu bilmek ve uygulamak, sağlığınızı önemli ölçüde etkiliyor. Hem öylesine etkileyici ki, zihinsel ve duygusal durumunuzu bile doğru beslenmeyle dengeleyebilirsiniz. Besinleri tanımak ve pratik uygulamalar yapmak için "Doğan Kitap"tan çıkmış olan Dr. Ender Saraç’ın yazdığı "Doğanın Şifalı Eli" adlı kitabı tavsiye edebilirim. Özellikle aradığınız temel bilgilere kolay ulaşılmasını sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları