Dikkatsizlik ve sabırsızlık kazalara yol açabilir

Bugün Merkür’ün geri gitme hareketi duruyor ve günün ilerleyen saatlerinde Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak.

Böylece iletişim araçları ve haberleşmelerle ilgili sorunlar çözülmeye başlayacak. Fakat yine de karar vermek için acele etmeden, düşünerek davranılacak. Belirsizliklerin azalacağı ve isteklerin ortaya konacağı bir gün... Fakat dikkatsizlik ve sabırsızlık yüzünden kazalar olabilir ve tartışmalar büyüyebilir. Sabırlı davranmak ve olayların gelişmesini beklemek gerekiyor.

Öğrendiklerimiz bizi değiştiriyor

İçinizde kuvvetle hissettiğiniz ve sebebini tam olarak kavrayamadığınız değişim arzularının nedeni, şimdiye kadar öğrendiklerinizin birikiminden başka bir şey değil. Bilgilerin böylesine büyük bir hızla ardı ardına ortaya çıktığı bu dönem içinde daha bir tanesini kavrayamadan, içimize sindiremeden bir diğeriyle karşılaşıyoruz. Keşiflerle karşılaştığımız zaman büyük bir heyecan duyuyoruz. Öğrendiklerimiz, bizi nasıl etkiliyor? Nasıl biçimliyor? Davranışlarımıza nasıl yansıyor?

Anlamını kavramadan öğrendiğimiz o kadar çok şey var ki... Fakat, bütün ‘şeyler’ bizi biçimliyor. Öğrendiklerimizin tümü, yaşam şeklimizi oluşturuyor. Tüm bunlar anlamasak bile bilinçaltımızı harekete geçirip ortaya koyduğumuz davranışları etkiliyor.

Her gün farklı bir bilginin oluşturduğu yepyeni bir durumla karşılaşıyoruz. Ya da öğrendiğimiz bu bilgiler, o anda durum değişikliğine neden olmayıp bir işimize yaramasa bile kafamızın içinde bir yerlerde birikiyor. Ve farkında olmadan biriktirdiklerinizin sonucunda oluşan potansiyel enerji harekete geçiriyor, siz nedenini anlayamadığınız istekler duymaya başlıyorsunuz.

Keşifler sonucu ulaşılan bilgilerin üzerinde düşünen ve anlamını kavrayan birinin, öğrendiklerini kullanacağı ve pratik hayatına şuurlu bir biçimde yansıtacağı açıkça görülüyor. Böylece, değişen bilgilerle birlikte kendi içindeki değişikliği ‘şuurlu’ olarak gerçekleştireceği için, çok daha sağlıklı bir gelişim içinde bulunacaktır.

Halbuki, bilginin anlamını kavramamış olanlar, bu değişim sürecini sancılı bir biçimde yaşamaktadır. Kesintisiz hareketin parçası olan insan, dahil olduğu topluluğun içindeki yerinde hareket ettiği gibi aynı zamanda toplulukla birlikte birlikte devinmekte. Bu nedenle de ister anlamış olsun ister hiç kavramamış olsun, evrensel yasaların doğrultusunda devinmeye devam edecek.

Evrensel yasa, makro kozmostan mikro kozmosa kadar her planda aynı. Ve insan, kozmosun bir modeli. Ve kozmosu çözdükçe kendisini de çözeceği, çok basit bir mantıkla anlaşılıyor.

Yıllardır kesin gözüyle bakılan bilgiler ve kitaplara geçirilen, değişmez denilen yasaların değişmesiyle birlikte elbette ki düşüncelerimiz ve hayata bakışımız da değişecek.

Eski kitapların hükmünü geçersiz kılan keşifler, yeni kitapların yazılmasına neden olduğu gibi bizim de algılamalarımızın değişmesine neden olacak.

Dünyayı böylece daha farklı görüp, eskisinden daha farklı değerlendireceğiz. Ve bütün bunlar davranışlarımıza istemesek bile yansıyacak. Nedenini çözemediğimiz, içinden çıkamadığımız, bize neler olduğunu telaşla düşündüğümüz, değişim arzularına neden olacak.

Böylece, kalıp halinde ezberlediğimiz kuralların değişmesiyle birlikte artık zihnimizin içindeki kalıplardan sıyrılabilir, daha açık ve net bir algılama içine girerek bilgileri kavrayabiliriz. Böylece ‘Kozmik Yasalar’ın bizim için de aynı şekilde çalıştığını öğrenebiliriz.
Yazarın Tüm Yazıları