Derinlik psikolojisi devrede

Bugün Ay yöneticisi olduğu Yengeç Burcunda dolaşıyor. Üstelik Pazartesi gününü de yöneten Ay’ın etkisi bugün kuvvetli.

Ancak eski Ay konumunda bulunduğu için yeni bir girişimde bulunmak açısından pek uygun değil. Eski Ay döneminde verim düşer fakat gizlenmesi gereken konular ve geçmişin derinliklerine gömülü kalmış, anlaşılmamış olaylarla ilgilenmek için uygun bir zaman. Derinlik Psikolojisi ve benzeri konularda çalışmalar yapılabilir. Aynıca derinleşmek istediğiniz konulara bugün kolay odaklanabilirsiniz.

Başak burcu kadınları ve aşkları

Zodyak’ın en titiz, seçici ve zor beğenen tipleri Başak Burcundan çıkar. Kolay aşık olmaz ve karşılaştığı erkek son derece çekici olsa bile kendini kaptırmaz. Kapılsa bile belli etmez ve hemen kritik etmeye ve durum değerlendirmesi yapmaya başlar.

Bir Başak Kızının ilgisini çekmek ve beğenisini kazanmak istiyorsanız iyi bir sevgili olmanın dışında iyi bir dost olmayı öğrenmeniz gerekir. Yoksa, Başak Kızı sizi çok beğense bile eş olarak tercih etmeyecektir. Çünkü o eş olarak seçeceği kişinin bütün özelliklerinin yanısıra dost olmasını da bekler. Tabii beklentilerine cevap veren biriyle karşılaşamayacak olursa, evlenmez. Zaten evlenmeye de pek meraklı değildir.

Tertipli, temiz ve çalışkan Başak Kızları, temizliğine düşkün, sorumluluk duygusu gelişmiş, ev ve ailesiyle ilgili aynı zamanda da dost olmayı bilen biriyle yaşamak ister. Bu özelliklere sahip değilseniz, Başak Kızına fazla yaklaşmamanızda yarar var. Sizi geri çevirecektir.

Tanrıça Artemis’le bütünleşen Başak Kızları kimi zaman bakire tanrıçanın özelliklerinin tam zıttını yansıtabilirler. Tabii bu durumda saflık, temizlik ve bakireliğin tam tersi olan durumları savunur, özgür aşk veya bambaşka bir felsefeye sahip olurlar.

Ancak, böyle olsa bile Başak Kızlarının kritik eden ve kolay eleştiren tavırlarıyla karşılaşmayacaksınız anlamına gelmez. Çünkü Başak kızları yaptıkları her şeyi mükemmel yapmaya çalışır ve etraflarında bulunan ne varsa, çocukları da dahil bunların da mükemmel olmasını isterler. Bekledikleri mükemmelliği göremedikleri zaman da hemen eleştirmeye başlayabilirler. Hatta yüzünüze karşı eleştirebilecekleri gibi etraflarındaki kişilere de söylemekten kaçınmazlar.

Tabii bu tarafları çok itici ve incitici gibi görünüyorsa da aslında kötü niyetli oldukları için değil, her şeyin iyi ve mükemmel olmasını istediklerindendir. Yani bir Başak Kızı gelip sizi eleştiriyorsa, onun kınamalarını ciddiye almalısınız fakat alıngan davranmamalısınız. Çünkü o sizin mükemmel olmanızı istemektedir.

Bir Başak Kızı aşık olduğu zaman artık onun için başka hiçbir şey yoktur. Sadece ve sadece aşkı vardır. Ve aşk için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Büyük bir sabırla yıllarca bekleyebilir. Bütün kusurlarınızı görse ve yüzünüze söylese bile aşkı eksilmez. Bütün kalbiyle sevmeye devam eder. Hem de mantığına uygun olmasa bile...

Başak Kızları hem son derece mantıklı ve gerçekçi, hem de büyük bir aşk potansiyeline sahiptirler. Yeter ki, aşık olabilecekleri kişiyle karşılaşsınlar... Neredeyse romanlarda anlatılan türden aşk serüvenleri yaşayabilirler.

Evlenmek için ısrarcı olmadıkları gibi çocuk sahibi olmak için de fazla gönüllü değildir ve Zodyak’ın yalnız yaşayanlarına en fazla Başaklar arasında rastlanır.
Yazarın Tüm Yazıları